Ez nem a Vészhelyzet: így néz ki egy valódi kórház műtője, miután épp életet mentettek benne

Borítókép: Ez nem a Vészhelyzet: így néz ki egy valódi kórház műtője, miután épp életet mentettek benne Forrás: uhn.ca
Amikor valódi orvosok életet mentenek, ezt hagyják maguk után...

A képen látható hölgy érdekes fotói keringnek egy ideje az interneten: Dr. Dawn Lim egy kanadai kórház sürgősségi osztályán dolgozik, így mondhatni teljesen mindennaposak számára az újraélesztések, életmentő műtétek.

Forrás: uhn.ca
Úgy gondoltam, még jobb orvos lehetek, ha megtanulom kibontakoztatni a kreatívabb oldalamat is. Többet nevetek. Több türelmem van. És nagyobb érdeklődéssel hallgatom meg a betegeim történetét.

Mondta Lim, amikor arról mesélt, hogy miért kezdett bele az orvosi állása mellett egy különös hobbiba, ami nem más, mint egy kreatív fotózás és kreatív írás kurzus. A tanfolyamon egyik alkalommal azt a feladatot kapták, hogy készítsenek egy olyan vizuális esszét, ami úgymond az emberi jelenlétet mutatja meg, emberek ottléte nélkül.

Végtelenül sok műtőt láttam már újraélesztés után. De rájöttem, hogy sosem néztem meg igazán. Miután elkészítettem a képeket, csak akkor figyeltem fel bizonyos apró részletekre, amik addig rejtve maradtak előttem.
Azt akartam, hogy ez a fotósorozat tükrözze a szépséget, a szemmel látható káoszban. Valóban azt mutatják be a képek, hogy micsoda káosz uralkodik egy sürgősségi osztályon, de én valahogy mégis nagyon komfortosnak érzem. Olyan ez, mint mikor meglátod a nagyszüleidet: az otthonuk belakottnak, rendszerezetlennek tűnik, de mégis úgy érzed, hogy teljesen megóv a külvilágtól, amíg ott vagy.

Nos, ezek a sokatmondó fekete-fehér képek talán teljesen eloszlatták a Vészhelyzetben, meg a Grace Klinikában látott elképzelésünket arról, hogy egy műtő a beavatkozások előtt, közben és után is makulátlanul rendezett. Az apró részletek ráébreszthetnek arra, hogy milyen kemény, de ugyanakkor szép is valójában az orvosi hivatás, hogy az egészségügyi dolgozók mindig többek és jobbak akarnak lenni azért, hogy az embertársaik jólétét szolgálják.

Téged is megérintettek a képek? Írd le kommentben, mi jutott róluk eszedbe!