Kismama-krónikák: én, a várandós Szupergörl

Kismama-krónikák: én, a várandós Szupergörl
Forrás: deviantart.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

R

Reméltem, hogy egyszer még lehetnek szuperképességeim, de nem egészen erre gondoltam...

Bevallom, mindig is nagyon imádtam a szuperhősös mozikat, sorozatokat: itt és most hivatalosan is felvállalom, hogy gyerekkorom megunhatatlan kedvence a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai volt. Ha valaha is arról beszélgettem valakivel, hogy ha bármilyen szuperképességre szert tehetnék, akkor mit választanék; egész biztosan azt mondtam, hogy a láthatatlanná válást, no meg az időutazást.

Így 30 évesen, még mindig nem ért az a „szerencse”, hogy valami idegen bolygóról származó izé, csupa szuper képességgel fertőzött volna meg, amit aztán jó célra használhattam volna fel, így már egészen lemondtam a szuperhőssé válásról.

Aztán jött a terhesség, és napról napra úgy éreztem, hogy kezdenek úgy képességeim kialakulni...hát mi ez, ha nem áldás? Nem tudom, de nem egészen így képzeltem a szupererőt!

Kép
forrás: deviantart.com

Mindenki azt kérdezgeti tőlem, hogy vannak-e reggeli rosszulléteim, meg hogy émelygek-e, esetleg van-e valami, amit nem kívánok, stb. Tulajdonképpen, ezek a dolgok mintha megragadtak volna nálam egy sztenderd szinten, stagnálnak, miközben két képességet viszont már minden bizonnyal csúcsra járattam.

Kérem szépen, nekem szuper szaglásom és szuper ízlelésem lett! (Csendben megjegyzem: és még csak Clark Kent se kellett hozzá...)

Azt, hogy mire jók ezek a képességek, még nem sikerült kifundálnom, mert eddig tulajdonképpen csak azt tapasztalatam meg, hogy mire nem.

Például remekül meg tudom érezni a klór aznapi koncentrációját a belvárosi csapvízben, vagy 800 méterről ki tudom szagolni a sarkon ottfelejtett kutyagumit. Ha valakinek esetleg bökné a csőrét szuperségem, akkor azt is elárulom, hogy engem nem a kriptonittal lehet egy másik galaxisba száműzni, hanem a Földön ennél jóval nagyobb mennyiségben fellelhető ételecettel.

Kép
forrás: deviantart.com

Ha valakinek esetleg bökné a csőrét szuperségem, akkor azt is elárulom, hogy engem nem a kriptonittal lehet egy másik galaxisba száműzni, hanem a Földön ennél jóval nagyobb mennyiségben fellelhető ételecettel.

Ha bárkinek tudomása lenne arról, hogy létezik egy titkos társaság, ahol a szuperhősök összejárnak megvitatni a napi gondokat, és esetleg néhanapján még képességeket is cserélnek, az kérem, ne habozzon megírni nekem üzenetben! Ha rögtön cserére kerülne sor, akkor például szívesen kapnék „lebegést”, hogy ne fájjon ilyen kiállhatatlanul a derekam a sok fekvéstől; vagy valamiféle „alakváltást”, hogy legalább a ragyákat el tudjam tüntetni a képemről.

Addig is, gondolkozom egy nyomkövető tanfolyam elvégzésén, szerintem remekül menne...

FRISS! Megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Nagyon várta már az egész világ. A joy.hu híradása.

Folyton benyalnak valamit az oviban/suliban? 15 gyógyszertípus, amiből minden kisgyerekes háztartásban érdemes betárazni

Akad néhány gyógyszer, gyógyhatású készítmény és egyéb segédeszköz, amiből jobb, ha mindig tartasz otthon.

Ezek napjaink legjobban fizető szakmái

Elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal és fizetéseddel, esetleg pályaválasztás előtt álló gyermekeddel tanakodtok azon, hogy milyen irányba is menjen tovább, ami hosszútávon anyagilag is kellően jövedelmező lehet? Akkor az alábbi szakmákat, hivatásokat ajánljuk a figyelmetekbe!

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft