Napi horoszkóp május 5.: a Szüzek segítőkészen állnak mások rendelkezésére, a Bakok komoly lehetőséget kapnak

Borítókép: Napi horoszkóp május 5.: a Szüzek segítőkészen állnak mások rendelkezésére, a Bakok komoly lehetőséget kapnak Forrás: kaboompics.com
A hét utolsó munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, mert sosem tudhatod, miféle izgalmakat rejtenek a csillagok!

NAPI HOROSZKÓP május 5.

KOS (március 21-április 20)

Nem várt problémával kell megküzdened a mai napon, melyet ha nem oldasz meg idő előtt, beláthatatlan következményeket okozhatsz magadnak és másoknak is. Épp ezért semmi más nem fontos most, csakis az, hogy koncentráltan, a megfelelő taktika kidolgozásával olyan hatékonysággal oldd meg a helyzetet, amely egyszer, s mindenkorra lezárja az ügyet és nem kell a későbbiekben ettől szenvedned. Ez most így alakult, de ha jobban belegondolsz és megpróbálod kicsit más szemszögből vizsgálni a szituációt, rájöhetsz, hogy bizonyára mindez azért történt, hogy Te épülésed szolgálja és megtanítson bizonyos dolgokra, amelyeket későbbi életed során jól kamatoztathatsz majd!

BIKA (április 21-május 21)

A mai napra nem tervezted különösebben megváltani a Világot, mégis maradtak olyan, el nem végzett feladatok, amelyeknek mindenképp pontot kell tenned a végére. Ez eleinte kissé bosszant, aztán rá fogsz jönni, hogy ha a zsörtölődés helyett sarkadra állsz és elkezdesz dolgozni, a megfelelő odafigyeléssel sokkal gyorsabban le tudsz majd minden zárni, mint azt elsőre képzelted volna. Egy utolsó nagy lendület szükséges csak és ha sikerül befejezni minden kötelezettségedet, sokkal nyugodtabb lelkiismerettel adhatod majd át magad a pihenésnek! Első azonban a kötelesség, erre koncentrálj most!

IKREK (május 22-június 21)

A munkával teli, zsúfolt hét után kifejezetten vártad már a pénteket, olyannyira kezdesz ugyanis lemerülni, hogy azt sem gondoltad volna, hogy egyszer sikerül épségben partot érned. Mivel az energiaraktáraid majdnem nullán vannak, a mai napot arra szánd, hogy csak és kizárólag olyasmivel foglalkozol, amely feltölt és pihentet. Bárki bármiféle feladattal keres meg, csak olyasmiben vállalj szerepet és segítségnyújtást, ahol valóban nagy baj van, egyéb esetben napold el hétfőre a dolgokat. Főzz a szerelmeddel, vagy a barátaiddal egy finom vacsorát, menjetek moziba, shoppingolj egy nagyot, vagy egyszerűen csak tedd fel a lábat és olvass egy jó könyvet! Meglátod, kifejezetten jót tesz majd a pihenés!

RÁK (június 22-július 22)

A mai napon olyasmiben próbálhatod ki magad, amelyhez hasonlót eddig még nem sikerült kipróbálnod. Épp ezért az első pillanatban megremegnek a lábaid, hisz nem tudhatod, mit és hogyan kell csinálnod ahhoz, hogy sikerélményt szerezhess. Ne aggódj, szerencsére nem vagy egyedül, vannak olyan emberek körülötted, akik jócskán rendelkeznek ilyen irányú tapasztalattal és készen állnak segíteni neked. Ne habozz, ragadd meg a kezüket és hagyd, hogy megmutassák a dolog csínját-bínját, jól figyelj oda, amikor bevezetnek a részletekbe, mert később egymagadnak kell megbirkóznod a feladattal. Ha jól megjegyzel mindent, ha egyelőre nem kezdesz semmiféle magánakcióba, akkor olyasfajta élményben lehet részed, amelyre régóta vágytál!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Akad valaki a környezetedben, aki minden megmozdulásával idegesít, akinek minden gesztusa és egyáltalán a stílusa olyan kellemetlen számodra, hogy hatalmas erőfeszítésekkel igyekszel minél távolabb tartani magadtól. Legyél elfogadóbb az emberekkel, mert ez a fajta intolerancia rossz képet festhet rólad mások szemében, Te pedig egyáltalán nem vagy ilyen. Keresd meg az illető pozitív tulajdonságait, próbáld jobban megismerni és csak akkor zárd ki a bizalom köréből, ha végképp azt látod, hogy bármit teszel, nem tudod elfogadni őt. Ügyelj arra, hogy semmiképp ne bántsd meg, hogy csak azért ne gázolj a lelkébe, mert a Világban egyetlen embernek nem szimpatikus!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Egy számodra fontos ember elég komoly problémával küzd, Te pedig nem szeretnéd tétlenül nézni a kínlódását, épp ezért megragadod a kezét és kéretlenül olyasfajta problémamegoldó manőverbe kezdesz, amely a végén visszájára is fordulhat és rosszul is elsülhet. Nem biztos, hogy ez esetben célravezető, ha anélkül kezdesz bármiféle mentőakcióba, hogy a részletekben elmélyednél és utána nem járnál a dolognak. Ne akard mindenáron a megmentő hős szerepét magadra vállalni, sokkal bölcsebben teszed, ha csupán ott állsz az illető mellett és a támogatásodról biztosítod. Hidd el, néha a kevesebb sokkal többet jelent!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Nem érzed magad túl komfortosan egy bizonyos helyzetben, emiatt kifejezetten frusztrált a hangulatod, nem is érted, miféle keresnivalód van ott, ahol most vagy, ám sajnálatos módon egyelőre a leghalványabb fogalmad sincs arról, hogyan kerülhetnél ki ebből a szituációból. Mivel egyetlen dolgot pontosan tudsz: hogy mihamarabb le szeretnéd zárni ezt az utat, a legrövidebb akadálypályán végigmenve, így állítsd fel a megfelelő taktikát ahhoz, hogy ne legyen semmiféle megugorhatatlan akadály, amely váratlanul érhetne. Igyekezz visszanyerni a szabadságod és élvezni az Életet, ne akarj olyan helyzetekben értelmet keresni, ahol már az első pillanatban is világosan látszik, hogy semmi keresnivalód.

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Olyasfajta kalandra szánod rá magad a mai napon, amelyre nem sokan vállalkoznának rajtad kívül, Te azonban összeszedted minden bátorságod és úgy döntöttél, nekirugaszkodsz. A környezeted kissé aggódva tekint rád és arra a kihívásra, amelyre rászántad magad, Te azonban eltántoríthatatlannak tűnsz a témában. Nyugtasd meg őket, hogy mindent végigzongoráztál már, ezerszer átrágtad magad minden veszélyen és kockázaton, pontosan tudod tehát, hogy mit csinálsz. Ne aggódj a körülmények miatt, ha elég jól taktikázol, nincs az a kaland, amit nem tudnál biztonsággal teljesíteni!

NYILAS (november 23-december 21)

Mások számára furcsa, már-már bizarrnak tűnő álláspontot képviselsz egy bizonyos dologgal kapcsolatban, ám ez téged egy cseppet sem zavar, nem feltétlenül vagy ugyanis az a személy, aki minden körülmények között igyekszik beilleszkedni a dominósorba. Nem kell feketének, vagy fehérnek lenned, ne bánd, ha észrevesznek, ha kitűnsz a társasából, mert ha mindig ugyanazt kántálod, amit mások is, soha nem fogsz tudni maradandó dolgot alkotni. Tűnj ki a tömegből, de arra mindenképp ügyelj, hogy pozitív ügyeket képviselj, ne amiatt emlegessenek, amiért neked szégyenkezned kellene!

BAK (december 22-január 20)

Ma olyasfajta lehetőséget kapsz, amelyet vétek lenne kihagyni, így tehát mindenképp meg kell ragadnod ahhoz, hogy végül olyan sikereket érhess el, amelyekben Te sem mertél hinni azelőtt. Most tehát csak arra összpontosíts, hogy ezt az alkalmat kihasználd, szedd össze a gondolataid, legyél magabiztos és teljesítsd a küldetést. Mindenképp érdemes szem előtt tartanod azt is, hogy csak bizonyos erkölcsi határokon belül illene maradnod azért, hogy tiszta eszközökkel zsebelhesd be a sikert a végén, illetve hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod miatta. Maradj a saját értékrended szerinti határon belül, hozd ki magadból a lehető legtöbbet, mert akkor mondhatod csak el biztonsággal, hogy mindent megtettél a győzelemért!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Szíved szerint már ma átadnád magad a pihenésnek, ám annyi tennivalód maradt a hét utolsó munkanapjára, hogy egyszerűen nem engedheted meg azt a luxust, hogy hátradőlve élvezhesd az életet. Ne bosszankodj emiatt, hisz azzal csak az idődet vesztegeted, sokkal inkább igyekezz a feladataidra koncentrálni, mert ha nem fogsz tudni velük időben végezni, nem marad időd és lehetőséged arra, hogy megfelelően kipihend magad és töltekezz a következő kihívásra. Ne hagyd magad kizökkenteni, hisz a fontossági sorrend tetején most az el nem végzett feladataid állnak!

HALAK (február 20-március 20)

A mai nap kiváló alkalom arra, hogy felkeresd azokat az embereket, akik fontos szerepet töltenek be az életedben, ám zsúfolt életed miatt régóta nem sikerült velük megfelelő kapcsolatot ápolnod. Közöttük akad egy olyan személy is, akivel annak idején nagyon közeli kapcsolatban voltál, ám mivel mindkettőtöket kétfelé sodort az élet, így meglehetősen eltávolodtatok egymástól. Keresd fel, töltsetek együtt egy kis időt, hisz van mit bepótolnotok, épp ezért használjatok ki ezt a napot és beszéljetek meg mindent, amit eddig nem tudtatok. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha felmelegíted a régi barátságot!