Láttad már Károly herceg régi nagy szerelmét?

Borítókép: Láttad már Károly herceg régi nagy szerelmét? Forrás: gettyimages
Károly örök szerelme, állítása szerint már sok sebzett lelket meggyógyított.

A walesi herceg magánéletéről az eddigi 69 évében nem éppen mindig a számára előnyös információk jutottak el a nagyérdeműhöz, így érthető, hogy sokak fejében nem túl pozitív figuraként jelenik meg. Talán mióta nagyapa lett, csendesedtek el körülötte a rosszindulatú suttogások, és az angol lapok is próbálnak Károlyra, mint egy korosdó, bölcs és kedves nagypapára tekinteni. Magyarországon csak kevesek tudják, hogy a herceg már-már megszállottan szereti a természetet, mi több: bő 30 éve maga is büszkélkedik egy hatalmas birtokkal, melyet az évtizedek során szemetgyönyörködtető organikus kertté varázsolt, szorgos személyzete segítségével.

Forrás: pinterest
A birtok méretei ezen a rajzon elég jól kivehetőek.

Károly herceg 1980-ban tett szert az angliai Gloucestershire megyében található birtokra, Tetburyben. Amikor megvette, még cseppet sem hasonlított a jelenlegi állapotára, hiszen egy 18. századi fallal körülvett konyhakerten kívül nem sok mindent talált itt. A herceg mégis óriási lehetőséget látott a területben, és a hosszú évek során, tudását fokozatosan kamatoztatva meg is valósította azokat.

A herceg nem csak önmegvalósítás okán, vagy kedvtelésből hozta létre a kertet, hanem abból a célból is, hogy bebizonyítsa, az organikus kert nagyon is fenntartható; valamint, hogy az oda látogatók a megnyugvást, a lelkük gyógyulását is megtapasztalhassák egy ilyen páratlan környezetben.
Forrás: theenglishhome.co.uk
Károly imád a növényei közt lenni, állítólag mindnek pontosan tudja a nevét, és hogy mikor lett ültetve.
Károly ugyan a fotók erejéig elegánsan pózol kedvenc növényeivel, de az ott dolgozók szerint legtöbbször gumicsizmában, és igazi munkás ruházatban látni.

Azon felül, hogy Kamilla cornwalli hercegnével igen sok időt töltenek a birtokon, a kertek, - merthogy mondhatni külön kis szekciókra bontották őket, - bárki által látogathatók, különböző programokkal megspékelve. Állítólag az egyik kis szegletében látható az a fa tetejére épült kunyhó is, amit Károly még a kis Vilmosnak és Harrynek épített, hogy a hercegek önfeledten játszhassanak.

Ha benéznél a királyi pompában tündöklő kertbe, kattints a galériára!

Ha bővebben érdekel a herceg organikus birtoka, ebből az angolul elérhető videóból még sok más érdekességet is megtudhatsz.

A Highrove Royal Gardensbe te is ellátogathatsz, további információért keresgélj ezen az oldalon!