7 tipp, amivel olyan ütős lesz a Linkedin profilod, hogy egyből felfigyelnek rád

Borítókép: 7 tipp, amivel olyan ütős lesz a Linkedin profilod, hogy egyből felfigyelnek rád Forrás: mediabistro.com
Egy jól összerakott Linkedin profil, akár egy új állást is jelenthet számodra.

A közösségi oldalakat ma már nem csak a szórakozásra és kikapcsolódásra használjuk, hanem arra is, hogy előnyös képet közvetítsünk magunkról másoknak, és ennek köszönhetően esetleg előnyökre tegyünk szert a karrierünk építésében. A Linkedin jelenleg a legnagyobb nemzetközi, szakmai közösségi oldal, amelyen bárki elkészítheti a szakmai portfólióját, és ahol kapcsolatokat ápolhat kollegákkal, partnerekkel, munka révén megismert emberekkel, valamint bővítheti is a kapcsolatrendszerét. Ezen remek lehetőségeken felül pedig még az is könnyen megeshet, hogy az ide feltöltött adatai, bemutatkozása alapján keresik meg egy-egy állásajánlattal. Most ahhoz adunk néhány hasznos tippet, hogy mire figyelj oda, hogy igazán jól összerakott, mutatós, és figyelemfelkeltő legyen a Linkedin profilod.

Forrás: lifehack.org

1)) Legyen meggyőző a fejléced!

A fejlécben, vagyis ott, ahol a jelenlegi munkahelyedet és pozíciódat jelölöd, határozd meg egyértelműen, hogy mit csinálsz, hogy a profilodat olvasók rögtön képbe kerülhessenek az aktuális munkáddal!

2)) Tölts fel egy professzionális fotót!

Természetesen nem kell, hogy feltétlenül talpig beöltözve, kosztümben pózolj, de egy olyan vállalható képet tegyél ki magadról, amelyen jól látszik az arcod, nincs rajtad napszemüveg, és láthatóan igazolvány, vagy profil fotónak készült eredetileg is. Tehát a nyaraláson készült, vagy a túrázós képek nem alkalmasak a célra. Ne legyen túl komoly az arcod, engedj el egy laza mosolyt, hogy megközelíthetőnek, még barátságosabbnak tűnj!

3)) Töltsd ki alaposan a kapcsolat fület!

Add hozzá a weboldal, vagy blog címedet, ha szakmailag hasznodra válhat. Csak olyan Facebook oldalt csatlakoztass a profilodhoz, amit vállalhatónak érzel ahhoz, hogy idegenek, esetleg munkaadók, fejvadászcégek is meg fognak tekinteni!

4)) Írj egy ütős bemutatkozást!

Egy rövid, frappáns összefoglaló az eddigi eredményeidről, azokról a dolgokról, amikre büszke vagy; és arról, hogy mik a jelenlegi célkitűzéseid! Igazán inspiráló lehetsz bárki számára, aki elolvassa a profilodat.

Forrás: time.com

5)) Adj hozzá projekteket!

Ha van olyan projekted, publikációd, vagy bármid, amit szívesen kiemelnél, ezt is érdemes itt megtenned. Ide jöhetnek a fotók, videók, veled készült interjúk, referenciák, visszajelzések, amik az irántad érdeklődő munkáltatóknak még inkább felkelthetik az figyelmét.

6)) Építs kapcsolatokat!

Ne csak keresgélj az ismerőseid között, hanem esetleg csatlakozz különböző szakmai csoportokhoz is! Kövesd a számodra szimpatikus cégeket, szervezeteket, márkákat; jelölj be olyan embereket és csoportokat, akikkel hasonló az érdeklődésetek! Egy toborzó számára az is jól fog mutatni a profilodban, hogy a munkádon kívül van még bőven érdeklődési köröd.

7)) Kölcsönös ajánlás, avagy miben vagy igazán jó

A Linkedin lehetővé teszi, hogy a már élő kapcsolataiddal különböző skilleket, - készségeket, képességeket, tapasztalatokat, - osszatok meg egymással, mintegy ajánljatok egymás profiljához adható értékeket a másiknak. Ha egy kollégád például tudja, hogy te szakértője vagy az online marketingnek, és még egyéb 3 területnek, ezeket megjelölheti a profiloldaladon, te pedig elfogadhatod őket. Ez referenciaként működik, és minél több van belőle, annál jobb. Cserébe pedig te is javasolhatsz az ismerősödnek hozzá illő ajánlásokat.

Ha mindezeket szép sorjában beállítod, akkor már az „expert” szinthez fog közelíteni a Linkedin profilod, és jóval nagyobb lesz az esélyed arra, hogy a számodra potenciális munkaadóknak megakadjon rajtad a szeme.