Khal Drogo castingvideójától még most is borsózik a hátunk

Borítókép: Khal Drogo castingvideójától még most is borsózik a hátunk Forrás: wikimedia commons
A színész, Jason Momoa eredeti megközelítést választott, hogy megkapja a dothraki vezér szerepét. Nézd meg a videót!

Ma már el se tudjuk képzelni, hogy más is játszhatta volna Khal Drogo szerepét a Trónok harcában, mint Jason Momoa. A 37 éves amerikai színész nemrég egy, a New York Times-nak adott interjúban mesélt arról, hogy miért mutatott be hakát (maori harci táncot) a szereplőválogatáson:

„Drogo nem sokat beszél a Trónok harcában – magyarázza Momoa. – Sokat gondolkoztam, hogyan lehet elérni, hogy átjöjjön a karakter. A forgatókönyvben semmi nincs. Úgyhogy megkérdeztem, oké-e, ha a meghallgatás előtt táncolok. Azt mondták, persze. És megcsináltam a hakát. Úgy felgyorsult tőle a szívverésem, hogy utána nehéz volt a tényleges meghallgatáson beszélni. Az első alkalommal nagyon megijedtek. De aztán visszahívtak, hogy videóra vegyék.”

Forrás: Europress
Jason Momoa és felesége, Lisa Bonet

Jason Momoa amúgy Kaliforniában él feleségével, Lisa Bonet színésznővel, és két gyereket nevelnek. Bonet az édesanyja Zoë Kravitz színésznőnek, akit még első férjétől, Lenny Kravitz rockénekestől szült 21 évesen.

Khal Drogo szerepe tulajdonképpen gyerekjáték volt Momoának, aki rendszeresen játszik horrorfilmekben, tömeggyilkos-szerepekben és nemrég egy kannibált is alakított. Új tévésorozatában, a Frontierben, ebben az észak-amerikai szőrmekereskedelemről szóló kosztümös drámában indiánt játszik, aki kiheréli és megnyúzza az útjába kerülő brit katonákat. A magánéletben természetesen vidám, békés személyiség.

Otthon egyáltalán nem én vagyok a ház ura. Mosogatok, kiviszem a szemetet és azt mondom, „Igen, drágám.” Drogo szerepéhez teljesen más attitűdre volt szükség.
mondja az interjúban.