Eljött a nyári abroncsok ideje

Borítókép: Eljött a nyári abroncsok ideje
Sokan hiszik, hogy nyáron téli gumival járni nem olyan veszélyes, mint fordítva. Csakhogy ez súlyos tévedés. A téli gumi anyaga nem bírja a forróságot, hamarabb elkopik és a fékútja is sokkal hosszabb. Családunk és saját biztonságunk érdekében nem érdemes kockáztatni: irány a szerviz, ahol pár perc alatt felteszik a nyári szettet.

Szervizeinkben évente több ezer autós fordul meg, akiknek a figyelmét szakembereink minden alkalommal felhívják abroncsaik állapotára és jelzik számukra, ha elkoptak és esedékes a cseréjük. Ez azért is nagyon fontos, mert a biztonság a kerekeknél kezdődik. Ha ott nincsen rendben minden, akkor a legbiztonságosabb, legkomolyabb autó is nagy veszélyt rejt a saját és utasai épségére, hangsúlyozta Penziás Gábor, az Abroncs Kereskedőház vezérigazgatója. Egy jó minőségű nyári abronccsal felszerelt autó fékútja közel harmadával is rövidebb lehet, mintha téli abroncs feszülne a kerekeken. Ezért is fontos, hogy cseréljük le a téli garnitúrát minőségi nyári szettre, szögezte le a szakember.

Az Abroncs Kereskedőház Kft. több mint harminc neves abroncsgyártó egyedülállóan széles választékát forgalmazza 6 független autószervizként működő gumiszervizt, 4 bevásárlóközponti abroncsszervizt és két logisztikai raktárbázist üzemeltet. Szervizeiben minden szükséges munkálatot elvégeznek a szakemberek a keréknyomás helyes beállításától kezdve a centrírozásig, amely lehetővé teszi, hogy az autó nagyobb sebességnél se váljon instabillá.

A vállalat piacvezető a kerékhotel szolgáltatásban, amely egy igen kényelmes és biztonságos megoldás a használaton kívüli abroncsok tárolására. A cégcsoport ezért az elmúlt években összesen 3 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre a Komárom-Esztergom megyében található Baj községben, ahol több százezer abroncs szakszerű torlását lehetővé tevő bázis épült. A hotelbe érkező abroncsok mindegyike vonalkódos azonosító matricát kap, ez garancia arra, hogy a gumik ne keveredjenek.

Az Abroncs Kereskedőház különleges akciókkal várja az autókat áprilisban. A részletekről a www.gumi.hu portálon tájékozódhatnak.