Csak erős idegzetűeknek! Anyuka brutál fotón szemlélteti, miért nem "megúszós" folyamat a császármetszés a természetes szüléshez képest

Csak erős idegzetűeknek! Anyuka brutál fotón szemlélteti, miért nem "megúszós" folyamat a császármetszés a természetes szüléshez képest
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A császármetszés sem minden esetben a könnyebbik út...

Évtizedek óta folyik az ádáz vita a választott császármetszésről – helyes-e, hogy az anya a természetes szüléstől való félelmében inkább a műtét mellett dönt. És még inkább kérdéses, oké-e, hogy az orvos ebbe beleegyezik. Most egy ausztrál édesanya, Olivia White egy ritkán hangoztatott nézőpontot villant fel, ugyancsak szemléletesen illusztrálva: nevezetesen, hogy azért a császármetszés sem maga a nirvána, a szülést minden anya megszenvedi, akárhogyan hozza is világra a magzatát.

Hogy illusztrálja, mit tesz a császármetszés a szülő nő testével, lefotózta magát néhány órával a műtét után – nem valami szívderítő látvány, az biztos! Viszont amit ír az Instagram-fotó mellé, az fölöttébb gondolatébresztő:

Nézzétek, én tudom, hogy jobb szögből is fotózhattam volna magam (vagy mégsem?? 😂 ), de hát ki ne készítene magáról szelfiket órákkal a szülés után, hogy az egész világ lássa, hol nyitották fel a testedet és ráncigáltak ki belőle egy másik embert 🙋🏼… Ez a valóság, így néz ki egy has néhány órával a császármetszés után.

Ha bárki azt hiszi, hogy ez a könnyebbik út, próbáljon csak meg elképzelni egy 15 centi széles hasadékot a testén, ami úgy néz ki, mint egy kibelezett cápa, amelynek a beleiben még ott vannak a szörfös 🏄🏼 földi maradványai, akit megevett!

Azután összevarrták egy halászhálóval, miközben úgy érzed magad, mint ha a beleid épp ki akarnának szökni! Persze, minden 🌈 és 🍭 , egészen addig, amíg az érzéstelenítő el nem veszti a hatását. Utána úgy vagy, mint akit elütött egy busz 🚌, ami utána tolatva is neked ment, hogy biztosan el legyél ütve. Ha nem méred az időt, amíg az Endone hatása elmúlik, akkor egész biztosan tudni fogod, hogy élsz (miközben azt kívánod, bárcsak halott lennél �️), és mindennek a tetejébe biztos vagy benne, hogy mostantól egész életedben nagyibugyit fogsz viselni a derekad körül, mert a puszta gondolat, hogy bármi a beleid és a vulvád közötti kanyonban végződjön, a rémálom minősített esete. 👻🙅🏼 Akinek valaha volt császármetszése, tudja, hogy örökre függeni fog a a plasztikai műtétekről szóló valóságshow-któl és az alakformáló fehérneműktől, mert az életedet mostantól ez a forradás határozza meg… 🙄 De az összes testhez tapadó Kookai-ruha szerelmére, amit a terhességem alatt vettem, és amikben most úgy nézek ki, mint ha kenguruerszényem lenne, nem változtatnék semmit! Mert enélkül 👶🏼 a babáim nem lennének itt… továbbá felteszem, hogy ha A-tól B-ig vágtak volna fel [a gátmetszésre gondol – a szerk.], az rosszabb lenne. 😷🤕


A posztot több ezren lájkolták és kommentelték. Neked mi a véleményed?

Egyetértesz a poszt szerzőjével a császármetszés kapcsán?

Teljes neved
E-mail címed
Üzenet *
(10 - 10000 karakter)
Elfogadom az adatkezelési elveket !
Sikeres elküldés!
15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft