Mennyei reggeli: erdei gyümölcsös chia-puding

Borítókép: Mennyei reggeli: erdei gyümölcsös chia-puding Forrás: feelgoodfoodie.net
Dolgozz előre este, mennyei reggeli lesz a jutalmad!

Ha még ma este előkészíted ezt a finomságot, másnapra biztosított az egészséges és kellő energiát adó reggelid, amit akkor már kevesebb idő lesz összedobni, mint bekanalazni! Tápláló napindító receptet hoztunk nektek, a méltán felkapott chia-magból készített puding és némi friss gyümölcs felhasználásával. Természetesen a gyümölcsöket úgy variálhatod benne, ahogyan neked tetszik, így akár több napon keresztül sem fogod megunni ezt a mennyei reggelit vagy akár tízórait, uzsonnát. Ja, és azt mondtuk már, hogy ezt a munkahelyedre is simán magaddal viheted?

Forrás: feelgoodfoodie.net
Elkészítési idő: 5 perc és egy éjszaka hűtés
2 személyre
Erdei gyümölcsös chia puding
Hozzávalók
  • 3/4 csésze chia mag
  • 6 csésze vaníliás mandulatej ((vagy más növényi tej))
  • 2 tk méz (vagy édesítő)
  • 1 pohár szeder
  • 1 pohár eper
1. lépés
Tedd a chia magot egy tálba, öntsd hozzá a vaníliás mandulatejet! Keverd el jól egymással, akár többször is, hogy ne maradjon a magból túl sok az alján!
2. lépés
Takard le a tálat, és tedd hűtőbe az elegyet, legalább 4 órára! Az a legjobb, ha este elkészíted, és benn hagyod éjszakára.
3. lépés
Amikor a puding elkészült, oszd el a következőképpen: A puding 1/3-át tedd félre! 1/3-át turmixold le a frissen megmosott eperrel! 1/3-át pedig turmixold le a frissen megmosott szederrel!
4. lépés
Addig turmixold őket, amíg a gyümölcs egészen finomra elegyedik a pudinggal!
5. lépés
Ha elkészültél, szedd a krémeket poharakba: alulra kerüljön a szeder, középre a sima vaníliás puding, felülre pedig az eper! De persze variálhatod is a szinteket, a neked tetsző módon! Díszítsd a tetejét friss gyömölccsel! Jó étvágyat hozzá!