Te miben teljesedsz ki? Tudod a választ?

Borítókép: Te miben teljesedsz ki? Tudod a választ? Forrás: europress
Bizony, azt is kéne néhanapján...

Érezted már úgy, mintha a napok állandóan ismétlődnének? Vagy úgy, hogy néha már az is nehezedre esik, hogy visszaemlékezz valami érdekesre, izgalmasra, ami a napokban történt veled? Ha igen, akkor lehet, hogy nem megéled, hanem úgymond csak megoldod a napjaidat, pillanataidat. Persze rengeteg tényező lehet, ami miatt ez így alakul, manapság azonban az egyik leggyakoribb ok, ami ide vezethet, hogy fejest ugrunk a gyorsfolyású mindennapokba és akaratlanul is elfelejtjük kidugni a fejünket a vízből, hogy vegyünk egy pár igen hosszú és mély levegőt. Értem én, hogy tényleg tengernyi a teendőd, hogy taposol a munkahelyeden; de biztos, hogy élvezed is a magadnak megteremtett lehetőségeket, learatod a munkád gyümölcsét?

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, egészséges életet tudhassunk magunkénak, feltétlenül szükséges hogy tudjunk pihenni is, kikapcsolni, megadni a szervezetünknek mindazt, ami a feltöltődéséhez szükséges. Aha…igen, most mondhatnád, hogy ezt már olvastad millió egy magazinban, hallottad épp eleget a szüleidtől, de nem igaz, hogy senki nem fogja fel, hogy neked erre nincs… Ajaj!!!…Mid is nincs?

Forrás: europress

Időd, energiád, kedved, ötleted, vagy szimplán lövésed sem, hogy hogyan kezdj hozzá?

Ha egyetértesz azzal, hogy ezen azért mégis csak változtatnod kéne és nem belezöldülni a megszokott napi rutinodba, mondván hogy egy nappal több vagy kevesebb – jól tudjuk, hogy ezt a végtelenségig lehet húzni, igaz? – a kifogások keresése helyett el is kezdhetsz gondolkozni, átstrukturálni, máshogy szemlélni? Hogy mit? A lehetőségeidet! A mindennapjaidat! Hogy NEKED mi lenne a jó!

A kifogások keresése helyett el is kezdhetnél gondolkozni, átstrukturálni, máshogy szemlélni...

Kérdezz magadtól! És a választ is magadtól fogod megkapni.

Néhány kérdés, amit ilyen esetben nyugodtan feltehetsz magadnak, a megválaszolásukkal pedig közelebb kerülhetsz a neked megfelelő megoldáshoz, vagy akár egy apró átszervezéssel eljuthatsz egy teljes átalakuláshoz is:

Forrás: europress
  • Mitől érzem jól magam?
  • Milyen az, amikor jól érzem magam és hogyan érem ezt el leghamarabb, a legegyszerűbben?
  • Mi az, ami kikapcsol, amivel órákat el tudok tölteni úgy, hogy észre sem veszem elrepült az idő?
  • Milyen játékokat szerettem gyerekkoromban? Most milyen hasonlókat tudnék csinálni felnőtt fejjel?
  • Mi az a mozgásforma, amit ezer éve ki akarok próbálni, de mindig halogatom? Mi is tart vissza, hogy keressek egy nekem tetsző foglalkozást a közelben és kipróbáljam?
  • Vajon le tudnék rajzolni egy elefántot, ha van előttem egy minta?
  • Kivel szeretek legjobban beszélgetni, időt tölteni, ki az, akivel jókat tudok nevetni?
  • Milyen lehet a város ahol élek egy turista szemével? Lehet, hogy tarthatnék egy felfedező napot?
  • Vajon meg tudnék élni a hobbymból? Mi van meg bennem, ami lehetővé tenné? Milyen egyéb erőforrásokat kell, hogy találjak hozzá?
Forrás: europress

Bár néha úgy tűnik, az embernek semmire nem marad elég ideje; mégis, ha valamit nagyon akarunk, arra mindig kell tudnunk szakítani: akaraterőt, ötletet, motivációt, időt, teret és persze egy jó nagy szeletet magunkból. Ettől maradunk leszünk csak kiteljesedve, és igazán egyediek!