Napi horoszkóp május 3.: a Bikák lehetetlennek tűnő feladatot oldanak meg, a Vízöntőknek a terveik szerint alakul minden

Borítókép: Napi horoszkóp május 3.: a Bikák lehetetlennek tűnő feladatot oldanak meg, a Vízöntőknek a terveik szerint alakul minden Forrás: Getty Images
Mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasni a horoszkópod!

NAPI HOROSZKÓP május 3.

KOS (március 21-április 20)

Komolyra fordultak a dolgok egy bizonyos helyzetben, ami elsőre mindenkit –többek között téged is- megijeszt, szíved szerint ugyanúgy hátrálnál és mentenéd a bőröd, ahogy a többiek. Mivel azonban hirtelen mindenki tőled várja a megoldást, rá kell jönnöd, ez nem az a játék, ahol felhúzhatod a nyúlcipőt és futásnak eredhetsz. Szedd össze magad, az lebegjen a szemed előtt, hogy mindenki számít rád és neked ennek megfelelően kell cselekedned. Menni fog, csak bízz magadban és légy határozott!

BIKA (április 21-május 21)

A mai nap érdekes tapasztalatokat tartogat számodra, nem minden alakul ugyanis a terveid szerint, ám az a tévút, amelyre a kapkodásnak köszönhetően tévedsz, izgalmas kalandokat ígér. Először nem érzed magad túl komfortosan a helyzetben, hisz nem vagy az extremitások embere, jobb szeretsz a saját határaidon belül maradni, ám ma valahogy mégis van kedved kipróbálni egy új utat. Ez a kalandokban és váratlan helyzetekben bővelkedő út lesz végül az, amely elég nagy kerülővel, de elvezet a célodhoz, amelyről nem merted volna elhinni, hogy lehet még benne lehetőség. Meg is lesz az okod az ünneplésre, hisz nem csak a kihívást teljesítetted, de magadnak bizonyítottál ezzel, hogy érdemes időnként elhagyni azt a biztonsági zónát, amelyben mozogsz!

IKREK (május 22-június 21)

Olyasfajta feladatot kapsz, amellyel ezelőtt soha nem volt még dolgod, fogalmad sincs tehát arról, hogyan kezdj egyáltalán hozzá, hisz az útvonal teljesen ismeretlen számodra. Épp ezért, mielőtt eltévednél egyedül a sötétben, érdemes körülnézned a környezetedben és egy olyan személytől segítséget kérni, aki nem használja ki a gyengeséged és önzetlenül, a helyzetet ki nem használva segítő jobbot nyújthat, ezáltal Te is meg tudsz birkózni a feladattal. Légy résen, mert nem mindenki olyan jó szándékú körülötted, mint amilyennek mutatja magát! Ne dőlj be a mézes-mázos mosolyoknak, ha valakiben egyszer csalódtál már, nem ajánlott ismét kiszolgáltatnod magad neki! Csak óvatosan tehát a segítségkéréssel!

RÁK (június 22-július 22)

Valakivel konfliktushelyzetbe keveredsz csak azért, mert ellentétes álláspontot képviseltek, ám sem Te, sem ő nem hajlandó lejjebb adni az elveiből és engedni a másiknak. Emiatt azonban egyre távolabb kerültök egymástól, ami csak azt eredményezi, hogy akarva-akaratlanul egyfajta ellenérzés alakul ki egymás iránt. A kérdés csak az, hogy megéri-e egy korábbi, viszonylag kiegyensúlyozott kapcsolatot elrontani azzal, hogy valamiben nem találjátok a közös hangot. Érdemes tehát megpróbálnotok kompromisszumot kötni, ha semmiképp nem megy, akkor pedig próbáljatok túllépni a dolgon és borítsatok fátylat a dologra. Amennyiben ugyanis ebben a helyzetben ragadok, az semmi jót nem tartogat a jövőre nézve!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Úgy érzed, bármit teszel, akármilyen keményen dolgozol, nem ismernek el kellőképp a környezetedben úgy, ahogy az neked is jól esne. Meglehetősen frusztrál az, hogy mindent dupla akkora lendülettel kell teljesítened ahhoz, hogy felhívd magadra a figyelmet és kivívd mások elismerését. El kell azonban döntened, hogy mi a fontosabb: az, hogy önmagad elégedetté tedd, vagy az, hogy mások megveregessék a vállad. Elsősorban érdemes a saját boldogságod elérésére törekedned és csak azután lesz fontos az, hogy kinek mi a véleménye rólad. Ne teperj görcsösen, litereket izzadva azért, hogy bárkinek kivívhasd az elismerését! Az az ő értékrendje, ez pedig a tiéd!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Bár nem nagyon szereted lezárni a dolgokat úgy, hogy azok nem úgy alakultak, ahogy az elején eltervezted őket, most mégis úgy alakul egy bizonyos szituáció, hogy nem tudsz már a végeredményen alakítani, bár még lenne mit javítani rajta. Emiatt kissé bosszús vagy, hisz egyáltalán nem így szeretted volna befejezni az egészet, ám most már úgysem tudsz mit tenni ellene, kénytelen vagy beletörődni a végkimenetelbe. Ne legyen azonban emiatt lelkiismeret furdalásod, hisz Te, magad mindent megtettél a célért, de be kell látnod, hogy vannak dolgok, amelyekre nincs ráhatásod. El kell fogadnod azt, hogy Te is hibázhatsz anélkül, hogy észrevennéd, vagy hogy bármiféle akarat lenne mögötte. Ne csüggedj, legközelebb majd jobban sikerül!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

A mai nap nem indul épp pozitívan, egyszerűen azt érzed, hogy semmi sem sikerül, nem tudsz túllendülni bizonyos dolgokon, annak ellenére, hogy korábban ez játszi könnyedséggel ment. Fogalmad sincs, mi lehetne az az inspiráció, amely ezen a holtponton segíthetne túljutni, hisz ez az állapot sokáig így semmiképp nem tartható. Zárd ki a külvilágot, ne foglalkozz most semmi mással, csakis arra koncentrálj, hogy összeszedd magad, mindet rendelj alá annak, hogy lelkileg egy kicsit épülhess, mert így nem nagyon lesz feljebb. Szentelj magadra egy kis időt, csináltasd meg a hajad, vagy a körmeid, de mindenképp olyasmivel foglalkozz, amely kellő lendületet ad a továbblépéshez és kicsit pozitívabb életszemléletet adhat. Ne feledd, nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Olyasfajta szituációba sodor ma az Élet, amelyben neked kell kimondanod a végszót valamivel kapcsolatban. Mivel azonban nem szereted az ehhez hasonló helyzeteket, ahol ekkora, sziklányi teher nyomja a vállad, nem is epedsz el az egyszemélyes esküdtszék szerepétől, megfordul a fejedben az is, hogy kihátrálj a felelősség alól és egyszerűen menekülőre fogd. Amennyiben azonban a kétségbeesést egy pillanatra felváltják a logikus gondolatok, rájöhetsz, hogy olyasfajta Jolly Joker van most a kezedben, amelynek segítségével saját magad dönthetsz fajsúlyos dolgok felett. Jól gondold át a döntésed és mihamarabb mondj feketét, vagy fehéret, hisz sok múlhat most ezen!

NYILAS (november 23-december 21)

Akad egy személy a környezetedben, aki minden energiáját arra áldozza, hogy meggyőzzön valamiről, amiben Te az első perctől fogva nem hittél, ahogy egy lukas garast nem adnál érte most sem. Érdemes azonban elgondolkodnod alaposan a dolgon, minden apró részletében merülj el és csak azután mondj rá nemet, ha mindenképp meg vagy győződve arról, hogy nem fogtok jól kijönni a helyzetből. Ha látsz egy szikrányi esélyt arra, hogy pozitív végkimenetele legyen, érdemes eljátszanod a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis engednél a nyomásnak, hallgatnál az illetőre és adnátok egyetlen lehetőséget annak, hogy nyertesként gyertek ki belőle. Ne mondj azonnal nemet, csak azután dönts, hogy mindent mérlegeltél!

BAK (december 22-január 20)

Egy általad nem túl pozitívnak vélt dologra derül fény mások előtt, amely miatt elég kellemetlenül érzed magad az első pillanatban, nem szeretted volna ugyanis, ha az egész Világ rólad csámcsogna megállás nélkül. Nem érdemes azonban sokáig bosszankodnod emiatt, ha már kiderült, nyugodtan vállald fel, hisz ez is Te vagy és az Életed része, a múltat pedig megváltoztatni már úgysem tudod. Ne aggódj, mindenkinek vannak olyasfajta titkai, vagy negatív élményei, amelyeket legszívesebben örökre elfelejtenének, nem Te vagy az egyetlen ebben a civilizációban, akiről valami olyasmi derül ki, amire nem a legbüszkébb. Nyugi, minden csoda három napig tart, hamar el fogják felejteni, a rosszindulatú pletykákkal és azok generálóival nem érdemes foglalkoznod. Lesz ez még így se!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Teljesen magabiztosan, a terveid szerint menetelsz előre, amikor olyan váratlan helyzet adódik, amely azonnali beavatkozás nélkül beláthatatlan következményekkel járna. Most állj tehát a sarkadra, amíg nem késő és addig igyekezz hatékonyan közbeavatkozni, amíg még van rá lehetőséged. Bár sokan lemondtak már a dologról, Te mégis pontosan tudod, hogy megvan benned a megfelelő tudás, kellőképp tapasztalt és kreatív vagy, így tehát nem kell aggónod amiatt, hogy olyasmi történik, amely negatívan befolyásolná a végkimenetelt. Csak bízz magadban és a tervedben, és nem lehet az az akadálypálya, amit ne tudnál gond nélkül végigmenni! Hajrá!

HALAK (február 20-március 20)

A mai napon rád bíznak egy felelősségteljes feladatot, ám gyorsan rá kell jönnöd, hogy olyasmire vesztegeted az időd és az energiád, ami eleve a veszett fejsze nyele. Mivel azonban a feladat el nem végzéséből adódóan kellemetlen helyzetbe is kerülhetsz, épp ezért egyszerűen muszáj valami eredményt záros határidőn belül felmutatnod. Maximalizmusodból adódóan azonban nem igazán szeretnéd olyasmihez adni a neved, amely mögött semmi értelem nincs, ezért igyekezz logikus magyarázattal megértetni a feletteseid, hogy miért nem érdemes ezzel sokáig vesződni. Ha kellőképp megbíznak benned és adnak a szavadra, akkor nyert ügyed van, amennyiben mégsem sikerül észérvekkel meggyőznöd őket, ebben az esetben kénytelen-kelletlen mégis meg kell tenned mindent azért, hogy valamiféle eredményt mégis felmutathass! Fel a fejjel!