Karfiolpizza könnyű paradicsomszósszal

Borítókép: Karfiolpizza könnyű paradicsomszósszal Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
Igen, jól olvastad: olyan pizzáról van szó, amelynek a tésztája elsősorban karfiolból készül.

A karfiolpizza egyre népszerűbb diétázók körében és nem véletlenül: kiválóan lehet a lisztet helyettesíteni ezzel az egyszerű, könnyű eljárással. Íme a recept:

Elkészítési idő: 35 perc
1-2 főre személyre
Karfiolpizza
Hozzávalók
  • 35 dkg karfiol rózsáira szedve
  • 10 dkg darált mandula
  • 1-2 tojás (mérettől függ)
  • csapott teáskanál só
  • 2 teáskanál  szárított oregánó vagy bazsalikom

A paradicsomszószt így készítsd el:

Hozzávalók: 1 daraboltparadicsom-konzerv, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, 1 evőkanál olívaolaj, 1-2 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom. Elkészítés: Lábasban keverd össze a hozzávalókat, és rottyantsd össze.  

 

1. lépés
A karfiolt késes aprítóval daráld le. Lobogó vízben főzd 5 percet, majd szűrd le, hűtsd ki és nyomkodd ki belőle a nedvességet.
2. lépés
A sütőt melegítsd elő 200 fokra (légkeveréses).
3. lépés
Add hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverd össze.
4. lépés
Sütőpapírra formázz belőle fél centi vastagságú, kör alakú tésztát és süsd a pizzát 15 percig.
5. lépés
Kend rá a paradicsomszószt, pakold meg feltéttel és süsd még kábé 10 percet.