8 ok, amiért érdemes lenne rendszeresen fügét fogyasztanod

füge,egészség,egészséges táplálkozás,füge fogyasztása Forrás: Getty images
Nem elég, hogy a füge mézédes, illatos és kívánatos, ráadásul még baromi egészséges is. Tudtad, hogy a torokfájástól kezdve az álmatlanságon át, egészen testsúlycsökkentésig mennyi mindenre vetheted be?

Mivel éppen szezonja van érdemes rendszeresen fügét fogyasztanod ebben az időszakban - persze ügyelve arra, hogy mértékkel tedd, hacsak nem az a cél, hogy sűrűbben látogasd a mosdót. De nem érdemes megfeledkezni róla az év hátralevő részében sem, hiszen aszalva is legalább annyira egészséges, mint lédús társai.

Mindegy tehát, hogy friss, aszalt, zöld vagy fekete darabokat fogyasztasz a fügéből, szerencsére mindegyikben megtalálható egy jó adag A-, B1-, B2-, C-, és E-vitamin, rengeteg antioxidáns és Omega zsírsav, amelyeknek köszönhetően igazi csodafegyver egy rakás betegséggel szemben. Magas kalciumtartalmának köszönhetően laktózérzékenyeknek például kifejezetten ajánlott a fogyasztása. És nem csak az egészségednek, de még a bőrödnek is nagyon jót tesz ez a fantasztikus mediterrán gyümölcs.

De, hogy miért érdemes még fügét fogyasztanod?

Amire érdemes ügyelned

  • Mindig friss, ép darabokat válassz.
  • Mindig jó alaposan mosd meg a fügét.
  • Dobozba vagy zacskóba téve, tárold a hűtőszekrény leghidegebb rekeszében.
  • Kis mértékben fogyaszd, hogy még véletlenül se okozzon hasmenést vagy fogszuvasodást.
  • De, hogy miért érdemes még fügét fogyasztanod?

Te szoktál rendszeresen fügét fogyasztani?