Az apuka úgy döntött, hogy a felesége vezetéknevét kapja a gyerek

Az apuka úgy döntött, hogy a felesége vezetéknevét kapja a gyerek
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Megosztotta a közvetlen könyezetét a szülők döntése, de mint kiderült, nem volt véletlen.

A baráti társaságunkban mostanában igen megszaporodott a gólya munkája, hiszen folyamatosan újabb és újabb bébik érkeznek a kis családokba. Ismerünk olyanokat, akik majdnem hajba kaptak azon, hogy a gyerekeiknek ugyanazt a nevet adták egy év eltéréssel – mintha egy nevet ki lehetne sajátítani-, és volt már néhány kötőjeles vezetéknév, valamint külföldi, szinte kimondhatatlan keresztnév adás is. Most azonban arról robbant ki nemrég a pletyka, hogy az egyik család feje úgy határozott, hogy nem akarja, hogy az ő vezetéknevét kapja a kölyök.

Kép
forrás: europress

Nyilván bennetek is először a „miért” kérdés fogalmazódik meg, és talán sokan értetlenkedve is állnak a dologhoz, holott szerintem ennek már nem kéne ilyen konzervatív keretekbe szorított témának lenni. Az említett férjnek, leendő apukának ugyanis két igen nyomós oka is volt arra, hogy miért a felesége családneve mellett teszi le a voksot.

Olvasd el ezt is!

Az egyik az volt, hogy végtelenül tiszteli a felesége édesapját, s mivel apósa annak idején három lányt nemzett, így vele, - testvérek, unokatestvérek híján-, tulajdonképpen ki is halna a család neve. Sokat beszélgettek erről otthon, és elsőként nem vetették el az ötletet. Ez volt az első lépcső, ami bogarat ültetett a leendő apa fülébe.

...egy idő után már ő is elhitte, hogy a „sátán közeli leszármazottja...

Aztán, ahogy a baba egyre növekedett a pocakban, az apuka egyre inkább számot vetett korábbi életével, gondolatban visszautazott a gyerekkorába, igyekezett megvizsgálni a családja minden tagját, akit Eördögh vezetéknévvel anyakönyveztek. Sokáig őrlődött magában, mire végre képes volt szemebnézni önmagával, rájönni és elfogadni, hogy sosem szerette a nevét, mert gyerekkorában folyamatos vicc tárgya volt. Állandóan kicsúfolták, és egy idő után már ő is elhitte, hogy a „sátán közeli leszármazottja”. Arról nem beszélve, hogy a család ezzel a névvel született tagjai nem mondhatók éppen szerencsésnek az életben. Átgondolva arra jutott az apa, hogy minden férfi felmenője mogorva, magánakvaló, pénzéhes, szeretetmentes életmódot folytatott. Sosem volt a családjuk "igazi" család, inkább afféle felületes valami. Nos, hogy ez puszta véletlen-e, vagy a sors szándékosan alakította így, ezt nyilván nem tudhatja meg sosem.

Kép
forrás: europress

Így hosszú agyalás után úgy döntött, ő bizony hátra hagyja az általa látott, és saját bőrén megtapasztalt rossz karmát, negatív visszajelzéseket, bántásokat, és egy másik névvel talán a gyerekének szebb, átlagosabb életet biztosít, amelyben a név semmilyen pejoratív jelentéstartalommal nincs felruházva. A feleségével közösen megegyeztek, és vállalták, hogy a kezdeti időszakban majd sok kérdésre, értelmetlen miértre kell választ adniuk. De úgy érzik, hogy megérte, így nyugodtabbak lesznek, hogy megkímélik a gyermeküket a fölösleges rossztól.

Mit gondoltok? Megtennétek ezt a gyereketekért, a gyermeketek édesanyjáért, annak családjáért? Szakítanátok az „elvárásokkal”, régi hagyományokkal, szokásokkal? Szerintünk ez is lehet követendő példa. És ne feledjük: nem vagyunk egyformák, ugyanakkor a döntés, amelyet meghozunk, kizárólag miránk tartozik. Minden más másodlagos.

Téged sosem érintett a bullying? Nézd meg ezt a szenvedélyes videót és máshogyan fogod gondolni!

Ne görgess tovább: ez a téma annál jóval többet ér, minthogy máris elengedd!

8 minimál manikűrötlet karácsonyra

Egy ilyen minimál lakkal nemcsak az ünnepeket, hanem még az első néhány munkanapot is kibírhatod az újévben.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft