10+1 jel, ami kétségkívül arra utal, hogy kicsit elhagytad magad

Borítókép: 10+1 jel, ami kétségkívül arra utal, hogy kicsit elhagytad magad Forrás: gettyimages
Belenézel a tükörbe, és azt gondolod: "hú de durva!" - És nem épp pozitív értelemben...

Ne szépítsük a dolgot: mindenkivel legalább egyszer-kétszer előfordult már, hogy rossz passzban volt valaminek köszönhetően, és ez bizony igencsak megmutatkozott a külsején is! Ha épp elengedjük valamiért magunkat, - például régóta egyedül élünk, otthonról dolgozunk, vagy netalán kisbabát várunk-, akkor szinte észre sem vesszük a nagy kényelemben, hogy mennyire le vagyunk lakva. Nem öltözünk ki minden nap, nincs nagyon szükség sminkre sem, és különben is kit érdekel, nem igaz? Csak aztán nehogy jöjjön valami esemény, mint derült égből a villámcsapás, ami miatt fél nap alatt kell gatyába ráznunk magunkat! Vagy várjunk csak: jöjjön!

Íme annak a jelei, hogy kicsit jobban elhagytad magad, mint kellett volna:

1# Nem tudod megkülönböztetni, hogy melyik a bal és melyik a jobb szemöldököd, mert már-már inkább egy egybefüggő valamire hajaz...

2# Amikor meglátogatod a 20-30 évvel idősebb anyukádat, mindig megállapítod magadban, hogy mintha még nálad is jobban nézne ki!

3# A legjobb barátnőd titokban elküldte a fényképed egy magazinnak az „átalakítjuk” rovathoz, hogy hátha...

4# A mozgás nálad egyenlő az otthonod és a munkahelyed közti távolság megtételével. Plusz a boltba járás, - bár mostanában mindent úgy rendelsz, - és a házon belüli lépcsőzés.

5# 5 éve ugyanaz a profilképed a Facebookon, mert azóta egy olyat sem találtál, amit partiképesnek éreztél volna ahhoz, hogy kitedd.

6# Igazi gyantázást csak akkor csinálsz, mielőtt meglátogatod a nőgyógyászodat, de akkor is úgy érzed, mintha a fogadat húznák.

7# Minek is festenéd ki a körmeidet? Körmöshöz menni nyűg, meg időigényes, otthon megcsinálni meg nyűg és időigényes! Ajaj!

8# Kozmetikus utoljára akkor látott, amikor valami nagyon fontos esemény előtt álltál, és akkor is nagyon megdorgált, hogy miért nem mész többször!

9# Baromira ráférne a hajadra már egy kis frissítés, vagy egészségügyi vágás, de mindig el is bizonytalanodsz, hogy javítana-e ez bármit az összképen? (Amúgy biztosan.) Sokszor gondolsz arra, hogy bárcsak te is letudnád vágni a töredezett hajvégeket!

10# Nincs egy vállalható göncöd sem, amit felvehetnél egy fontosabb eseményre, mert: kinőtted, belefogytál, vagy már nem divatos. Az első gondolat, ami ilyenkor eszedbe jut, hogy vajon kipróbáld-e valamelyik üzlet netes házhozszállítását, mert nincs kedved órákat nézelődni, meg vonaglani a próbafülkében.

10+1# Utoljára az Ördög Pradát visel volt az a film, ami lelkesíteni tudott egy külső átalakulásra. Hú, hogy annak már 11 éve???

Ha ezek valamelyikét tapasztalnád magadon, ne habozz tovább: ragadd meg az első aktívabbnak vélt pillanatot, és igenis kanalazd össze magad!