Ilyen lenne ma Jennifer Aniston szerint a Jóbarátok

Borítókép: Ilyen lenne ma Jennifer Aniston szerint a Jóbarátok Forrás: Getty Images
És szerinted? Te is úgy képzeled a 2010-es évek Central Perkjét, mint Jen?

Már 13 éve, hogy véget ért minden idők egyik legfontosabb sitcom-sorozata, és a rajongók milliói még ma is szinte napról napra várják, hogy a készítők bejelentsék a nagy visszatérés hírét. Sajnos a pletykák minden alkalommal újra és újra cáfolatot nyernek, legutóbb a múlt héten jelent meg egy David Schwimmernek tulajdonított Facebook-oldalon, hogy 2018 őszén jön a folytatás,

...de hamar kiderült, hogy ez csak egy hoax, amit abból is lehet tudni, hogy Schwimmer neve egy m-mel volt írva.

Most Jennifer Anistonnak szegezte neki a kérdést Arianna Huffington az új podcast-műsorában; a 48 éves színésznő nemes egyszerűséggel csak ennyit válaszolt a témában:

Ha mai környezetben jönne létre a Jóbarátok, a kávézó tele lenne olyan emberekkel, akik folyton az iPhone-jukat bámulják... nem is lennének igazi epizódok vagy beszélgetések.

A mai tévésorozatok valóban küzdenek ezzel a problémával, hogy miképp integrálják a mai kommunikáció mindennapi eszközeit – sms-ezést, chatelést, emailezést, fórumozást – a jelenetekbe úgy, hogy ne csak a telefonját nyomkodó szereplők látsszanak az egészből. A Jane, the Virgin című tévésorozatban például a képernyőn felugró sms-buborékok jelennek meg rendszeresen,

...míg a Netflixen nemrég bemutatott Girlbossban visszatérő motívum az internetes fórumozást megjelenítő fiktív kerekasztal, amelynél a bejegyzések, moderálások élőszóban nyilvánulnak meg ahelyett, hogy a számítógépbe pötyögést kellene néznünk.

Szóval mi azért el tudunk képzelni néhány megoldást a digitális éra bemutatására a Central Perkben is... ti hogy vagytok ezzel?