Jótanácsok, ha gyereket szeretnétek, de sehogy nem akar összejönni – 8 hasznos gondolat

Jótanácsok, ha gyereket szeretnétek, de sehogy nem akar összejönni – 8 hasznos gondolat
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hol a fenében van már az a gólya???

Amikor úgy döntötök, hogy kisbabát szeretnétek, akkor még igazán a legeslegelején vagytok a családalapításnak. Ilyenkor még csak álmodoztok, terveztek, és persze élvezitek a felszabadító érzést, amit az a tudat nyújt számotokra, hogy mostantól nem kell „vigyázni”, hiszen épp a baba a cél. Telnek a hetek, akár a hónapok is, sokszor eredmény nélkül. Belül már elkezd mindkettőtöket nyomasztani a gondolat, hogy vajon miért nem jön össze. Erre csak rátesz egy hatalmas lapáttal, hogy a környezetetek akarva akaratlanul is elvárásokat támaszt felétek, vagy ha nem is támaszt, akkor legalábbis néha elejt egy-egy „építő” gondolatot, ilyen mondatok formájában, mint például: „nálatok mikor lesz már baba?”. Van, aki könnyebben, van aki nehezebben éli meg a szituációt, amiben hirtelen találta magát, de bármelyik is legyen rád igaz, fogadd meg egy hasonló cipőben járt, vetélésen és sok próbálkozáson átesett nő tanácsait arról, hogyan kezeld a kialakult helyzetet!

Olvasd el ezt is!

1# Szereld le a nyomasztókat!

Persze biztosan lesznek olyan szituációk, amikor nem akarsz még csak reagálni sem egy már az említetthez hasonló kérdésre, mert mondjuk nem akarsz megbántani valakit; de egyet jól véss a fejedbe: ez a te életed, senkinek semmi köze hozzá, hogy tervezel-e egyáltalán gyereket, és ha igen mikorra. Tehát tégy belátásod szerint: engedd el a füled mellett egy laza mosollyal, és válts témát; vagy menj bele a beszélgetésbe, és mondd el, hogy jelenleg nem akarsz ezzel foglalkozni, mert már amúgy is eléggé nyomaszt a téma; vagy szimplán jegyezd meg, hogy erről most legyenek kedvesek ne kérdezzenek, szólni fogsz, ha aktuális lesz.

2# Engedd el a rémtörténeteket a füled mellett!

Ó, annyi de annyi terhességgel, szüléssel kapcsolatos rém sztorit lehet hallani nap mint a nap a családban, barátok, vagy akár a kollégák körében, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Ha feljön a téma, észrevétlenül távozz a helyszínről, vagy mondd meg, hogy túl vizuális típus vagy, és nem szeretsz ilyeneket hallgatni, tegyék át máskorra a témát. Ha elég meggyőzően mondod, nem lesz képe senkinek folytatni, ha mégis lépj le! Semmi szükség rá, hogy olyannal terheld magad, ami valószínűleg veled sosem fog megtörténni.

Kép
forrás: europress

3# Ami mással történt, veled nem úgy lesz...

Nincs két egyforma terhesség, és két egyforma teherbeesés sem. Szóval ne hasonlítgasd magad másokhoz, vagy akár a könyvek által hozott példákhoz. Lehet, hogy valaki még a fogantatást is megérzi, te pedig csak egy hónap múlva veszed majd észre, hogy valami megváltozott, ne keresd és képzeld be a jeleket! Minél görcsösebben akarod ugyanis érezni őket, annál feszültebb leszel, és annál nehezebben jön majd össze.

4# Hallgass az ösztöneidre!

Persze számold ki az ovulációs ciklusodat, meg írd fel, hogy mikor volt utoljára havi vérzésed, de ezen kívül ne lihegd túl a felkészülést. Egyetlen férfi sem szeret „kényszerből” szeretkezni, így próbálj meg a lehető legtermészetesebb maradni, amikor próbálkoztok. A tested jelezni fogja, hogy mikor kívánod legjobban a párodat, olyankor viszont ne késlekedj!

5# Figyeljetek az életmódotokra!

Legalábbis valamivel jobban, ha eddig nem annyira tettétek. Egyetek egészségesebb ételeket, le a cigivel és káros cuccokkal; ha ez meg van, akkor az alapvető dolgokkal nem lesz probléma.

Kép
forrás: europress

6# Ne hibáztass!

Sem magadat, sem a párodat. Őszintén, halvány fogalmad sincs róla, hogy mi megy végbe a szervezetedben, így a sikertelenséget sem lennél képes egyértelműen valamelyikőtök számlájára írni.

7# Legyetek lazák és amennyire lehet stresszmentesek!

Mint már mondtam, ne görcsöljetek folyton a témán: ne azért legyetek együtt, mert „kell”, hanem azért mert akartok. Próbáljatok minél kipihentebbek lenni, -tudom, hogy ez elég nehéz manapság-, és viszonylag nem is gondolni a gyerek témára, csak élvezni az életet, hogy együtt vagytok!

8# Válassztok egy megbízható orvost!

Olyat, akiben mindketten megbíztok, akitől bármit meg lehet kérdezni, és nem fogóval kell belőle kihúzni az infókat. Vagyis olyat, aki igazán nagy hivatástudattal bír. Mondjátok el neki a kétségeiteket, tárjátok fel előtte az életmódotokra vonatkozó minden tudnivalót, hiszen együtt okosabbak lesztek, hogy mivel lehet még segíteni a folyamatot. Hivatalosan egy év próbálkozást „írnak elő” az orvosok, ha ez az idő letelt, akkor se pánikoljatok, csak menjetek el a szükséges kivisgálásokra, hátha okosabbak lesztek! Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni! Nyugi!

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Környezettudatos ruhák halászhálóból? Lehetséges! AZ Éva magazin múzsája, Epres Panni mutatja be az új H&M Conscious Exclusive kollekciót - VIDEÓ

Epres Panni, az Éva magazin egyik örök múzsája mutatja be a légies és elegáns H&M Conscious Exclusive ruhákat, amikről szinte el sem hinnénk, ha nem tudnánk, hogy halászhálókból és más nejlonhulladékból készültek.

Te ettél valaha földet? Ha nem, ezt a szuper gyors „Száz év magány ”csokis desszertet ki kell próbálnod!

Ma 4 éve, hogy 87 éves korában elhunyt a Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez, akinek többek között olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Szerelem a kolera idején, A szerelemről és más démonokról, vagy a Száz év magány. Mivel ez egy igen jeles dátum, és amúgy is egész nap egyedül voltam itthon, egy finom desszert pedig mindig jól jön, elkészítettem egy igazi irodalmi ínyencséget: az általam csak „száz év magány”-ra keresztelt mennyei csokis-pohárdesszertet.

„Ilyenkor már nem gondolunk arra, hogy a magánéletünket játsszuk” – interjú Járó Zsuzsa és Kovács Patrícia színészekkel

Több mint két évtizede találkoztak először: egyszerre lettek az Új Színház stúdiósai, aztán egyszerre vették fel őket a Színművészeti Egyetemre (akkor még főiskolára), Máté Gábor osztályába. Azóta számtalanszor játszottak együtt, de azt mondják, hogy sokáig rendre elkerülték egymást, és a külön töltött idő is meghatározó volt. Jelenleg két közös bemutatójuk is van gyors egymásutánban. Együtt beszélgettünk a két színésznővel, Járó Zsuzsával és Kovács Patríciával.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft