Solange Knowles nyílt levelet írt kamasz önmagához, és szenvedélyesen idézi fel benne 17 éves kori nem kívánt terhességét

Borítókép: Solange Knowles nyílt levelet írt kamasz önmagához, és szenvedélyesen idézi fel benne 17 éves kori nem kívánt terhességét Forrás: Getty Images
Az énekesnő szerint, aki öt évvel fiatalabb, mint nővére, Beyoncé, a 17. éve volt a legnehezebb esztendő az életében.

Levelet írt tinikori önmagához Solange Knowles, Beyoncé húga a Teen Vogue felkérésére, és egyáltalán nem könnyű olvasni; a legszomorúbb talán az a rész, amelyben leírja, hogy 17 évesen váratlanul felnőtt. Ilyenek olvashatók a nyílt levelében:

Tanulj meg kivárni, kislány. Nincs értelme sietni. Előbb-utóbb úgyis odaérsz. Apró szilánkok maradnak az életed szélsőséges korszakaiból, a bőrödben lesznek, amelybe belenősz. Nem kell mindenre azonnal rájönnöd. Az idő magától megmutatja neked, amit kell. Ígérem.

„Amikor a legnagyobb fordulatszámon pörögsz, amikor úgy lépsz ki a világba, hogy biztos vagy abban, aki vagy és amit visszatükrözöl, akkor a gyerekek és a felnőttek egyaránt ki fognak gúnyolni, csúfneveket fognak rád akasztani. Ez teljesen oké. Egyszer magadnak adsz majd nevet, és ez nem az lesz, amit ők adtak neked: "őrült, ronda, figyeleméhes, fura nőszemély".

„A szerencsecsillagok jók voltak hozzád, hosszú listát tudnék mondani, amiért hálát adhatsz majd. Egyelőre mondj köszönetet ezért a három dologért:

– hogy nem haltál meg, amikor a barátaiddal felautóztatok egy meredek hegyre a hóviharban, és tapasztalatotok nem volt, de rossz féketek igen. Az elég nagy ostobaság volt.

– hogy nyaranként színházi workshopra jártál. Nem hiszem, hogy ma az lennél, aki, ha nem szerezted volna meg ezeket a tapasztalatokat, ha nem lettek volna ezek a tanáraid, ha nem kísérleteztél volna az agyaddal és a testeddel.

– hogy az univerzum anyut választotta, hogy az édesanyád legyen.”

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.
A tizenhetedik éved lesz a legnehezebb az életedben. Szinte egyik napról a másikra nősz fel. A legjobb barátod, akit annyira szerettél, egy pillanat leforgása alatt lövöldözés áldozata lesz, és egy éven belül új életet adsz.
Forrás: Getty Images
Solange és fia, Daniel Julez, 2014-ben.

„Halálra leszel rémülve. Nem tudod, mit tartogat a jövő, és ez oké. Lesznek emberek, akik leírnak majd a döntésed miatt, hogy ilyen fiatalon világra hozol egy gyermeket, de te szeretetből hozod ezt a döntést, és szeretetben is élsz majd együtt vele."

Az idén 31 éves Solange a texasi Houstonban nőtt fel; öt évvel fiatalabb nővérénél, Beyoncénál. Kilenc évesen kezdett dalokat írni, 16 évesen, 2002-ben adta ki első stúdióalbumát. Több dalt segített írni a Destiny’s Child számára és volt, hogy be is ugrott az egyik tag, Kelly Rowland helyett. 2004-ben, amikor még 18 éves sem volt, hozzáment az akkor 19 éves Danny Smith-hez és októberben megszületett fiuk, Daniel Julez. 2007-ben elváltak, de azóta is közösen nevelik a fiút. 2014-ben ment másodszor férjhez, ezúttal a most 53 éves Alan Ferguson rendezőhöz.

A fiatalon agyonlőtt legjobb barátot, akit említ, Marsai Songnak hívták a People szerint.

Forrás: Getty Images
Solange és férje, Alan Ferguson

Solange élete első Grammy-díját 2017-ben nyerte ezért a dalért: