Vilmos herceg odafordult a gyászoló kislányhoz, és így szólt...

Vilmos herceg odafordult a gyászoló kislányhoz, és így szólt...
Forrás: hellomagazine.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vilmos herceg talán még sosem beszélt ilyen közvetlenül és őszintén az édesanyjáról...

Vilmos herceg és Katalin hercegné a napokban meglátogatta a Child Bereavement UK Centre gyász centrumot Londonban, annak egy éves fennállása alkalmából. Vilmos, aki már régóta patronálja a szervezetet, nem csak beszédet mondott, hanem egyebek mellett egy kislánnyal is beszélgetésbe elegyedett.

A 9 éves Aoife és édesanyja társaságában foglalt helyet, majd meglepő őszinteséggel kezdett el beszélgetni a kislánnyal: "Tudod, hogy velem mi történt? Én is elveszítettem az anyukámat, amikor még nagyon kicsi voltam."- mondta a herceg. "Én 15 voltam, az öcsém pedig csak 12. Szóval még mi is gyerekek voltunk. Te szoktál beszélni az apukádról? Tudod, nagyon-nagyon fontos, hogy beszélj róla!"- tette hozzá.

A kislány anyukája, Marie azt nyilatkozta, hogy alig akart hinni a fülének, hogy a herceg az édesanyjáról beszél: "Nagyon érzelmes volt, türtőztetnem kellett magamat, hogy nehogy sírni kezdjek."-mondta az anya, majd hozzátette: "ha valamit megtanulnak ebből a napból a gyerekek, akkor az az, hogy bármennyire fáj is, vagy nehéz is emlékezni a szeretteinkre, de meg kell tanulnunk beszélni róluk."

"Én is elvesztettem az anyukámat, amikor még nagyon fiatal voltam..."

- Vilmos herceg
Kép
forrás: hellomagazine.com

Vilmos egy 12 éves gyászoló kisfiúnak is beszélt az elhunyt Dianaról, ahol hozzátette, hogy nagyon mérges volt, amikor 1997-ben megtudta a rossz hírt. A kisfiú édesanyja így emlékszik a beszélgetésre: "Elmesélte a fiamnak, hogy milyen nehéz volt neki 15 évesen szembesülni az anyukája halálával, hogy nagyon mérges volt, és nehezére esett beszélni róla. Nagyon közvetlen és őszinte volt."

Te szoktál beszélni az apukádról? Tudod, nagyon-nagyon fontos, hogy beszélj róla!

- Vilmos herceg
Kép
forrás: hellomagazine.com

Az alapítványt még 1994-ben, Diana hercegnő jelenlétében hozták létre, hiszen a szervezet fővédnöke Julia Sámuel, a hercegnő legjobb barátja volt. Vilmos 2009 óta támogatja a szervezetet. A herceg és a hercegné még egy "család támogató workshopon" is részt vett, ahol a gyerekek, a szülők és a gondozók közösen beszélgetnek az emlékeikről, érzéseikről.

hellomagazine.com

Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

Napi horoszkóp március 16.: a Mérlegek vállalják a békéltető szerepét, a Vízöntők pontot tehetnek egy bizonyos ügy végére

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok állása ismét izgalmas üzeneteket rejt!

Kvíz: Melyik szereplő vagy a Váratlan utazásból?

Ínyenc kvíz a kosztümös szappanopera rajongóinak. Nincs is jobb, mint egy kis nosztalgiázás! :)

Láthatás: egy film, amely bárcsak ne szólna többről, mint a gyerekelhelyezés körüli hercehurcáról

Minden nap elmegyünk olyan családi drámák mellett, mint amit most az arcunkba tol Xavier Legrand elsőfilmes rendező.

„A csillagokat nézd, ne a lábfejedet” – 12 ütős Stephen Hawking-idézet

Kozmológiai kutatásai és humora tették a Föld egyik legismertebb tudományos figurájává.

Egy férfi kiszáll szabálytalanul parkoló terepjárójából, odamegy egy hajléktalanhoz és felrúgja a kalapját

Megpróbáltam felvállalni a konfrontációt ezzel a pernahajderrel, de nem jöttem ki túl jól belőle. Nektek mi a véleményetek? :)

8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni

November óta nem eszem fehérlisztből készült termékeket, elhagytam a nasikat és a cukros üdítőket. 45 napja pedig napi 1200 kalóriát (és maximum 160 gramm szénhidrátot) eszem. Esténként legalább 4 kilométert gyalogolok. Könnyű? Nem. Vannak buktatók? Igen. Ezek a tanácsok azonban nekem sokat segítettek abban, hogy minden elkövetkezendő 24 óra könnyebb legyen.

(Rém)történeti áttekintés: 5 dolog, amivel a nők sanyargatták és sanyargatják magukat a szépség érdekében

Hogy mit meg nem teszünk a szépségért? Behódolunk az aktuális trendeknek, ha jól állnak, ha nem, ha kényelmesek, ha nem. Fogyókúrázunk, edzünk, plasztikaisebészhez, körmöshöz, kozmetikushoz járunk. Tetőtől talpig gyantáztatunk, sanyargatjuk magunkat kívülről-belülről, de mindezt miért és kinek? Magunknak, a nagy Ő-nek, nőtársainknak? Bárhogy is legyen, nem ma kezdtük!

Igaz történet: hároméves koráig a gyerekem túszának éreztem magam

De aztán megszületett a második, és minden megváltozott. Egy amerikai édesanya, Lindsay meséli.

Tényleg létezik olyan, hogy depressziós kutya? Megmagyarázza a szakértő

Az elmúlt hetekben több olyan cikk is felkerült az internetre, ami a kutyák depressziójával foglalkozik. Miklósi Bernadett, etológus és kutyakiképző, a Best Dog Kutyaközpont alapítója cikkében választ ad arra a joy.hu kérdésére, tényleg depresszió felel-e a kutyád hangulatváltozásért, vagy inkább nevezhető az állapot viselkedési zavarnak.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft