10 egyszerű dolog télen, amivel minden nap kedveskedhetsz valakinek

Borítókép: 10 egyszerű dolog télen, amivel minden nap kedveskedhetsz valakinek Forrás: europress
Te hogyan szoktál kedveskedni másoknak? Akár idegeneknek?

Tavaly karácsonykor anyukámmal álltunk a társasházunk liftjében, és arról beszélgettünk, amíg leértünk a földszintre, hogy milyen rossz, hogy az emberek egyre ridegebben élnek egymás mellett. Szó szót követett és egyszer csak oda lyukadtunk ki, hogy vajon mit szólnának a társasház lakói, ha az utolsó munkahéten, az ünnepek előtt egyik reggel, csinosan felöltözve beállnánk ketten a liftbe, bevinnénk magunkkal egy derékmagas asztalkát, amit telepakolnánk az általunk sütött süteményekkel, és a munkába menet minden lifttel közlekedőt megkínálnánk. Persze csak jót nevettünk az ötleten, az elméleti síknál nem jutottunk tovább a projektben. Azonban azóta is sokszor eszembe jut, hogy miként lehetne az embereket ismét kicsit közelebb hozni egymáshoz, így most írtam egy listát, amivel szerintem bárkinek, bármikor érdemes próbálkozni.

Mit szólnának a társasház lakói, ha az ünnepek előtt egyik reggel, beállnánk ketten a liftbe, egy derékmagas asztalkával, amit telepakolnánk az általunk sütött süteményekkel, és a munkába menet minden lifttel közlekedőt megkínálnánk?
Forrás: europress

1# Ha te magad takarítod a portádat, akkor a jeges részekre szánt sóból szórhatsz kicsit a szomszédéra, és a járdára is!

2# Takarót és meleg italt vihetsz az utcátok sarkán ücsörgő, amúgy békés hajléktalannak. Igen, akár alkoholosat is.

3# A társasházi liftbe, vagy a faliújságra kiragaszthatsz egy vicces idézetet, vagy képet a karácsonyról.

4# Nem csak a saját kocsidról takarítod le a havat, hanem a szomszédéról is, akiről tudod, hogy amúgy is mindig késésben van.

5# Annak a kollégádnak, akiről tudod, hogy egyedül tölti a karácsonyt, viszel egy keveset az előre elkészített karácsonyi süteményből.

Forrás: blikk

6# A már nem hordott, de még jó állapotú meleg ruháidat felajánlod egy segélyszervezetnek.

7# Amikor csúszik az aszfalt, leviheted a szomszéd néni, vagy bácsi kutyáját sétálni.

8# Mindenkinek dobhatsz egy szem szaloncukrot a postaládájába.

Forrás: europress

9# A jóbarátodat, akiről tudod, hogy nincs kivel karácsonyoznia, meghívhatod magatokhoz. Ha nem is szentestére, akkor egy másnapi ebédre.

10# Felajánlhatod a szomszéd idős néninek, vagy bácsinak, hogy beszerzed és haza hozod neki a karácsonyfát az árustól, vagy épp segítesz neki lebontani és lecipleni a gyűjtőhelyre.