Nyerj páros mozibelépőt a Némaság című film premier előtti vetítésére!

Borítókép: Nyerj páros mozibelépőt a Némaság című film premier előtti vetítésére!
Játssz velünk és nyerd meg a 20 darab páros belépő egyikét a Némaság című filmre!

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvão Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.

Az ifjú jezsuita, Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában.

Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.

Az Oscar®-díjas Martin Scorsese több mint két évtizede készült Némaság megfilmesítésére. A nagy ívű filmeposz alapjául a többször irodalmi Nobel-díjra jelölt japán író, Shusaku Endo: Némaság című regénye szolgált, amelyről 1971-ben már Japánban is forgattak filmet. A főbb szerepekben a drámai alakítást nyújtó Andrew Garfield, Adam Driver és Liam Neeson láthatóak.
A Némaság operatőrét, Rodrigo Prietot, aki már a nagysikerű Wall Street farkasa című filmen is együtt dolgozott a neves rendezővel, a legjobb fényképezés kategóriában jelölték Oscar-díjra.

„Az ötletek jönnek-mennek, de ahogy öregszünk a bennünk felmerülő kérdések még több kérdést vetnek fel. Ez az ami igazán foglalkoztat. A filmkészítés, a barátaim és a családom a legfontosabbak az életemben, de ennél sokkal többről szól a létezésünk. Sokkal-sokkal többről. Ami igazán érdekel az az elvilágiasodás kérdése. Ugyan miért taszítanánk el magunktól azt, amitől gazdagabbá válhatna az életünk? Ez számomra ezeknek a lelki, természetfölötti folyamatoknak egyfajta megbecsülése, illetve keresése. A Némaság-ban is ez vonzott. A megszállottjává váltam, meg kellett csinálnom. Ez egy erőteljes, csodálatos igaz történet – részben thriller is - , ami az előbb említett kérdésekkel foglalkozik.”
Martin Scorsese

További infók a filmről:
Eredeti cím: Silence
Műfaj: történelmi
Bemutató dátum: 2017. március 16.
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
feliratos
Rendezte: Martin Scorsese
Shusaku Endo regénye alapján a forgatókönyvet írt: Jay Cocks és Martin Scorsese
Operatőr: Rodrigo Prieto
Szereplők: Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver, Ciarán Hinds, Tadanobu Asano

És most jöjjön a játék! Válaszolj helyesen a kérdésre és nyerd meg a 20 darab páros belépő egyikét a Némaság című film premer előtti vetítésére 2017.03. 14., 19:00 órakor kezdődő vetítésére a Budapest, Mi Mozink Óbuda moziba!

A nyereményjáték lezárult!