Miért nem öregszenek a francia nők? Ez a titok!

Borítókép: Miért nem öregszenek a francia nők? Ez a titok!
Nemrég egy kutatásból kiderült, hogy a francia nők bizony két évvel is tovább élnek, mint a britek. Természetesen nekik is megvannak a trükkjeik, amiket neked is érdemes megfogadni!

Viselj jó minőségű napszemüveget!

A napszemüveg egyáltalán nem csak a divatozás miatt fontos: ahogy öregszel, a látás is romlik, nem beszélve arról, hogy ha nem viselsz szemüveget, a napsütésben sokat hunyorogsz, amitől bizony ráncosodik a szem környéke. Egy jó minőségű napszemüveg nem csak öltöztet, de télen-nyáron védi a szemet, aminek hidd el, később megtérül majd a hatása!

Igyál okosan!

Természetesen nem a vízről, hanem az alkoholról van szó: a francia nők is isznak, csak okosan és mértékkel! A minden napos alkoholfogyasztás magas vérnyomáshoz, szívbetegségekhez és a rák kialakulásához is vezet, nem beszélve arról, hogy öregít is. Nyugodtan fogyassz el időnként egy pohár bort, de válassz jó minőségű italt, kortyold lassan, élvezd ki az ízét! Ha pedig azt veszed észre, hogy minden nap kell innod valamit, akkor is változtass: nevezz ki a héten 2-3 száraz napot, amikor tilos az alkohol!

Vigyázz a hűtődre!

Igyekszel minden jóval feltölteni a hűtőszekrényt, a tisztaságát azonban sokszor hanyagolod, mondván, hogy a hidegben úgysem maradnak meg a kórokozók? Nagyon tévedsz! Havonta minimum kétszer érdemes ecetes vízzel kipucolnod a helyet, ahol az ételeidet tárolod, és figyelj arra is, hogy mindig takard le az ételeket a hűtőben - ezzel is sokat tehetsz az egészségedért!

Szeressd a fokhagymát!

Igen, nem lesz tőle jó a leheleted, a fokhagyma mégis a természet antibiotikuma, és ezt a franciák is jól tudják. Legyen szó húsról, levesről vagy tésztaételről, a franciák egyik kedvenc hozzávalója a fokhagyma, ami tele van antioxidánsokkal, és lassítja az öregedést is. Zavar, hogy utána nem kellemes a lehelleted? A közhiedelemmel ellentétben fokhagymaevés után rögtön ne moss fogat, hanem rágcsálj mentát, petrezselymet vagy kávébabot - ezek sokat segítenek!

Ápold a dekoltázsodat!

A test egyik legkényesebb területe ez, hiszen vékony itt a bőr, és a öregedés jelei is hamarabb látszanak, mint máshol. Az arcápolás mellett erre a területre is érdemes nagy hangsúlyt fektetned: finom bőrradírral radírozd rendszeresen, hidratáld minden nap, nyáron pedig mindenképp használj fényvédő krémet!

Kíváncsi vagy a többi szuper tippre is? Kattints ide!