Így változik meg a karácsonyod, miután gyereked lesz – 8 vicces, ám megható dolog, amire nem lehet felkészülni

Így változik meg a karácsonyod, miután gyereked lesz – 8 vicces, ám megható dolog, amire nem lehet felkészülni
Forrás: a szerző sajátja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Amikor nem csak az életed, de a karácsony is a feje tetejére áll...

Letti az első barátnőm, akinek gyereke született, így mindig nagy figyelemmel kísérem mindennapi kis életüket, az abban bekövetkezett jó, és még jobb változásokat. Nemrég az első gyerekes karácsony került szóba köztünk, amiről kiderült, hogy lehetetlen rá felkészülni, rengeteg vicces és váratlan eseményt hoz magával, és hogy kevés dolog van az életben, aminek ennél nagyobb lenne a varázsa. Úgy gondoltam, hogy a barátnőm végtelenül mulatságos és tanulságos szösszeneteit veletek is érdemes megosztanom, hiszen nincs is felszabadítóbb érzés annál, mint hogy az ember képes nevetni önmagán, és amikor magára ismer egy-egy elbeszélésben. Ilyen volt tehát egy friss gyerekes család első karácsonya, amikor minden, amit addig az ünnepről gondoltak, teljesen a feje tetejére állt.

Kép
forrás: europress

1)) Mi az az adventi naptár?

Nos, amíg kettecskén van az ember, nem biztos, hogy késztetést érez arra, hogy bármilyen adventi meglepetéssel is készüljön a másiknak. Amikor azonban gyereked lesz, minden jót megszeretnél neki adni, így vagy veszel, vagy saját magad, gondos odafigyeléssel készítesz egy apró ajándékokat rejtő valamit, amit aztán napról napra közösen ki lehet bontogatni. Arra viszont tuti nem készültél fel, hogy minden áldott nap 3567-szer fogod elmondani a gyerkőcnek: „tudod, majd csak holnap nyitjuk ki a következő csomagot!”

2)) Nesze neked ablakpucolás!

Igen, még egyszer teszel egy kísérletet az ünnepek előtti ablakpucolásra, de hamar rájössz, hogy ez a munka hiábavaló. A gyereked ugyanis hamar megtanulja, hogy a Mikulás bácsi az ablakpárkányra helyezett cipőcskékbe teszi majd a meglepetéseket, így december 6.-a előtt és után is folyton felkéretőzik az ablakba, hogy aztán a szomszéd bácsitól elkezdve, a kukáson át mindenkiben meglássa a potenciális Mikulást, és persze, hogy apró kezecskéivel összemaszatolja az ablakot.

Folyton felkéretőzik az ablakba, hogy aztán a szomszéd bácsitól elkezdve, a kukáson át mindenkiben meglássa a potenciális Mikulást...

3)) A közös mézeskalács sütés

Rendkívül jó programnak ígérkezik, hiszen úgy gondolod, akár órákra is lekötöd majd vele a lurkót. Egy idő után azonban ráébredsz, hogy a süti tésztából kis túlzással több kerül a plafonra, a gyerek hajába, és a földre (amit aztán a kis cipőjével gondosan végigvonszol az egész házon), mint a sütőbe; majd mikor az első tepsi után mégis megunja a projektet, egyedül maradsz a több száz félkész mézivel a konyhában.

4)) Az első hóesés

Hogyan képzeled az idei első havat? Egy-két hógolyó meggyúrása az udvaron, majd a kanapéra kuckózva az ablakon át nézni a hatalmas pelyheket. A valóság: órákat töltesz a szabadban a gyerekkel, mert képtelen megunni a hóembert, a hóangyalt, a szánkót és más csuda klassz dolgokat, mialatt te már totál átfagytál, és rajta is minimum kétszer cseréltél valamilyen ruhát, nehogy átázzon a nagy játékban.

Kép
forrás: europress

Az megvan, amikor a karácsonyi fotózás alatt a gyerek túrja az orrát, bontja a dekorációt, vagy épp ordít, mert semmi, de semmi kedve nincs a rögtönzött parádéhoz???

5)) Karácsonyi fotózás

Eljön az első közös karácsonyi fotózás ideje, amikor is az egész család karácsonyi díszben pompázik. Mikor sor kerül a képek elkattintására, a gyerek túrja az orrát, bontja a dekorációt, vagy épp ordít, mert semmi, de semmi kedve nincs a rögtönzött parádéhoz. Eközben az anyukájáról már csatakokban folyik a víz, - de nem ám a karácsonyi pulcsis öltözék miatt-, hanem mert ugrálva rázza a csengettyűt, hogy a gyerek rá figyeljen és legalább csak egy jó kép készülhessen!

6)) Karácsonyfa teljes díszben

Vagy mégsem? Jó, ha már lélekben búcsút intesz a kedvenc üveg díszeidnek, és törhetetlenre cseréled őket. Idővel majd magadtól is rájössz, a szaloncukrok és az alsó díszek egyáltalán nincsenek biztonságban, így a fára hamarosan az „alul semmi” jelző lesz a leginkább találó kifejezés.

Kép

7)) A titkos ajándék csomagolás

Hiába is küzdesz ellene, előbb, vagy utóbb a következő folyamat bekövetkezik: anyuka szerzi be a kiszemelt játékokat a mamák, papák, nagynénik és unokatesók nevében, rejtegeti vagy egy hónapig, majd amikor végre elkezdené őket gondosan becsomagolni, úgy kell találnia egy nyugodt fél percet, amíg feltűnés nélkül elvonulhat tevékenykedni. Az aktuális divatnak megfelelő, esztétikus becsomagolással azonban igen hamar felhagy, mert...

8)) Az őrült csomag bontás...

...Percek alatt kezdetét veszi, amint a gyerek megkapja az első ajándékot. Kit érdekel az élére hajtogatott papír, a lényeg, hogy mi van benne?! Mire az összes, a családtagokkal egyeztetett ajándék kikerül színes álruhájából, egy valaki biztosan benyögi: „minek ennyi játék, már így is úgy fest a lakásotok, mint egy óvoda!”.

De persze mindezek ellenére, - és főként ezekért-, ez életed eddigi legszebb karácsonya. Amikor úgy érzed, szeretnél minden egyes apró mozzanatot megörökíteni, legalábbis úgy megélni a csodát, hogy minden pillanatára örökre emlékezz. Hisz első karácsony csak egyszer van...

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Régen használati tárgy, ma újrahasznosított műtárgy. Mi az? Nem fogod elhinni

Valami, ami karácsonykor akár a nappalidat is díszítheti.

A leghatékonyabb trükk, hogy könnyebben felkelj reggel akkor is, ha kint még sötét van

Alvásszakértők szerint egyetlen szempontot kell felismernünk, hogy ne kómázzunk hosszú percekig már napfelkelte előtt. Vagy után.

Itt vannak a 2018-as Golden Globe-jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg-film Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésével, a furcsa című Három óriásplakát Ebbing határában, valamint A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely a kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

5 tuti tipp, amivel akár órákra is lefoglalhatod a gyereket

Ezeket szerencsére benn is lehet játszani és csak fél szemmel kell rájuk nézned közben.

Fél Hollywood a kissrác védelmére kelt, akit bullyingoltak az iskolában az orra miatt! „Engem is csúfoltak, csak én nem voltam ilyen bátor”

Az amerikai kisfiú könnyek között érvel az iskolai bántalmazás ellen – még egy sziklát is megindítana, nem hogy Katy Perry-t.

6 film, amit meg kell nézned szakítás után

Néha épp egy filmre van szükségünk ahhoz, hogy kicsit megkönnyebbüljön a lelkünk ilyenkor!

6 szokás, amivel minden évben meg tudom előzni, hogy felszaladjon rám pár kiló az ünnepek alatt

Csengőszó, meghittség, ellenállhatatlan mézeskalács-illat – kinek van kedve ilyenkor a fitnesz-szempontokra gondolni? Nos nekem sincs, ezért olyan egészséges karácsonyi szokásokat vezettem be, amelyeken gondolkodnom sem kell. És évről évre működik! Figyeljetek!

7+1 utolsó pillanatos, ámde nagyon is személyre szóló karácsonyi ajándékötlet

Csak azért, mert te is azok közé tartozol (hozzánk hasonlóan), akik az utolsó pillanatban szerzik be az ajándékokat, még lehet az eredmény személyes figyelmesség, amiből a megajándékozott pontosan tudni fogja, hogy gondoltál rá.

13 laza szülő, aki rájött, hogy jobb könnyedén kezelni az életet

Amíg mást már kitör a frász, addig ők halál nyugodtan veszik az akadályokat.

Méhkasszerű képződményekben lakhatnak majd a New York-i hajléktalanok?

Újabb megoldástervezet az angol példa után. De melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás?

Kipróbáltuk! Borvaj, amivel még jobb ételeket készíthetsz!

Magától értetődő a tény, mely szerint a konyhánk és a kamránk egytől-egyig tele van főzéshez használt vörös- és fehérborokkal, hogy még véletlenül se fogyjunk ki semmiből, ha ételízesítésre kerülne a sor. Mindazonáltal találtunk egy sokkal kézenfekvőbb felhasználási módot az otthon sorakozó borok számára, s teljes biztonsággal állíthatjuk: osztatlan sikert arathattok a következő baráti vacsorán!

Napi horoszkóp december 10.: az Ikrek nagy nyomás alól szabadulnak fel, a Nyilasok bátran vállalják a véleményüket

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

10 animációs mese, amiben komoly pszichológiai mondanivalót rejtettek el

Fogadjunk, hogy már ezerszer is láttátok mindegyiket! Ha mégsem, akkor itt az ideje megnézni őket!

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft