8 egyértelmű jel, ami arra utal, hogy durván maximalista vagy

Borítókép: 8 egyértelmű jel, ami arra utal, hogy durván maximalista vagy Forrás: gettyimages
Nos, ilyesmi érzés, ha folyton túlteljesíted az életedet...

Az egy pontig oké, hogy precíz vagy, hogy mindig megpróbálod magadból a lehető legjobbat kihozni. Az mér azonban nem, amikor a megfelelési kényszer, a tökéletességre való törekvés, a hibák görcsös kerülése átcsap valami egészségtelen életvitelbe. A következő jelek igen erősen rávilágítanak arra, hogy milyen maximalistának lenni. Hát nem valami jó.

1)) Nem tudsz veszíteni. És itt olyan egyszerű dolgokra (is) gondolunk, mint például egy társasjáték. Ki nem állhatod, ha nem tudod befolyásolni a játék számodra pozitív kimenetelét, ezért inkább nem is játszol, és talán még hangoztatod is, hogy „utálsz játszani”.

2)) Úgy érzed, hogy állandóan toppon vagy a munkahelyeden, hogy nálad nagyjából nincs is jobb dolgozó. A kollegáiddal elvileg tök jól kijössz, de egy idő után észreveszed, hogy mintha kihagynának dolgokból, vagy suttognának a hátad mögött.

Forrás: getty

3)) Iskolai pályafutásod alatt a csoporttársaidnak te voltál a stréber szinonimája. Kár is ezt tovább fejtegetni.

4)) Nem tudod élvezni a jó pillanatokat. Életed fontos eseményein csak testben vagy jelen, lélekben egészen máshol jársz. Később aztán nem érted, hogy nem emlékszel ezekre a dolgokra. Jó lenne, ha megtanulnál lassítani. Első lépésként.

Forrás: getty

5)) Állandóan pörögsz, egy percre sem tudsz leállni, mondván, hogy hajt a tenniakarás. Ez általában egy igen erőteljes munkamániával is társul nálad, aminek eredményeképp képtelen vagy lazítani, a szabadságaid alatt is dolgozol (talán titokban is).

6)) Úgy érzed, ha nem vagy folyamatosan éber, lemaradsz valami fontosról. Eközben szinte görcsösen hajtasz a sikerért, vagy bármiért, amit magadénak akarsz tudni, és persze tényleg lemaradsz valamiről: az igazi életről.

Forrás: getty

7)) Nem tűröd a hibákat, és a hibázást.

Rajtad kívül valószínűleg senki sem venné észre, hogy nem igazítottad egymáshoz a betűtípusokat a táblázatban, de te inkább felkelsz hajnali 4-kor, hogy kijavítsd, mert még álmodban is az zakatolt a fejedben, hogy „valamit elfelejtettem”. Csak így indulsz neki nyugodtan egy dolgos napnak, egy megbeszélésnek, stb. És rengeteg ilyen példát tudnál még felmutatni az életed különböző területeiről.

8)) Általános elégedetlenség van úrrá rajtad, és ez rányomja a bélyegét a mindennapjaidra, az egész életedre. Eszedbe sem jut, hogy megvizsgáld a valódi okát, hanem inkább nyugtázod, hogy „te ilyen vagy és kész”. Pedig sokat lazíthatnál az életmódodon, ha egy kicsit górcső alá vennéd saját magadat. De majd inkább máskor, mert ugyebár nem érsz rá ilyesmire...

Ha szívesen tennél ezek ellen, de egyedül nem megy, bátran keress fel a témában egy életmód, vagy karrier coachot! Itt egy elérhetőség.