Halálvicces videó: így nézne ki egy kamudiéta-hirdetés, ha őszintén beszélnének benne

Borítókép:  Halálvicces videó: így nézne ki egy kamudiéta-hirdetés, ha őszintén beszélnének benne
„Imádom ezt a terméket! Mmm, vegyszerek!”

Fogyni elképesztően nehéz, és megtartani az elért testtömeget nemkülönben. A diétázni próbálók számtalan fogyókúrás csodamódszerrel, tablettával, étrendkiegészítővel találkozhattak már, amelyek gyors megoldást ígérnek. A Cracked videócsatorna új kisfilmjéből kiderül minden, amiről ezek a kamudiéta-reklámok valójában szólnak. Íme:

„Azért vagyok itt, hogy megvásárold az őrült diétás csomagomat, egészségtelen módon lefogyj tőle, aztán az egészet visszaszedd és újra fizess nekem az egészért” – vág rögtön a közepébe a szimpatikus úriember, Roger, aki bemutat egy „ex-celebet valami egy menő 90-évekbeli tévéműsorból”. Az illető azért kapja a fizetését, hogy Roger fogyókúrás készítményeit reklámozza.

„Imádom ezt a terméket! Mmm, vegyszerek!” – olvadozik a „celeb”, majd Roger a tárgyra tér:

„Szégyelld magad, amiért kipróbálsz bármi mást, mint ami a mi programunkban van. De ha megeszed a zsírmentes, cukros, csokoládébevonatú, kiszáradt puffasztott rizsszeletet, akkor megtapsolunk.”

És következik a kamudiéta-biznisz krédója:

„Most jut eszünkbe, hogy a puffasztott rizsszelet ma már egészségtelennek számít. De próbáld ki az új, gluténmentes, zsírbarát, friss, ropogós paleo hússzeletünket! Látod, hogyan változtatgatjuk állandóan, mi az, ami jó neked? Pontosan így dolgozunk mi. Mert csak az Egyesült Államokban 108 millió ember diétázik. Nekifut, kudarcot vall, nekifut, kudarcot vall, évente 4-5 alkalommal. 95%-uk három éven belül vissza is szedi, amit leadott. A programunkat szándékosan úgy terveztük meg, hogy sikertelen legyen. Mégis: ha visszahízol, az a te hibád, nem a miénk. A mi programunk sosem vonható felelősségre”

A tanulság pedig:

„Ha egészséges akarsz lenni, elég annyit tenned, hogy mértékkel eszel, mértékkel edzel és elfogadod, hogy a tested sosem lesz olyan, amilyet 'tökéletesnek' gondolsz. De ezt sosem mondjuk el neked. Ugyan már!”

Nesze neked, újévi fogadalom!