Izgalmas hétvégék a Bálna Budapestben

Borítókép: Izgalmas hétvégék a Bálna Budapestben
Nemcsak nőknek szól a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) két különleges, hétvégiprogramja a Bálna Budapestben, jól lehet az öltözködést és a gasztronómiát főként hozzájuk szokták köti.

A CORSET DIVATSHOW azonban szokatlan nézőpontból, a történelem felől közelíti meg az elmúlt másfél évszázad és a jelen öltözködés kultúráját.

A dualizmus divatja, avagy a divat dualizmusa című sorozattal április 1-jén és 2-án találkozhatnak a Bálna Budapestben.

Április 1-jén a CORSET divatpályázati fashion show-val indul a program délután öt órától, majd kerekasztal beszélgetés kezdődik a 19. és 20. század fordulójának trendjeiről. Ezután Elysian és Nora Sarman Capsule Collection fashion show-ira kerül sor, a századfordulós sminkek és hajviseletek kerülnek terítékre, a nap zárásaként pedig Katti Zoób bemutatója várja az érdeklődőket.

Azok sem maradnak le semmiről, akik csak április 2-án bekapcsolódnak be a programba, vasárnap újból lesz divatpályázati show, díjátadóval egybekötve. A Barbara Leber bemutató előtt ugyancsak kerekasztal beszélgetés várja a látogatókat, a divat show után ismét a századfordulós sminkeké és hajviseleteké a főszerep; este hét órától pedig a Katti Zoób Divatház veszi birtokba a kifutót. A Sonia Produkciós és Kommunikációs Ügynökséggel közös szervezésű eseményre mindkét napon díjtalan a belépés, regisztrálni a corset@btf.hu e-mail címen lehet.

A BTF idén a koreai kultúra felé is kaput nyitott, és a Koreai Kulturális Központtal együttműködve olyan programsorozatot kínál április 7. és 9. között a Bálna Budapestben, amely minden korosztály számára izgalmas élménnyé teszi a kelet-ázsiai ország kultúrájának megismerését.

A gasztronómiai, zenei, táncos, színházi, kézműves és harcművészeti programokban gazdag hétvégét egy kiállítás nyitja meg, megízlelhetjük a makgeolli nevű tradicionális koreai likőrt, amely lélekemelő hatásán kívül számos művészeti alkotást is inspirált. A tárlatot április 9-ig lehet felkeresni.

Április 7-én 15 órától április 9. 20 óráig a látogatók 6 étterem és 3 üzlet választékán keresztül ismerkedhetnek meg a koreai konyha Magyarországon is egyre népszerűbb ízeivel.

Április 8-án a hagyományos koreai zene és tánc bemutatásában a Mugunghwa, a Manwol és a Mindeulle együttesek működnek közre. A fiatalok zenei és divatkultúráját, a K-Popot az Idolater, a Home Made Asia és a LikeOn csoportok táncai képviselik. Fellép a KoN néven ismert koreai cigányhegedűs is, aki már Japán és Kína színpadait is meghódította.

A változatos koncertprogramot Gonne Choi színezi, aki az Európában is jól ismert, egy szál gitáros indie-folk hagyományt ötvözi egyéni hangzásvilággal. A 2010 óta nagy sikerrel működő világzenei együttes, a hattagú Coreyah zenekar a koreai népzenei hagyományokra épít. Április 9-én két alkalommal, 16 és 20 órakor látható a Sim Cheong előadás, egy apa és lánya történetét meséli el, és olyan jellegzetes elemekkel is megismerteti az előadásba bevont közönséget, mint a Kardtánc és a Béke tánca, miközben az énekes elbeszélését 30 fős társulat, élő zene és pazar vizualitású környezet teszi magával ragadó élménnyé.

További információk: www.btf.hu