Gyanta, cukorgyanta vagy borotva? Mi a legjobb a bőrödnek?

Borítókép: Gyanta, cukorgyanta vagy borotva? Mi a legjobb a bőrödnek? Forrás: Europress
Most lehull a lepel!

A szőrtelen és puha bőr manapság már minden nőnél nagyon fontos. Az, hogy milyen módszert választasz, hogy ezt elérd, kizárólag rajtad múlik. Most eláruljuk, melyik eljárást a tested melyik részén és mire érdemes használni, hogy a legjobb eredményt érhesd el.

Gyanta

Hol használd? A szemöldöködtől kezdve a lábadig mindenhol megállja a helyét, azonban a legjobb, ha a karodon és a lábadon használod csak, hiszen a szemöldököd környékén nagyon érzékeny a bőr, és félő, hogy feltéped. Az intim területeket kiválóan tudod vele szőrteleníteni, azonban ezt csak akkor ajánljuk, ha jó a fájdalomtűrő képességed.

Kinek nem ajánlott? A gyanta helyett válassz inkább más módszert, ha érzékeny a bőröd, és könnyen kivörösödik. Ha ekcémával küzdesz, kerüld el.

Cukorgyanta

Hol használd? Ugyanott, mint a gyantát. A szemöldöködet mindenképp hagyd ki, még akkor is, ha a cukorgyanta jóval kíméletesebb eljárás, mint a sima. Ha érzékenyebb a bőröd, gyorsan ki tud pirosodni vagy húzódásra, szárazságra hajlamos, nyugodtan vesd be a cukorgyantát, hiszen megkíméli a bőrödet.

Kinek nem ajánlott? Akiknek nagyon vékony, finom szőre van, nem annyira fogják kedvelni a cukorgyantát, hiszen nem tudja azokat megfelelően eltávolítani, és egy-két helyen meghagyja a szőrt.