3 sminktermék, amit a francia nők teljesen másképp használnak, mint mi

Borítókép: 3 sminktermék, amit a francia nők teljesen másképp használnak, mint mi Forrás: Pinterest
A keresetlen eleganciájukról híres francia nők a sminkelésben is abszolút nonkonformisták!

A francia nők megjelenése szinte mindig kifogástalan, ugyanakkor erőlködés nélküli, laza, és ez nem csak az öltözködésükre, de a frizurájukra és a sminkjükre is igaz. Anno volt szerencsém néhány hónapig Párizsban élni és közelről tanulmányozni ennek a keresetlen, "I woke up like this", tökéletlen tökélynek a titkait. Arcfestésüknek legalapvetőbb lépéseit szobatársamtól, az akkoriban éppen sminkesnek tanuló Marianne-tól lestem el, és a mai napig alkalmazom azokat a trükköket, amiket ő tanított nekem.

És hogy mi volt a titka? Csupán annyi, hogy a szabályokra fittyet hányva bizonyos termékeket teljesen másképp vitt fel és dolgozott el, mint ahogyan azt illett volna. Azt mondta, vannak sminktermékek, amiket kizárólag az ujjbegyeinkkel érdemes eldolgozni. Ezek pedig a következők:

1. A krémes szemfestékek

Marianne szerint a krémes állagó szemhéjstifteket és tégelyes festékeket lehetetlenség ecsettel vagy aplikátorral eldolgozni – ha viszont ujjbeggyel csináljuk, tökéletes lesz az eredmény, mivel a kezünkön levő természetes zsiradék könnyen kenhetővé lágyítja a festéket. Ecset alatt a krémes festékek hajlamosak csomósodni.

2. A krémes highlighter

A többség inkább ecsetet vagy sminkszivacsot használ ezekhez, de én tapasztalatból mondom, sokkal pontosabban lehet kiemelni a megfelelő pontokat, ha az ujjainkra teszünk a highlighterből és úgy visszük fel. A szemöldökcsont, a Cupido-ív, a szemzugok mind-mind könnyebben és pontosabban elérhetők így.

3. A krémrúzsok

Nagy ellensége vagyok a szájkontúrceruzáknak, főleg krémes rúzsok esetében. Max a színtelen ceruzát használom, hogy – ha nagyon folyós a rúzs – megakadályozzam, hogy kiszivárogjon a száj körüli apró ráncokba. A krémes állagú rúzsokat felkenem az ajkak középső, belső részére jó erősen, több rétegben, majd az ujjbegyeimmel szétterítem mindenüvé, elmaszatolva a szájszélek felé. Így nagyon természetes lesz az összhatás. Az sem gond, ha picit kikenődik a "keretből".