Eleged van a narancsbőrből? 10 étel és ital, amik segítenek eltüntetni!

Borítókép: Eleged van a narancsbőrből? 10 étel és ital, amik segítenek eltüntetni!
Ugyan csak pár hónap múlva kezdődik a bikiniszezon, de a narancsbőrnek bizony nem lehet napok alatt búcsút inteni. A nők rémálma sok mindentől kialakulhat, és bár eltüntetni nem könnyű, néhány étel és ital gyakoribb fogyasztásával azért csökkentheted a mértékét!

Azért jó, ha tudod, kevés csodaszer létezik a narancsbőr ellen, de fontos a rendszeres mozgás, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, és bejátszik bizony a genetika és az étkezés is. Ezek az élelmiszerek tuti, hogy segítenek, de legalábbis javítanak a bőröd állagán és a narancsbőrön!

Kaliforniai paprika

Télen szerencsére ott van a zöldségespultokon a kaliforniai paprika, ami nemcsak ízletes, és kevés kalóriát tartalmaz, de fantasztikus C-vitamin forrás. Ez a vitamin pedig segíti a kollagén képződését, ami által feszesebb, rugalmasabb lesz a bőr.

Zöld tea

Nem csak azért érdemes zöld teát inni, mert segíti a fogyást és serkenti az anyagcserét, de az antioxidáns-tartalma is magas, ami szintén fontos a kollagén szempontjából.

Cayenne bors

Kutatások szerint a lassú keringés is szerepet játszik a narancsbőr kialakulásában: fogyassz cayenne borsot, ami az anyagcserét és a vérkeringést is serkenti!

Lazac

Ez a finomság kiváló forrása az Omega-3 zsírsavnak, ami azért is fontos, mert az egészséges zsírokra bizony szüksége van a sejteknek, általuk pedig nemcsak a bőr lesz sokkal ragyogóbb, de a narancsbőr kialakulásának esélyét is csökkented.

Kamillatea

A stressz drasztikusan megemeli a szervezetben az adrenalin és a kortizol szintjét, amik bizony a narancsbőr kialakulásához vezetnek. Ha a reggeli kávédat kamillateára cseréled, hamarosan tapasztalni fogod a jótékony hatásait a bőrödön!

Tojás

A kollagén az egyik legfontosabb protein a testben, így csak jót tehetsz a bőröddel, ha megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasztasz. A tojás erre kiválóan alkalmas, ráadásul tele van aminosavakkal!

Kíváncsi vagy, milyen ételek és italok segítenek még a narancsbőr eltüntetésében? Kattints ide!