25 éves a Több, mint testőr: 8 dolog, amit biztosan nem tudtál a filmről

Borítókép: 25 éves a Több, mint testőr: 8 dolog, amit biztosan nem tudtál a filmről
Ez az egyik olyan film, amit bármikor képesek vagyunk újra megnézni!

Hihetetlen, de már 25 éve annak, hogy a mozik bemutatták a Több, mint testőr című alkotást, ami nem csak egy igazi klasszikus, de a betétdalai is fantasztikusak. A testőr és a világhírű énekesnő románca milliókat csábított a mozikba: íme 8 dolog, amit biztosan nem tudtál a filmről!

Whitney Houston sokat vacilált

Az énekesnő nagyon félt attól, hogy a mozivásznon is megmutassa magát, így 2 évnyi rábeszélés kellett ahhoz, hogy elvállalja a munkát. Kevin Costnernek is nagyon be kellett vetnie magát, hogy meggyőzze az énekesnőt. Milyen jól tette!

Dolly dala csak a B verzió volt

Az I Will Always Love You című slágert eredetileg Dolly Parton énekelte, ám ez nem hangzott volna el a filmben. A producerek először Jimmy Ruffin What Becomes Of The Broken-Hearted című számát szerették volna, ám az utolsó pillanatban megváltoztatták a döntésüket, és Kevin Costner volt az, aki megmutatta nekik Dolly számát. A film pedig a világ egyik legnagyobb slágerévé tette a dalt.

A többi szám is sláger lett

Bár a filmből mindenki az I Will Always Love You-ra emlékszik, a Run to You és az I Have Nothing című dalokat is Oscarra jelölték, akkor mégis az Aladdin betétdala, az A Whole New World győzedelmeskedett. Mondjuk az a szám is gyönyörű, ugye?

Már korábban le akarták forgatni

A Több, mint testőrt először 1976-ban akarták elkészíteni Steve McQueen és Diana Ross főszereplésével, a dolog azonban meghiúsult.

Másodszorra sem jött össze

Hihetetlen, de 1979-ben is úgy volt, hogy leforgatják a filmet, akkor azonban Ryan O’Neal és ismét Diana Ross kapták volna a főszerepet, ám a sors ismét közbeszólt.

Inspiráció

Kevin Costner egyszer elmondta, hogy az általa alakított testőr, Frank Farmer karakterét Steve McQueen-ről mintázta.

A ház egykor maffiatanya volt

Na nem igazából - a hatalmas épület, ahol a film is játszódik, és ami a Whitney által alakított énekesnő, Rachel Marron lakhelye volt, már A keresztapa című filmben is feltűnt.

Diana hercegnő szerepelt volna a folytatásban

Nem titok, volt arról szó, hogy elkészül a sikerfilm folytatása. Diana hercegnő maga kereste fel Kevin Costnert, és kérte, hogy szerepelhessen a filmben, és írjon rá egy külön szerepet. A dolog létre is jött volt, Diana ugyanis napokkal a halála előtt megkapta a terveket. Ám az élet sajnos közbeszólt...

A cikk eredetileg a joy.hu-n jelent meg.