Fókuszban a szexizmus: az Éva magazin márciusi száma fontos témát boncolgat!

Fókuszban a szexizmus: az Éva magazin márciusi száma fontos témát boncolgat!
Forrás: Lábady István / Éva magazin

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Keresd az újságárusoknál az Éva magazin márciusi számát - kedvezményes kuponokkal!

"Nem tudom, létezne-e szexizmus, ha a világ úgy alakult volna, hogy sorsát a férfiak helyett nők irányítják évezredek óta. Vajon úgy bánnánk-e a férfiakkal, mint ők velünk, nőkkel? Nincs válaszom. Nem tudom, hogyan hatna ránk, ha a mi kezünkben lenne a hatalom. Annyi biztos, a legtöbb férfi visszaél ezzel, és fölöttünk, mögöttünk, helyettünk dönt a minket érintő kérdésekben.
Ne hagyjuk."

Pócsik Anita főszerkesztő ezekkel a gondolkodásra késztető mondatokkal indítja márciusi számunkat a szerkesztő levelében, és ígérjük, a folytatás is ehhez méltó lesz!

Kalauz rovatunkból megtudhatjátok, mik azok a dolgok, amik a férfiak számára (általában, de persze nem törvényszerűen) könnyen mennek, és (épp ezért) nekünk nőknek sem kellene, hogy gondot okozzanak! Megtanítunk például arra is, hogyan kérj fizetésemelést vagy előléptetést!

Ti tudnátok tüzet gyújtani, ha a szükség úgy hozná?
Ti tudnátok tüzet gyújtani, ha a szükség úgy hozná?

Pásztory Dóri megírta nekünk, mennyire nyilvánvalóan és bántóan jelen van a szexizmus, a nők hátrányos megkülönböztetése a hazai és nemzetközi sportéletben, Bombera Krisztinával pedig az alapvető emberi értékekről, az európai és amerikai nők helyzetéről, a különbségekről és hasonlóságokról, az emberi, női-férfi összefogás szükségességéről beszélgettünk.

Bombera Krisztina kivételesen jól működő házasságáról is mesélt nekünk.
Bombera Krisztina kivételesen jól működő házasságáról is mesélt nekünk.

Nem mehettünk el szó nélkül a divatshaming jelensége mellett sem (emlékezzetek csak vissza, mekkora port kavartak Theresa May törpesarkú félcipői), és a jóindulatú szexizmus kártékony hatásairól is szót kellett ejtenünk!

Hogy mi van?! Politikus ne hordjon magas sarkút?
Hogy mi van?! Politikus ne hordjon magas sarkút?

A sok komoly írás mellett persze inspirálni és kikapcsolni is szeretnénk benneteket: összegyűjtöttük 2017 legjobbnak ígérkező kiállításait Európa-szerte, kezdhetitek is tervezgetni az év hosszú hétvégés kiruccanásait!

Ebben a lapszámban Zséda osztotta meg velünk életének meghatározó olvasmányait, érdemes felvenni őket is az (újra)olvasási listátokra.

Wow, ez aztán a tekintélyt parancsoló olvasmánylista! Zséda élete könyveiről mesélt nekünk.
Wow, ez aztán a tekintélyt parancsoló olvasmánylista! Zséda élete könyveiről mesélt nekünk.

Meglepetéssel is készültünk nektek: márciusi számunkban 13 kedvezményes vásárlásra jogosító kupont is rejtettünk, amelyekkel 15-60%-os engedménnyel vásárolhattok - csak hogy igazán jól induljon a tavasz!


A márciusi Éva magazin még kapható az újságárusoknál!

Kép
A színésznő, aki soha nem tudott igazán boldog lenni – Vivien Leigh élete 12 képben

„Sosem értette meg egyik férfit sem, akit szeretett, és ezért elvesztette mind a kettőt. Most már tudta, keservesen tudta, hogy ha valaha is megértette volna Ashleyt, sohasem szerette volna; ha valaha is megértette volna Rhettet, sohasem veszthette volna el. Kétségbeesetten kutatott emlékezetében, volt-e valaha is ember, akit csakugyan megértett.” – emlékezetes sorok ezek Margaret Mitchell: Elfújta a szél regényéből. Ahogyan Scarlett, úgy az őt megformáló Vivien Leigh szerelmi élete sem volt egyszerű.

FRISS! Megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Nagyon várta már az egész világ. A joy.hu híradása.

Folyton benyalnak valamit az oviban/suliban? 15 gyógyszertípus, amiből minden kisgyerekes háztartásban érdemes betárazni

Akad néhány gyógyszer, gyógyhatású készítmény és egyéb segédeszköz, amiből jobb, ha mindig tartasz otthon.

Ezek napjaink legjobban fizető szakmái

Elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal és fizetéseddel, esetleg pályaválasztás előtt álló gyermekeddel tanakodtok azon, hogy milyen irányba is menjen tovább, ami hosszútávon anyagilag is kellően jövedelmező lehet? Akkor az alábbi szakmákat, hivatásokat ajánljuk a figyelmetekbe!

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft