10 kellemetlen dolog, ami kikészít, mióta társasházban lakunk! - Ismerős?

10 kellemetlen dolog, ami kikészít, mióta társasházban lakunk! - Ismerős?
Forrás: gettyimages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

T

Társasházban lakni mindig hatalmas kompromisszumokkal jár. De ekkorákkal?

Közel 6-7 éve lakunk társasházban, méghozzá bérház féleségben, aminek közös gangja, kertszerű dzsungelje, és retró, kétszemélyes liftje van. Szeretjük a kis kuckónkat, de ami vele együtt jár, azt már kevésbé...

Légyszi mondjátok, hogy magatokra, - pontosabban a helyzetre, - ismertek!

gif

1)) Mindegy, hogy a harmadikon lakunk, és hogy merre nyílik az ablakunk, az tuti biztos, hogy az összes cigifüst beáramlik hozzánk: vagy a szomszédból, vagy az utcáról.

2)) A közös költségben állítólag benne van a közös terek takarítása, de én még eddig egyszer nem láttam takarítót az épületben, sőt: mintha 20 éves por ülne az egész lépcsőházon.

gif

3)) Mivel túl sok lakásos a társasházunk, ezért a postás rendre úgy gondolja, hogy inkább nem csönget be mindenkihez az ajánlott küldeménnyel, hanem csak bedobja a postaládába az értesítést. Miután ez sokadszorra is megtörtént, és elkaptam a ládáknál, képes volt azt kamuzni, hogy ő mindig csönget. (Ez felettébb érdekes, mert én itthonról dolgozom, és elvileg süket sem vagyok.)

...Azt nem értem, hogy van az, hogy mindig mindenki dinsztelt hagymás kaját eszik?!

4)) Egyesek képtelenek ép ésszel felfogni, hogy a ’60-as években készült, ma már igencsak retró felvonó, nem teherlift. Így a felszólítások ellenére, szinte minden második héten ki kell hívni a felvonó szerelőt, mert meg sem mozdul szegény pára.

gif

5)) Ha kérjük, ha nem, a lichthofon rendszerint beszűrődik mások reggelijének, vagy épp ebédjének „bukéja”. Csak azt nem értem, hogy van az, hogy mindig mindenki dinsztelt hagymás kaját eszik?!

6)) A lakógyűléseken mindig azt várjuk, hogy mikor alakul át a megbeszélés pankrációvá...

gif

„...Imába foglaltuk” annak az önjelölt DJ-nek a nevét, aki hétköznaponként, éjjel 3-kor ébred rá, hogy mennyire szereti a lakossági house-t. A mélynyomó legyen vele!

7)) A közvetlen szomszédunk, - miután fél évig újította fel a mellettünk lévő lakást-, megesküdött rá, hogy állandóra akarja kiadni az apartmant. Majd pár héttel később megjelentek az első igencsak „halk”, Airbnb-s vendégek...

8)) Ha az itt lakók valósan kívánnának eljárni, akkor legalább minden harmadik postaládára a Mekk Elek nevet illene felragasztaniuk, annyi az egy évre eső fúrás-faragások száma a házban.

gif

9)) Már többször „imába foglaltuk” annak az önjelölt DJ-nek a nevét, aki hétköznaponként, éjjel 3-kor ébred rá, hogy mennyire szereti a lakossági house-t. A mélynyomó legyen vele!

gif

10)) Belvárosi lakás lévén, nekünk még bulizni sem kell eljárnunk, hiszen a buli jön el hozzánk! Tavasztól őszig minden éjjel meghallgathatjuk az üvöltő (zömével angol) turisták teljes zenei repertoárját.

Nálatok is ez a társasházban? Esetleg még rosszabb? Írjátok meg kommentben! (Ha pedig ennél kategóriákkal jobb a lakóközösség, és a helyzet, akkor utca nevet és házszámot is kérünk! :-P )

FRISS! Megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Nagyon várta már az egész világ. A joy.hu híradása.

Folyton benyalnak valamit az oviban/suliban? 15 gyógyszertípus, amiből minden kisgyerekes háztartásban érdemes betárazni

Akad néhány gyógyszer, gyógyhatású készítmény és egyéb segédeszköz, amiből jobb, ha mindig tartasz otthon.

Ezek napjaink legjobban fizető szakmái

Elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal és fizetéseddel, esetleg pályaválasztás előtt álló gyermekeddel tanakodtok azon, hogy milyen irányba is menjen tovább, ami hosszútávon anyagilag is kellően jövedelmező lehet? Akkor az alábbi szakmákat, hivatásokat ajánljuk a figyelmetekbe!

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft