Ezt hallgasd meg: Carrie Fisher a halála előtt közös dalt írt Sean Lennonnal

Borítókép: Ezt hallgasd meg: Carrie Fisher a halála előtt közös dalt írt Sean Lennonnal Forrás: Pinterest
...és most Sean fel is énekelte a dalt Willow Smith hathatós közreműködésével.

Carrie Fisher egy valóságos reneszánsz ember volt: nem csak filmekben szerepelt, de regényeket és drámákat írt, énekelt és még zenét is szerzett.

Utóbbi képességéről tanúskodik egy nemrég napvilágra került dal, amelyet Carrie régi barátjával, Sean Lennonnal (John Lennon fiával) közösen írt pár évvel ezelőtt. A dalt Sean most felvette egyfajta megemlékezés gyanánt, és felkérte Willow Smith-t, a 16 éves énekesnőt, hogy énekelje fel vele együtt duettként. Íme:

Carrie és én évekkel ezelőtt írtuk ezt a dalt. Amikor meghalt, úgy éreztem, muszáj felvennem. Ez csak egy demó, masterelés nélkül, és mindössze néhány óránk volt rá, hogy rögzítsük. De gyönyörűnek tartom a szöveget, amit velem együtt írt. Carrie és én hajnalig fent szoktunk maradni, beszélgetni és kiselőadásokat tartani egymásnak az életről. Ezek voltak a legfantasztikusabb pillanataim. Mindegy... szóval írtunk egy dalt arról, hogy milyen hajnalig fent maradni és egyszercsak meghallani, ahogy a madarak énekelni kezdenek. Willow Smith egy gátlástalan angyal, aki nagylelkűen ráállt, hogy kölcsönözze varázslatos hangját ehhez a dalocskához

magyarázza Sean.

Nekünk bejön a dal; nem szól semmi különösről, mégis meglepő íve van, amit az elején nem is sejt az ember. A csúcspont természetesen akkor következik be, amikor Sean, aki addig Willow alatt egy terccel énekelt, váratlanul fejhangon (is) kezd énekelni, és kialakul egy pont olyan asszonáns akkord, mint a Beatles híres dalában, a Because-ban (és még a zongora- és gitármenet is hasonlít alatta, így aztán feltételezzük, hogy a zenei utalás szándékos).