Van, ami nem változik: 10 szokás a mindennapjaimból, amit 10 éve ugyanúgy csinálok

Borítókép: Van, ami nem változik: 10 szokás a mindennapjaimból, amit 10 éve ugyanúgy csinálok Forrás: gettyimages
Nektek változtak a szokásaitok 10 év alatt? Sikerült megtartanotok a jobbakat?

10 év nem sok idő. Vagy mégis? Ez mindig csak nézőpont kérdése. Ha a szokásainkat vizsgáljuk ilyen távlatból, akkor azért sokat nyom a latba. Kolléganőnk sorra veszi, hogy mik azok a hétköznapi szokásai, amiket 10 évvel ezelőtt is ugyanígy csinált mint most. Szerencsére a jobbakat sikerült megtartania.

Forrás: getty

1# Ha ki akarok kapcsolni néhány percre, az első dolog amihez nyúlok egy lakberendezési magazin. És nem, még 10 év után sem tudom megunni őket.

2# 10 éve megszabadultam egy rossz szokástól, mégpedig, hogy azelőtt minden forró italba cukrot tettem. Ma már maximum mézet használok, de a teát rendszerint minden nélkül iszom.

3# Minden egyes reggel felhívom az anyukámat, és megbeszéljük kinek milyen lesz a napja. Ha ez elmarad, akkor munka után bepótoljuk. Mióta jó rég elköltöztem otthonról, így igyekszem még inkább a mindennapjai része maradni.

4# Ha egy étteremben van a desszertlapon csokoládé souflé, mindig azt választom. Ez a kedvenc édességem, és tesztelés címén soha nem hagynám ki.

5# Utazások alkalmával még mindig részletes, számszerű listát írok a bepakolandó holmikról. És szépen kipipálgatom, ami már bekerült a bőröndömbe.

Forrás: getty

6# Mielőtt lefekszem aludni, sorra kilövöm az összes tech-kütyüt, a telefonomat is repülőmódba teszem. Ennyi év alatt már-már rutinná vált a mozdulat.

7# Bármit is ünnepeljünk, vagy bármilyen összejövetelt is szervezzünk, sosem bírom ki, hogy ne süssek legalább egy féle süteményt. A férjem mindig azon viccelődik, hogy vajon lesz-e olyan esemény, amire ha autóval megyünk, nem egy torta figyel be az anyósülésen.

8# A reggeleimet egy forró teával és valamilyen olvasnivalóval indítom. Úgy is mondhatnám, hogy ettől indul be nálam a szoftver.

Forrás: getty

9# Szinte sosem jövök ki úgy egy élelmiszerboltból, hogy csak azt vettem volna, amiért beszaladtam. Viszont ami jó, hogy egy nagy bevásárlószatyor mindig lapul a szintén gigantikus méretű táskámban, így legalább ezzel nem halmozom otthon a műanyag mennyiséget.

10# Úgy fekszem le esténként, hogy tudom, minden szerettem biztonságban van. Vagyis a nap folyamán valamilyen fórumon beszéltem a szűkebb családom tagjaival, így tudom, hogy jó helyen vannak. A 20 éves öcsém a mai napig úgy megy el bulizni, hogy előre megmondja nekem merre lesz, akárcsak 10 éve, amikor még kikéretőzött biciklizni a barátaival, ha ketten voltunk otthon.