Napi horoszkóp május 19.: a Bikák határozottan állnak ki magukért, a Mérlegek a legjobb megoldást keresik egy bizonyos helyzetben

Borítókép: Napi horoszkóp május 19.: a Bikák határozottan állnak ki magukért, a Mérlegek a legjobb megoldást keresik egy bizonyos helyzetben Forrás: gettyimages
A hét utolsó munkanapján is érdemes figyelemmel követned, hogy mit ír a horoszkópod, mert izgalmas dolgokat tudhatsz meg a csillagok állásából!

Napi HOROSZKÓP május 19.

KOS (március 21-április 20)

Egy bizonyos helyzetben rendkívüli módon frusztrál valami, amivel nem tudsz egyelőre mit kezdeni. Mivel azonban idegesítőnek találod, beszélj róla valakivel, avasd be az illetőt és kérj tanácsot tőle, mit is kellene kezdened a szituációval. Nem kell lemondanod a dologról és hátat fordítani neki, csak próbálj könnyíteni a helyzeten és vagy megoldani a frusztráló tényezőt, vagy fejben teljesen kizárni. Nem lehetetlen, csak ez most lehet, hogy kicsit bonyolultabb és összetettebb gondolkodást kíván tőled. Érdemes megfontolnod a kapott tanácsot, de csak akkor fogadd meg, ha az a saját értékrendeddel még összeegyeztethető!

BIKA (április 21-május 21)

A határidő közeledtével valaki folyton ott áll a hátad mögött, segíteni próbál, de eközben egyfolytában sürget és hol-mi idegesítő piaci légyként nem tudod elhessegetni, mert mindig visszajön, megállás nélkül vészmadárként károg a füledbe, amelyet Te mostanra elégeltél meg. Eljött az idő tehát, hogy végre a sarkadra állj és határozottan, ám cseppet sem arrogánsan megállítsd és kizárd a játékból. Mondd el neki, hogy ezzel egyáltalán nem segít, mitöbb hátráltat abban, hogy a határidő lejárta előtt végezz a feladatoddal. Vagy segítsen diszkrétebben, vagy vonuljon háttérbe és csendesen szurkoljon neked, de ez így semmiképp nem mehet tovább! Meg tudod egyedül is csinálni, nincs szükséged ilyesfajta támogatásra!

IKREK (május 22-június 21)

Fontos döntés előtt állsz, sok minden múlhat most azon, hogy feketét, vagy fehéret mondasz. Épp ezért ne mondd ki elhamarkodottan, gondolkodás nélkül, a felelősség súlyának figyelembevételével igyekezz mérlegelni és minden szempontot figyelembe venni. Mivel igen fajsúlyos döntésről van szó, érdemes kizárnod minden zavaró tényezőt, vonulj el magányodba, hogy olyan döntést hozhass, amely jól átgondolt és nem csupán két perc alatt eldöntött dolog volt. Ne félj a felelősség súlyától, nem lehet minden pehely könnyű, időnként akadnak olyan szituációk, amikor érett, felnőtt módon kell tudni viselkedni. Majd utána ráérsz szórakozni és kikapcsolni!

RÁK (június 22-július 22)

A vártnál sokkal jobban alakulnak a dolgaid, végre felcsillan egy kis részeredmény is, mindannak ellenére, hogy az elején meglehetősen szkeptikus voltál, nem igazán hittél abban, hogy bármifajta sikert elérhetsz a későbbiekben. Ez azonban most elegendő bizonyíték arra, hogy érdemes továbbmenned az úton, hogy érdemes küzdened, hisz az most nem csak azért fontos, hogy megbizonyosodj valamiről, de azért is, hogy új élményekkel gazdagodj. Menj tovább, ahogy eddig, ne kapkodj, csak szépen nyugodtan, mindent végiggondolva tedd egyik lábad a másik után, hisz nem hajt a tatár, Te pedig nem szeretnél hasra esni. Ha az eddigi taktikát alkalmazod, nem okozhat gondot a győzelem megszerzése sem!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Az eddigi életed során számos alkalommal csalódtál az emberekben, emiatt egy falat építettél magad köré, amelyet igen nehéz áttörni ahhoz, hogy bárki közelebb kerülhessen hozzád. Így azonban rengeteg olyan lehetőséget pattintasz vissza magadról, amely hosszabb távon, érzelmi szempontból hasznos kapcsolatrendszert jelentene. Érdemes egy kicsit bontani a falmagasságból és azoknak az embereknek mégis bizalmat szavazni, akiket erre érdemesnek találsz. Nem kell mindenki előtt kiteregetned a legféltettebb titkaid, csupán csak legyél barátságosabb és nyitottabb. Hidd el, megéri időnként új kapcsolatokat építeni, hisz sokkal jobb olyan emberekkel körülvenni magad, akik nem rossz szándékkal közelednek, mintsem egyedül lenni, a várad kellős közepén.

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Akad valaki a környezetedben, aki minden egyes lépésedet korrigálni próbálja, egyszerűen semmi nem jó neki, folyton ott áll a hátad mögött és mindenbe beleszól. Mivel érthető módon rendkívülien frusztrál ezzel, nem is kell csendesen tűrnöd azt, hogy ilyesfajta megfelelési kényszerbe szorítson, épp ezért eljött az idő, amikor ki kell állnod magadért. Állj a sarkadra, legyél határozott és hozd a tudtára, hogy nem értesz egyet vele, hogy neked van egy saját elvrendszered, amelybe nem fér bele minden és Te a saját értékrended szerint fogsz a továbbiakban is működni. Ne hagyd, hogy beleavatkozzanak és irányítsák az életed, hisz vagy annyira szuverén személy, hogy önálló döntéseket hozhass és ne mások mondják meg, melyik lábad melyik után tedd az úton!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Egy igen kellemetlen szituációban valaki elvárja tőled, hogy Te találd meg a megoldást és mondd ki a végszót, minden felelősség terhét magadra pakolva ezzel. Csak azért azonban, mert valaki ki szeretne bújni a helyzetből, neked még nem kell vállalnod semmi olyasmit, amelyhez egyrészt a legkevesebb közöd van, de az egész balhét neked kellene elvinni, másrészt az értékrendeddel teljesen összeegyeztethetetlen. Állj a sarkadra, legyél határozott és csak olyasfajta zsákot vegyél magadra, amely nem túl nehéz cipelni és nem roskadsz össze alatta! Segítő jobbot nyújthatsz ugyan, de ne vállalt át az egész katyvaszt, amit valaki más okozott!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

A mai napot arra szántad, hogy kicsit félrevonulj a gondolataiddal, rendezd a fejedben uralkodó káoszt és helyükre tedd a dolgokat. Ehelyett azonban valaki váratlanul megjelenik, aki abszolút mértékben felvillanyoz, aki miatt érdemes félretenni a mai programot és engedned a kísértésnek. Ügyelj azonban arra, hogy ne nyílj meg teljesen, a játékban benne lehetsz, de nem kell kiteregetned a kártyáid. Adj egy esélyt a dolognak, de ne éld bele magad, hisz ha nem az általad elvárt eredmény születik, hatalmasat csalódhatsz. Fogd fel úgy az illető személyét, mint egy Élet adta lehetőséget, amelyben nem érdemes mindent egy lapra feltenni. Ha összejöttök, oké, ha nem, azt is könnyű szívvel fogadd el, így csalódhatsz a legkisebbet!

NYILAS (november 23-december 21)

Általában az a típusú ember vagy, aki minden szituációban szeret biztonsági játékot játszani, illetve a kockázatok elkerülésével elérni bizonyos dolgokat. Ám ma mégis olyan helyzet adódik, amelyben egyszerűen nincs más választásod, mint kockára tenni mindent, hisz pontosan tudod, hogy másképp nem fogsz tudni nyerni sem. Az első pillanatban rendkívüli módon frusztrál a tudat, hogy benne van a pakliban a bukás esélye is, ám ha kihívásként tekintesz a helyzetre és egy kicsit más szemszögből nézel az egész ügyre, még az is lehet, hogy megtalálod benne a motivációt, amely elfeledteti veled azt, hogy mekkora a tét. Attól, mert kockáztatsz, még nincs garantáltan, eleve elrendelve az eredmény. Minden csak rajtad és a hozzáállásodon múlik!

BAK (december 22-január 20)

A hét utolsó munkanapján váratlan helyzet adódik, amellyel az első pillanatban nem tudsz mit kezdeni, épp ezért igyekszel a megoldást elodázni, minél később veszed ugyanis elő a problémát, annál kevésbé zavarja ugyanis az életed. Ám mivel a kis bogárka ott van a füledben, amely folyamatosan mondja a magáét, épp ezért előbb-utóbb elő kell venned és pontot kell tenned a végére. Ne késlekedj, mert semmi értelme, ha nem is előbb, de utóbb mindenképp összefog nyomni a dolog terhe és felelősséget kell vállalnod miatta. Szedd össze magad, húzd ki a fejed a takaró alól és tedd oda magad! Hidd el, a lelkiismereted is megnyugszik majd, ha az a bizonyos bogárka nem duruzsol tovább a füledbe.

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Általában mindenkivel nagyon nyílt és őszinte vagy, abszolút nem félsz hangosan felvállalni a véleményed. Nagyszájúságod miatt azonban időnként kellemetlen helyzetbe kerülsz, hisz előfordul, hogy olyasmit is kimondasz, amit nem ildomos, vagy adott helyzetben nem túl bölcs dolog kimondani. Nemes tulajdonság az őszinteség, ám ha átesel a ló túloldalára és mindenkinek gátlástalanul kimondod, ami zavar, rengeteg konfliktust okozhatsz ezzel. Igyekezz disztingválni, viselkedj a szituációnak megfelelően és gondolkodj, mielőtt szóra nyílik a szád. Hidd el, nagyot fog ugrani a népszerűségi indexed!

HALAK (február 20-március 20)

Bár abszolút nem így tervezted, mégis rengeteg olyan tennivaló szakad a nyakadba, amelyről pontosan tudod, hogy nem várhat a következő hétig. Borzasztóan dühítőnek találod, hogy másokkal ellentétben Te még nem ugorhatsz fejest a hétvégébe, épp ezért, hogy maradjon lehetőséged a töltődésre, eszeveszett kapkodásba kezdesz, hisz mihamarabb szeretnél mindennek pontot tenni a végére. Így azonban nemhogy előre nem jutsz, gyakorlatilag hátráltatod önmagad, a hibák folytonos javításával ugyanis megduplázod a tennivalóid. Igyekezz összeszedni magad, állj a sarkadra és az összes befolyásoló és hátráltató tényezőt kizárva elvégezni a feladataid. Hidd el, sokkal gyorsabban fogsz tudni végezni ilyenformán, így a pihenésre is több időd jut majd!