Kismama-krónikák: Így lehetnek még ütősebb terhességi rémálmaid!

Borítókép: Kismama-krónikák: Így lehetnek még ütősebb terhességi rémálmaid! Forrás: knockedupmovie
Kolléganőnk nemrég tudta meg, hogy kisbabát vár, ezért napló formájában örökíti meg ennek a csodásra tervezett folyamatnak minden jó és rossz pillanatát: ezúttal 10 lépésben leírja, miként lehetnek még ütősebb rémálmaid a terhesség alatt.

Ti szoktatok emlékezni rá, hogy mit álmodtatok? Én többnyire igen, főleg akkor, ha nagyon kellemes, vagy éppen nagyon borzasztó álmom volt. És azt tudtátok, hogy a terhesség alatt a legtöbb nőnek része van rémálmokban, mégpedig igen gyakran? Nos, most már én is tudom, mert esténként elég sok ilyen élményekben van részem...

Az egyik percben még babaruhákat nézegetek egy kirakat előtt, aztán hirtelen egy ingatlan irodában találom magam, ami gyanúsan hajaz egy szülőszobára, és mit ad isten: hát nem az apám a szülészorvos? Ezek után már cseppet sem meglepő, hogy váratlanul ikreim születnek, és hogy azért fogom a fejem, hogy mi lesz most, ha az egyikőjüknek így nem jutott név. – Igen, az ilyen tündi-bündi rémálmok nem ritkák a terhesség alatt.
Forrás: getty

Jelenleg a terhességem 10. hetében járok, és azt hiszem kijelenthetem, hogy nálam minden adott a jó kis éjszakai rémsztorikhoz. Kismamaként napközben is ezer dolog kavarog az ember fejében: az aggodalmak, a tervezgetés, a változások, meg persze a félelmek. Ha elég ügyes az ember lánya, akkor mindezekből gond nélkül kerekít magának egy egész éjszakás „horrorfilmet”. Arról egyelőre még fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne ezeket megelőzni, - maximum sejtek néhány dolgot, amivel enyhíteni lehetne őket-, ezért inkább azt mondom el, hogy nekem miből áll össze olyan remekül a kép, hogy minden második éjjelre jut egy kis izgalom.

Kismamaként napközben is ezer dolog kavarog az ember fejében: az aggodalmak, a tervezgetés, a változások, meg persze a félelmek. Ha elég ügyes az ember lánya, akkor mindezekből gond nélkül kerekít magának egy egész éjszakás „horrorfilmet”.
Forrás: lovelittlepoppins

De akkor jöjjön is a "tutorial"!

1)) Tarts fenn egy általános aggódást szintet: vagyis az összes általad ismeretlen testérzetnél kezdj el agyalni, hogy vajon mi lehetett ez; ha durvábban akarod küldeni, akkor rögtön pánikolj is be, és menj vele a párod agyára!

2)) Lehetőleg olvass el mindent a könyvekben, és az interneten, ami a magzati fejlődési rendellenességekkel, satöbbivel foglalkozik!

3)) Este ne fogd vissza magad: nyugodtan egyél meg 2 kiflit, valami zsíros, nehezen emészthető szalámival, esetleg koronázd meg egy kis édességgel, vagy igyál egy teát!

4)) Kérj progeszteron hormon pótlást az orvostól – nyilván nem ad, ha nincs rá szükséged, ezt csak azért írtam le, mert utána olvastam, hogy a természetesen vagy akár mesterségesen termelt progeszteron hormon miatt sokkal élénkebbnek, valódibbnak tűnhetnek az álmaid, valamint okozhat nyugtalanságot, álmatlanságot is.

5)) Nézz akciófilmeket, vagy sci-fit, amiben iszonyú gyorsan és színesen pörögnek az események!

Forrás: newstube24

6)) Éjjel (mondjuk úgy 3-4 h tájékán) menj ki pisilni, hogy nehezebb legyen visszaaludnod, és még nyűgösebb legyél!

7)) Minden szabadidődet töltsd azzal, hogy tervezed-szervezed az új lakásba költözést, gyárts táblázatokat arról, hogy miket kell beszerezz a gyerekszobába, esetleg menj is el nézelődni egy bababoltba, és próbálj ki valami olyan kütyüt, amitől világ életedben idegenkedtél: például egy mellszívót...

8)) Hallgasd meg a kollégáid, barátaid, ismerőseid szüléssel kapcsolatos sztorijait! Legyen köztük olyan bőven, amiről hallani sem akarsz, nem, hogy elképzelni!

9)) Nézegesd magad sokat a tükörben, vizsgáld meg, hogy eddig mennyi stria kezdemény jelent meg a combodon! Vessz el a gondolatban, hogy vajon el fog-e tűnni valaha, és ha nem, mi lesz a férjeddel??? Vajon, ha kétszer ekkora leszel, mint most, megnéz-e gyakrabban majd más nőket... Hessegesd el ezeket a hülye gondolatokat, de azért magadban raktározd el elég mélyre ahhoz, hogy beleszőhesd egy jó kis álomba!

10)) Gyúrd össze ezeket egy teljesen átláthatatlan, kacifántos, és egyben totál értelmetlen maszlaggá, és aludj minél többet,- hiszen gyakorlatilag bárhol el tudnál aludni, annyira kész vagy-, a még szaftosabb sztorikért! Jó éjszakát!