8 színész, aki a saját szülőjét játszotta (vagy a nagybátyját)

Borítókép: 8 színész, aki a saját szülőjét játszotta (vagy a nagybátyját)
Meryl Streep és Mamie Gummer duettjére jól emlékszünk az Este című Koltai Lajos-filmből, de akad még néhány hasonlóan figyelemre méltó példa.

Magától értetődik, hogy a hollywoodi színészek gyerekei közül sokan szintén a színészi pályát választják. Gyakran előfordul ilyesmi más szakmákban is, hogy apáról fiúra, anyáról lányra száll a tudás. Vagy az érdeklődés legalább. Azon sincs mit csodálkoznunk, hogy mivel számos esetben eléggé hasonlítanak híres szüleikre, ezért beválogatják őket, hogy játsszák el anyjuk vagy apjuk gyerekkori vagy ifjúkori énjét.

Most csupa ilyen esetet gyűjtöttünk össze annak apropóján, hogy elkészült és bemutatás előtt áll a The Wife című filmdráma, amelyben Glenn Close karakterének fiatalkori énjét a színésznő lánya, Annie Starke (29) alakítja. A The Wife egy írófeleség története, aki elkíséri férjét Stockholmba átvenni a Nobel-díjat, és közben újragondolja az életét. Nagyon drukkolunk, hogy Magyarországon is bemutassák a filmet!

Forrás: Getty Images
Glenn Close és Annie Starke

Addig is kattintsatok a galériára és nézzétek meg, kik azok a sztárok, akikre a gyerekeik eléggé hasonlítanak külsőre és színészi tehetség tekintetében egyaránt ahhoz, hogy eljátsszák a fiatalkori énjüket: