Napi horoszkóp április 22.: a Bakok új kalandot keresnek, a Vízöntők a tökéletességre törekszenek

Borítókép: Napi horoszkóp április 22.: a Bakok új kalandot keresnek, a Vízöntők a tökéletességre törekszenek Forrás: Getty Images
Hétvégén is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok mára is üzentek!

NAPI HOROSZKÓP április 22.

KOS (március 21-április 20)

Olyasféle rejtélyt szeretnél felderíteni, amely nem épp a veszélytelen kategória, neked mégis annyira izgatja a fantáziád, hogy képes vagy nem keveset kockáztatni emiatt. A környezeted, amint tudomást szerez erről, azonnal megpróbálnak megakadályozni ebben, hisz pontosan látják azt, amit Te az elvakultságtól ebben a pillanatban még nem biztos, hogy észreveszel. Ha valóban sok vesztenivalód van a dologból, nem feltétlenül lenne bölcs dolog kockázatot vállalnod, inkább óvatosan közelíts, mintsem fejest ugorj valamibe, amelyben mindenféle szempontból nagyot sérülhetsz! Okosan taktikázz, ne rohanj ész nélkül, fejjel a falnak!

BIKA (április 21-május 21)

Bár nem terveztél nagyobb volumenű dolgokba kezdeni a hétvége első napján, ma mégis olyasfajta kihívással szembesülsz, amelyről pontosan tudod, hogy ugyan nem lesz egy sétagalopp, mégis meg kell ragadnod, hisz nem minden nap adódik ilyen nagy lehetőség. Most nem érdemes azzal foglalkoznod, hogy mi lesz a többi feladattal, igyekezz mindent kizárni és csak erre az egyetlen egyre koncentrálj. Ha olyasmi vár még megoldásra, amelyet haladéktalanul le kell zárni, akkor keress valakit a környezetedben, aki a segítségedre lehet ebben, de semmiképp ne mondj le egy új és izgalmasnak ígérkező kalandról, hisz erre hosszú ideig emlékezni fogsz!

IKREK (május 22-június 21)

Nagyobb jelentőséget tulajdonítasz valaminek, ami nem biztos, hogy akkor problémát okoz majd, minden amennyire félsz tőle. Mivel rendelkezel elegendő tudással és tapasztalattal, nem kell emiatt görcsölnöd és ennyire drámaian felfognod a helyzetet, egyszerűen csak arra koncentrálj, hogy a legjobb tudásod szerint oldd meg a hézagot, hogy az se neked, se másoknak ne okozzon semmiféle gondot, sem a közeli, sem a távoli jövőre nézve. Higgy magadban, bízz abban a tudásban, amelyet az elmúlt években sikerrel sajátítottál el és menni fog minden, mint a karikacsapás! Ha megpróbálod kicsit lazábban felfogni a helyzetet, lehet, hogy egyszerűbben fogsz tudni túllendülni rajta!

RÁK (június 22-július 22)

Foggal-körömmel ragaszkodsz egy bizonyos dologhoz, amelyből már kihoztad a legtöbbet és úgy tűnik, lassan a végéhez közeledik. Mivel azonban jól érzed magad benne, hisz végre találtál valamit, ami motivál és otthonosan mozogsz, érthető módon nem szeretnél megválni tőle. Be kell azonban látnod, hogy bármennyi sikert is értél el vele, vagy bármennyi élményt okozott, semmi sem tart örökké, így ez sem. Érdemes kicsit nyitnod tehát a Világ felé és úgy inspirálódni, hogy ismét olyasfajta öröm és sikerforrást találhass, amely legalább annyi pozitív impulzust tud majd adni, mint amennyit a jelenlegi helyzet adott. Talán így könnyebben fogod tudni lezárni, hisz lesz már új motivációd!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Valami olyasmi nyomja a lelked, amivel egyelőre nem tudsz mit kezdeni, még abban sem vagy biztos, hogy egyedül meg fogod tudni oldani a helyzetet. Épp ezért érdemes végiggondolnod, hogy ki az a személy a környezetedben, akiben megbízhatsz olyannyira, hogy ha elmondod neki a titkod, nem fog visszaélni a bizalmaddal. Ha megtaláltad ezt az embert, mielőbb mondd el neki, hogy könnyíthess magadon és talán olyasfajta tanácsot kaphass, amivel egyszerűen megoldhatod a problémát anélkül, hogy saját magad és az egészséged menne rá a dologra. Megoldás centrikusan gondolkodjatok, oszd meg őszintén az illetővel minden kételyed és hallgass rá, amennyiben tapasztaltabb ez ügyben nálad! Lehet, hogy a helyzet mégsem olyan drámai, mint amilyennek az első pillanatban gondoltad!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Igyekszel mihamarabb elvégezni a rád bízott feladatokat annak érdekében, hogy minél előbb átadhasd magadnak a hétvégének, így azonban olyasmi kerüli el a figyelmed, amely aztán súlyos következményeket okozhat, ha nem korrigálod időben. Ezen a ponton le kell lassítanod és a megfelelően koncentrálnod, hogy aztán nyugodt lelkiismerettel tehesd fel a lábad és teljesen a pihenéssel foglalkozhass. Ám most még munka van és ha munka van, neked semmi más dolgod, mint minden egyes idegszáladdal a lehető legjobbra törekedni, hogy ne kerülhess bajba emiatt és másoknak se okozz kellemetlen perceket. Este majd ráérsz kiereszteni a fáradt gőzt!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Van, amire neked sincs ráhatásod, nem tudod saját akaratoddal és a jelenlegi eszköztáraddal befolyásolni. Épp ezért el kell tudnod fogadni, hogy vannak olyan dolgok, amiket az Élet alakít, hogy bármennyire is szeretnéd, nem tudsz erőfölénnyel élni felette. Ha már így alakult a helyzet, igyekezz a dolgok pozitív oldalát nézni, ha valami történik, ami nem tetszik, az nyilván okkal történik, pont azért, hogy tanulni tudj belőle, hogy le tudd vonni a megfelelő konzekvenciát és a jövőben másképp csinálhasd. Próbálj kicsit másként tekinteni bizonyos szituációkra és könnyítsd meg a saját helyzeted.

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Valaki számodra bántó kritikával illet, amellyel az első döbbenet miatt nem is igen tudsz mit kezdeni azon kívül, hogy rendkívülien fel vagy háborodva. Amennyiben azonban a sértődöttséged félre tudod tenni egy pillanatra, érdemes megvizsgálnod a helyzetet és jobban belegondolnod, hogy vajon volt-e az illetőnek bármi alapja arra, hogy ilyesfajta kritikát fogalmazzon meg veled szemben. Talán, ha kívülről tekintesz a szituációra, valóban Te is látod, hogy hol hibáztál, mivel azonban biztosan bűnről van szó, fogadd el a kritikus szavakat és igyekezz korrigálni, hogy a jövőben ne kerülj hasonló helyzetbe. Ne orrolj meg emiatt, inkább légy hálás, hogy nem egy olyan, számodra fontos személy látta meg, akinél ez nem tartozik az apró botlások közé!

NYILAS (november 23-december 21)

Akad valaki a környezetedben, akivel azért kerülsz konfliktus helyzetbe, mert valami olyasmivel kapcsolatban próbálod meggyőzni, amely számodra szinte magától értetődő, ő azonban nem látja a fától az erdőt. Próbáld megérteni, hogy nem mindenki ért meg bizonyos dolgokat első nekifutásra, épp ezért légy türelmes vele és pontról pontra, logikusan magyarázd el neki, mi az, amit látnia kellene. Ha így sem sikerül, valószínűleg csak az idődet vesztegeted, nem érdemes olyasmit magyaráznod, amelyet úgy sem hajlandó megérteni, Te pedig feleslegesen okozol magadnak kellemetlen perceket. A lényeg, hogy megpróbáltad, így tiszta lelkiismerettel léphetsz tovább!

BAK (december 22-január 20)

Kezdesz kissé ráunni az örökös, cél nélküli vesszőfutásra, nem igazán látod, merre tartasz, csak futsz, mert azt gondolod, ha megállsz, abszolút nem haladsz majd semmilyen szempontból előre. Ez azonban egyfajta önámítás, hisz valójában csak mozgásban vagy, de fizikailag egyáltalán nem mozdulsz egyről a kettőre. Még nem késő belátnod, hogy ebben a helyzetben nincs lehetőséged semmiféle sikerélmény elérésére, épp ezért érdemes végiggondolnod, hogy mi az, amit el szeretnél érni az Életben, találj valamiféle motivációt, amely lendületet adhat az előre lépéshez. Ne húzd az időt, mert csak egy életed van, amelyet úgy kell hasznosan kihasználnod, hogy minél több maradandó, pozitív élménnyel gazdagodhass, hogy legyen mire emlékezned és elmondhasd, hogy mindent megtettél a saját boldogságodért! Hajrá!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Hosszú ideje dolgozol valamin, igyekszel a lehető legtökéletesebb eredményt produkálni, előfordulhat azonban, hogy hiba csúszik a számításodba. Amennyiben ráérzel arra, hogy hol rontottad el, ne húzd az időt, mielőbb fordulj vissza és állj meg, hogy megfelelően korrigálhasd a botlást. Ha időben sikerül észrevenned és ki tudod javítani, semmiképp nem fogja befolyásolni az eredményt, ám amennyiben figyelmen kívül hagyva átsiklasz felette, később fog majd kellemetlen perceket okozni a dolog. Épp ezért nem érdemes úgy tenned, mintha nem látnád a hézagot, hisz attól, mert behunyod a szemed, a probléma még megmarad. Ne feledd, minél előbb nekilátsz a megoldásnak, annál kevesebb időt pazarolsz ilyesmikkel!

HALAK (február 20-március 20)

Maximálisan a tisztességes játék híve vagy, minden körülmények között ragaszkodsz ahhoz, hogy a legrövidebb és egyenesebb úton juss el a célodig anélkül, hogy másoknak ártanál, vagy átgázolnál rajtuk. Épp ezért okoz akkora csalódást, amikor valaki hátba támadva rajta, lelkiismeret-furdalás nélkül egyszerűen csak átgázol rajtad. Meg kell azonban tanulnod, hogy az Élet már csak ilyen és Te, magad akármennyire is szeretnél tisztességes maradni, mindig lesznek olyan emberek, akik nem feltétlenül lesznek korrektek másokkal szemben, ez ellen pedig semmit nem tudsz és nem is érdemes tenni, hisz egy végeláthatatlan vesszőfutásba kezdenél. Igyekezz úgy tekinteni ezekre a helyzetekre, mint egy fajta lelki edződésre, amelytől sokkal erősebb leszel és talán egy kicsivel jobb emberismerő! Szerencsére messziről el tudod kerülni ezeket az embereket, így tehát nem is kell ezzel sokáig terhelnek magad!