Két paralimpikon megdöbbentő története: „Nem magamért imádkoztam, hanem a barátnőimért, akik az autóban voltak”

Két paralimpikon megdöbbentő története: „Nem magamért imádkoztam, hanem a barátnőimért, akik az autóban voltak”
Forrás: VIASAT3 / Birtalan Zsolt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

D

Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó és Varga Kata Eszter parakajakos egy tévéműsorban mesélték el, hogyan változott meg az életük egy pillanat alatt.

Drámai történeteket láthattunk-hallhattunk szerda este a Viasat 3 Lakástalkshow című műsorában. Két paralimpikon, Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó és Varga Katalin parakajakozó elmesélte, melyikük hogyan, milyen gyászos esemény folytán került kerekesszékbe. Az is kiderült, hogy ők maguk is először hallják egymás történetét – eddig nem mentünk ilyen mélyre, mondták.

Kép
forrás: VIASAT3 / Birtalan Zsolt

Gyöngyi gerince 16 éves korában tört el, amikor leugrott a negyedik emeletről. „Meg akartam halni, nem voltam annyira kibékélve a világgal, meg magammal” – magyarázta a Lakástalkshowban, és azt is hozzátette, hogy klasszikus kulcsos gyerek volt, nem igazán volt kivel megosztani a problémáit. Ugyanakkor nem hibáztatja a szüleit, akik egész nap dolgoztak. A rehabilitációja során azonban megtért és most már úgy látja, a kerekesszék „a lehető legjobb dolog, ami történhetett velem”.

Olvasd el ezt is!

„Az életutam nekem sem volt a legmegfelelőbb pályán, akkoriban szabadultam ki egy rossz párkapcsolatból – emlékszik vissza Varga Katalin Eszter, aki egy bulizós időszak zenitjén keveredett autóbalesetbe az Árpád-hídon. Több barátja is a kocsiban ült.

„Eleinte én nem magamért imádkoztam, hanem a barátnőimért, akik az autóban voltak. Nekem az volt az első és legnehezebb feladat, hogy nekem ezzel együtt kell élni, hogy valakinek megváltoztattam az életét. Én azért is választok egyéni sportágat, mert ott én lehetek a hibás és ha valamit elrontok, akkor magamat tudom elővenni

- magyarázza a műsorban Varga Katalin Eszter.

A két sportoló még beszél a családi életükről, gyerekvállalásról, természetesen a parasport szépségeiről és nehézségeiről, valamint arról, hogy mennyiben más az életük, a megbecsültségük, mint az ép élsportolóknak.

Ide kattintva nézheted meg a teljes adást.

Neked csak egy gyümölcs, másoknak az élet! – Edd vagy ne edd az avokádót?

Ha boltba mész, az alapanyaglistád mellett valószínűleg az árra, és a márkára is odafigyelsz. De valószínűleg csak arra figyelsz, ami számodra fontos. Most arra kérlek: ne csak a saját érdekeid nézd! Ne csak azt nézd, hogy neked mi a jó, még akkor sem, ha a kedvenc kekszedről, a guacamoléról vagy egy desszertről kell is majd lemondanod emiatt. Legújabb sorozatunkban azokat az ételeket, és alapanyagokat veszem górcső alá, amelyről érdemes többet is megtudni annál, mint hogy finomak és egészségesek!

Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

Napi horoszkóp március 16.: a Mérlegek vállalják a békéltető szerepét, a Vízöntők pontot tehetnek egy bizonyos ügy végére

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok állása ismét izgalmas üzeneteket rejt!

Kvíz: Melyik szereplő vagy a Váratlan utazásból?

Ínyenc kvíz a kosztümös szappanopera rajongóinak. Nincs is jobb, mint egy kis nosztalgiázás! :)

Láthatás: egy film, amely bárcsak ne szólna többről, mint a gyerekelhelyezés körüli hercehurcáról

Minden nap elmegyünk olyan családi drámák mellett, mint amit most az arcunkba tol Xavier Legrand elsőfilmes rendező.

„A csillagokat nézd, ne a lábfejedet” – 12 ütős Stephen Hawking-idézet

Kozmológiai kutatásai és humora tették a Föld egyik legismertebb tudományos figurájává.

Egy férfi kiszáll szabálytalanul parkoló terepjárójából, odamegy egy hajléktalanhoz és felrúgja a kalapját

Megpróbáltam felvállalni a konfrontációt ezzel a pernahajderrel, de nem jöttem ki túl jól belőle. Nektek mi a véleményetek? :)

8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni

November óta nem eszem fehérlisztből készült termékeket, elhagytam a nasikat és a cukros üdítőket. 45 napja pedig napi 1200 kalóriát (és maximum 160 gramm szénhidrátot) eszem. Esténként legalább 4 kilométert gyalogolok. Könnyű? Nem. Vannak buktatók? Igen. Ezek a tanácsok azonban nekem sokat segítettek abban, hogy minden elkövetkezendő 24 óra könnyebb legyen.

(Rém)történeti áttekintés: 5 dolog, amivel a nők sanyargatták és sanyargatják magukat a szépség érdekében

Hogy mit meg nem teszünk a szépségért? Behódolunk az aktuális trendeknek, ha jól állnak, ha nem, ha kényelmesek, ha nem. Fogyókúrázunk, edzünk, plasztikaisebészhez, körmöshöz, kozmetikushoz járunk. Tetőtől talpig gyantáztatunk, sanyargatjuk magunkat kívülről-belülről, de mindezt miért és kinek? Magunknak, a nagy Ő-nek, nőtársainknak? Bárhogy is legyen, nem ma kezdtük!

Igaz történet: hároméves koráig a gyerekem túszának éreztem magam

De aztán megszületett a második, és minden megváltozott. Egy amerikai édesanya, Lindsay meséli.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft