Kész ízorgia: így bolondítsd meg kétféleképpen a humuszt!

Borítókép: Kész ízorgia: így bolondítsd meg kétféleképpen a humuszt! Forrás: camillestyles.com
Szereted a humuszt? Ezentúl egyenesen imádni fogod!

Azoknak, akik eddig is szerették a humuszt, de kipróbálnának valami újdonságot. Azoknak, akik nem szeretik annyira, vagy unják az egyszerű, csicseriborsóból készült verziót. Azoknak, akik örök kísérlezetők, és azoknak, akik számára igazi öröm az evés. Ez a két recept tényleg percek alatt elkészíthető: akár egy könnyed esti vacsinak is megteszi, de összejöveteleken is jeleskedhetsz vele.

Forrás: camillestyles.com
Elkészítési idő: 12
2-4 személyre
Humusz fekete babból
Hozzávalók
  • 1 fekete bab konzerv
  • 3 ek tahini (szezámpaszta)
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • nagy csipet só
  • ecetes lilahagyma (köretnek (opcionális))
  • szeletelt fresno chili paprika (köretnek (opcionális))
  • egész fekete bab (köretnek (opcionális))
  • zöld hagyma (köretnek (opcionális))
1. lépés
Alaposan öblítsd, majd csöpögtesd le a fekete babot!
2. lépés
Az összetevőket tedd az aprítógépbe, - kivéve persze a köretnek valókat, - és turmixold addig, amíg pépes nem lesz!
3. lépés
Adhatsz hozzá egy kevés vizet, ha úgy érzed, túl sűrű lett a massza!
4. lépés
Ízestísd sóval, ha szükséges, majd merd át egy tányérba és készítsd el rá a toppingot!
5. lépés
Az említett feltéteken kívül szervírozhatsz hozzá tortilla chipset; nyers, szeletelt zöldségeket, vagy akár sült édesburgonyát is.
Forrás: camillestyles.com
Elkészítési idő: 12 perc
2-4 személyre
Fűszeres korianderes humusz
Hozzávalók
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Fél csokor koriander levél és szár
  • 1/2 kimagozott jalapeno paprika
  • 1 kicsi vagy 1/2 nagy avokádó (kimagozva és meghámozva)
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • nagy csipet só
  • jalapeno karikák (díszítésként)
  • friss korianderzöld (díszítésként)
  • lime karikák (díszítéshez)
  • csipetnyi chili por (a tetejére)
1. lépés
A dísztéshez valók kivételével, helyezz mindent egy robotgépbe, és pépesítsd jól össze!
2. lépés
Ehhez is adhatsz egy kevés vizet, ha túl sűrűnek ítéled a krémet, de vigyázz, ne legyen folyós!
3. lépés
Utólag ízesítsd sóval, borssal, ha úgy ítéled meg!
4. lépés
Merd tányérba, halmozd rá a díszítésnek valót, és tálald! Ugyanúgy ehetsz mellé sült zöldségeket, tortilla chipset, vagy szeletelt, nyers zöldséget.