Legjobb barátnőjét gyászolja Lady Gaga

Borítókép: Legjobb barátnőjét gyászolja Lady Gaga Forrás: Getty Images
Sonja Durham az énekesnő kreatív csapatának ügyvezetője is volt.

Elhunyt Sonja Durham, aki a Lady Gaga mögött álló team, a Haus of Gaga ügyvezetője volt. Sonja mell-, tüdő- és agydaganatban szenvedett. Korábban Gaga személyi asszisztenseként is dolgozott, és 10 éve barátok voltak.

Vasárnap este Gaga megosztott néhány közös képet az Instagramján, felidézte a barátságukat és megfogadta, hogy az arcát és a hangját adja a rák elleni küzdelemhez. Ilyeneket ír többek között:

Forrás: instagram
Gaga és Sonja

Nem tudom biztosan, hogyan lehet felmérni egy barátság jelentőségét. Az ember csak a szívében tudja és az túl különleges ahhoz, hogy szavakkal ki lehessen fejezni. Két érzés vetekszik bennem. Az egyik, hogy minden nap még több szenvedéllyel, elszántsággal, együttérzéssel fogok élni és többet fogok adni, mint valaha. Mert amilyen ő volt, az hozott minket össze... Ő tudta, hogy csak a zene érdekel, és együtt tudott élni vele.

Fogalmam sincs, honnan vette a képességét, hogy megszabadítson a szomorúságtól, amely visszatartott; feltétel nélkül szeretett, miközben küzdöttem a hírnévvel és azzal, hogy megőrizzem a kreativitásomat, függetlenül attól, hogy mennyire félek.

A másik érzésem az, hogy mint ha megfosztottak volna az életem utóbbi 10 évétől... Mint ha valaki elvette volna őt tőlünk, és vele együtt a szép időket. Tudom, hogy ez nem igaz és örökre megőrzöm ezeket az emlékeket; épp csak sokkol, hogy nem keletkezik több új közös emlék. Sokkol, hogy nem látom őt többet addig, amíg én is el nem távozom. Megfogadom, hogy a kedvéért minden nap erősebb leszek, mert ő ezt akarta volna; megfogadom, hogy erősebb leszek bárki kedvéért, akitől elragadott valakit a rák. Most már én is ennek a családnak a tagja vagyok.

Megfogadom, hogy harcos leszek a kedvéért és a rákbetegek szószólója leszek, hogy a világ folytathassa a párbeszédet és a küzdelmet.

Szerettem. Most is szeretem. És nagyon szeretem a férjét, Andrét, a mostohafiát, Santét és a barátaikat. Főztem nekik tegnap. Folytatom a főzést. A lelkemből főzök, amíg meg nem értem ezt.

Lady Gaga még néhány további fotót is posztolt Sonja emlékére. Ezt például pár napja, amikor Durham még élt, és az énekesnő kifejezte, mennyire tiszteli az erejét, bátorságát és az optimizmusát: