A játék mindenkié

Borítókép: A játék mindenkié
Megérkezett a Nintendo Switch!

Ugyan a videojátékok kapcsán sokan a szobájukba bezárkózó tinikre gondolunk, a hagyományosan családbarát játékokat készítő Nintendo legújabb konzoljával igazi társas móka lehet ebből a hobbiból, amibe játszi könnyedséggel bevonható az egész család és a barátok is. A rendkívül népszerű Wii készítőinek legújabb gépe, a Nintendo Switch ugyanis ismét rengeteg, egy konzolon több játékos által játszható és könnyedén elsajátítható játékkal vár mindenkit.

A 1-2 Switchben már a megjelenéskor kihívhatjátok egymást egy-egy versenyre olyan mókás minijátékokban, mint egy western párbaj, egy széf kinyitása, a tehénfejés, vagy éppen egy varázslópárbaj. Mindehhez gyakran nem is kell a képernyőre néznetek, csupán az eredményhirdetéskor, a mozgásérzékelős kontrollereknek hála pedig még a videojátékokban egyáltalán nem jártas résztvevők is hamar ráérezhetnek egy-egy játék lényegére. De ha elsősorban nem a versengésért lelkesedtek, a Snipperclipsben közös erővel oldhattok meg logikai feladványokat egy-egy elragadó papírkaraktert irányítva.

Később persze még több, közösen játszható kaland vár majd a Nintendo Switchen: a Mario Kart 8 Deluxe Editionben például négyen pattanhatunk egy-egy go-kart volánja mögé Marióval és barátaival, az Arms-ban pedig taktikus bokszmeccseket vívhatunk majd a saját karjukat messzire kilövő harcosokkal.

A Switch újító technológiájának hála ráadásul mindezt út közben, a szabadban, vagy a lakás bármelyik pontján élvezhetitek. A kisebb tabletre hasonlító konzolt a tévétekre is köthetitek egy dokkoló segítségével, de akár le is támaszthatjátok egy asztalra, vagy a képernyő két oldalára csatlakoztatva a két kontrollert, akár kézben hordozva is folytathatja valaki a játékot. A konzol akkumulátora töltés nélkül is legalább két és fél, de akár hat és fél órányi játékot tesz lehetővé, igazán sokoldalú eszközzé varázsolva a konzolt.