Röhögtél ma már? Az Oscar házigazdája szerint ezért történt meg a botrányos borítékcsere vasárnap este

Borítókép: Röhögtél ma már? Az Oscar házigazdája szerint ezért történt meg a botrányos borítékcsere vasárnap este Forrás: Getty Images
Olvasd el / nézd meg, mi történt az Oscar-gála végén a műsorvezető szemszögéből.

Jimmy Kimmel, az idei Oscar-gála házigazdája nem sokat pihent a botrányos félreértésbe torkolló esemény után. Már a következő este elmesélte naponta jelentkező tévéshow-jában (pontosabban délután, mert akkor veszik fel az adást), hogy mi történt egész pontosan, hogyan cserélődhettek ki a borítékok és hogyan látta ő az eseményeket. Íme:

Nem tudom, hallottak-e róla, de tegnap este én voltam az Oscar-gála házigazdája. Volt már valaki ebben a pozícióban önök közül? Nos, el kell mondanom, hogy a végét leszámítva tök szuperül ment. Tettük a dolgunkat, ahogy kell, és egyszercsak átment az egész egy apasági tesztről szóló valóságshow-ba. A Lost óta nem volt ilyen fura finálénk.

A Kaliforniai álom az este legnagyobb nyertese és vesztese lett egyben. Az ember tudhatja, hogy valami nem stimmel egy gálával, amikor a #boríték hashtag elkezd hasítani a Twitteren.

Faye Dunaway és Warren Beatty játszották Bonnie és Clyde címszerepeit éppen 50 évvel ezelőtt, így az akadémia felkérte őket, hogy adják át a legjobb filmért járó Oscart... Visszanézve már könnyű látni, mi történt: Warren összezavarodott, és inkább átadta a borítékot Faye-nek, hogy ő vigye el a balhét.

Mint amikor Clyde áthajítja Bonnie-t a busz alatt!

Szóval Faye bejelenti, hogy a Kaliforniai álom a győztes, ami teljesen rendben van, hiszen ez a film volt a favorit; a producerek már áramolnak is fel a színpadra, néhányan beszédet is mondanak közülük, ami érthető, hiszen azt hiszik, hogy ők nyertek. Én ezalatt a közönségben ülök és nézem a beszédüket; a terv az volt, hogy a gála zárópoénjaként megkérdezem Matt Damontól, milyen vesztesnek lenni. Ekkor látszani kezd, hogy valami zavar van, Matt azt mondja nekem, hogy mintha a színpadmestertől hallotta volna, hogy rossz nyertest hirdettek ki. A színpadmester már a színpadon van, ami soha az életben nem fordul elő.

Ülök a helyemen, arra gondolok, hogy a házigazda nyilván mindjárt rendet csinál és tisztázza a helyzetet, majd rögtön eszembe jut, hogy ja tényleg, az én vagyok!

Úgyhogy felballagok a lépcsőn a színpadra, ahol ez történik:

Az első ötletem az volt, hogy megmondjam a Kaliforniai álom producereinek: fussanak, az Oscar-szobrokkal együtt, amilyen gyorsan csak tudnak. De nem tették, úgyhogy ott álltunk egy zavart tömeg közepén. A közönség is össze volt zavarodva,

Forrás: Getty Images

körülöttem a színpadon is mindenki össze volt zavarodva és feltételezem, hogy otthon a tévénézők is össze voltak zavarodva. Arra gondoltam, hogy valakinek csinálnia kell valamit, mert senki sem csinált semmit. Végül Warren Beatty megmagyarázta.

Szeretném elmondani, mi történt. Kezemben volt a boríték, amelyen ez állt: „Emma Stone, Kaliforniai álom.” Ezért néztem ilyen sokáig Faye-re és önökre. Nem próbáltam vicces lenni
mondta Warren.

Márpedig vicces voltál – mondtam én. Ott álltam a színpadon, körülöttem két film producerei, azt se tudtam, melyikük melyik filmhez tartozik, álltam, mint egy hülye, sajnáltam a Kaliforniai álom készítőit, de közben nagyon-nagyon igyekeztem visszatartani a nevetést. Ekkor kiszúrtam Denzel Washingtont, amint az első sorból integet és kiabálja, hogy „Barry!” Rájöttem, hogy Barry Jenkins, a Holdfény rendezője áll mögöttem, és Denzel azt akarja, hogy álljak arrébb és engedjem Barryt a mikrofonhoz, hogy beszélhessen. Hál'istennek, hogy Denzelnek mindig van lélekjelenléte!

Barry beszéde után még volt egy gyors beszéd és aztán csak álltunk ott, még mindig a sokk hatása alatt,

úgyhogy gyorsan lezártam a show-t.

Ahogy mentem le a színpadról, azonnal megrohantak az emberek körülöttem, és azt kérdezték: 'ez valami átverés volt? Előre kitaláltátok az egészet?' Dehogyis, mondom, nem volt semmi átverés! Amúgy a Kaliforniai álom producerei rendkívül nagylelkűek voltak a színpadon is meg utána is.

A show után odamentem Warren Beattyhez, még mindig egyikünk se tudta, mi történt. Namost tudniuk kell, hogy egy show házigazdája olyan, mint a rendőrfőnök. Mint egy szórakoztatóipari seriff. Csak egy szavamba kerül és Warren most börtönben ülne! De a kártyán valóban a Kaliforniai álom és Emma Stone neve szerepelt. Ami azért furcsa, mert Emma Stone ezalatt a következőket nyilatkozta a sajtónak: 'Egész idő alatt nálam volt a legjobb női főszereplő-kártya'.

Kiderült, hogy mindkettőjüknél volt egy ilyen kártya: minden Oscar-borítéknak van egy pót-másodpéldánya, hogy még bonyolultabbá váljon a helyzet. Szóval nem Warren Beatty hibája volt az egész, tényleg rossz borítékot kapott. És Faye megpróbálta kihúzni mindkettőjüket a pácból.”

Forrás: Getty Images

Ryan Gosling flegmát színlelve figyeli, mi történik.

Itt nézhetitek meg a videót, amelyen Jimmy mindezt elmeséli: