Napi horoszkóp, december 14.: a Bikák komoly döntést hoznak meg, a Bakok számukra fontos célokért küzdenek

Borítókép: Napi horoszkóp, december 14.: a Bikák komoly döntést hoznak meg, a Bakok számukra fontos célokért küzdenek Forrás: Europress
Figyelem, fontos üzenetek a csillagoktól! :)

Napi horoszkóp, december 14.

KOS (március 21-április 20)

A mai napon úgy érzed, minden és mindenki összeesküdött ellened, egyszerűen bármibe kezdesz, semmi nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, épp ezért rengeteget bosszankodsz. Frusztrációd átragad másokra is, ami nemhogy segítene, sokkal inkább bonyolítja a helyzeted. Felfoghatod ezt egy jelként is, hogy lassítanod kellene a tempón, valószínűleg túl sok vasat tartasz egyszerre a tűzbe ennek köszönhetően a mennyiség a láthatóan a minőség rovására megy. Ezen a ponton érdemes mérlegelned, hogy lejjebb adsz-e az elfoglaltságaidból, vagy rohansz tovább így, ám akkor számolnod kell a sok-sok kudarcélménnyel is! Még nem késő útirányt változtatni!

BIKA (április 21-május 21)

A mai napon lehetőséged adódik arra, hogy meghozz egy régóta halogatott döntést, amely ezután majd nem befolyásolja és nehezíti tovább az életed. Egészen eddig nem tudtad eldönteni, hogy merre is kellene indulnod, ám ma megérkezik az egyértelmű jel arra, hogy végre kimondd, amit már régen ki kellett volna. Nagy megkönnyebbülést hoz számodra, hogy nem lesznek ezután álmatlan éjszakáid és nem ül többé semmilyen bogár a füledben. Ne késlekedj, változtass, hisz egészen eddig erre a pillanatra vártál, hogy elindulhass egy másik úton, a boldogságod és a teljes értékű életed felé. Ma tedd meg, amit lehet, mert lehet, hogy holnap már késő lesz!

IKREK (május 22-június 21)

Az ünnepek és az év vége közeledtével te is érzed, hogy nem vagy top formában, egyszerűen csak fásultan és kimerülten teszed a dolgod, nincs kedved semmihez, annyira fáradt vagy már, hogy csupán a szerencse segítségével nem hibázol akkorát, hogy az mások számára is feltűnő legyen. Igyekezz azonban átkonvertálni az agyad, rázd meg magad egy kicsit, mert ezzel csak azt fogod elérni, hogy előbb-utóbb olyan hibát vétesz, amely a nehezen korrigálható kategóriába esik. Ha szükséges, kapcsolódj ki egy kicsit miután végeztél a napi tevékenységeiddel, de mindenképp győződj meg róla, hogy minden maradéktalanul el van végezve.

RÁK (június 22-július 22)

Annyi minden jár most a fejedben, hogy egyszerűen nem tudsz sehogy sem zöld ágra vergődni és rendezni a gondolataid, emiatt egyfajta káosz látszik eluralkodni mind mentálisan, mind érzelmileg, mind pedig kézzel foghatóan az életedben. Mielőtt azonban összecsapnak a fejed felett a hullámok, igyekezz kicsit magadra maradni, zárd ki a külvilágot és koncentrálj arra, ami lényeges és halaszthatatlan, ami pedig nem annyira égetően fontos, azt inkább akkorra halaszd, amikor már tényleg rend van körülötted. Nem érdemes ennyi mindenbe belefogni, hisz ezzel csak azt éred el, hogy előbb-utóbb lényeges dolgot fogsz figyelmen kívül hagyni, utána pedig már futhatsz az eredmény után! Szedd össze magad, amíg nem késő!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Görcsösen ragaszkodsz valakihez csak azért, mert nem szereted a magányt, emiatt noha nem feltétlenül adnád az életed az illetőért, mégis önmagadba becsapva, hamis illúziót építve még mindig mellette vagy. Így azonban nem csak a saját érzéseid próbálod kijátszani, hanem a másikat is beviszed az erdőbe, hisz ő bízik benned és a szerelmedben. Érdemes elgondolkodnod rajta, hogy vajon a lelkiismereteddel hogy fogsz tudni elszámolni, ha esetleg kiderül, hogy nem igazi érzelmeket táplálsz, avagy nem olyanokat, amilyenek egy párkapcsolathoz szükségesek. Ha semmiképp nem tudsz semmiféle érzelmet kicsikarni magadból -márpedig miért erőltetnél valamit, ami nem megy- ne rabold tovább sem a magad, sem a másik idejét! Ha pedig látsz némi reményt, ülj le a pároddal és beszéljetek arról, hogy mi az, ami neked hiányzik ebből a kapcsolatból!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Úgy érzed, eljött a megfelelő alkalom arra, hogy lezárj egy régi, fájó emléket a múltadból és végre nyithass az új, pozitív élmények felé. Hosszú ideje őrlődtél már, szinte felemésztett az, hogy egyfajta szerepet játszva, álarcot húzva boldognak mutattad magad, nehogy mások észrevegyék rajtad azt, hogy a mosolyod mögött mi az, amivel valójában küzdesz. Neked is nagy megnyugvás lesz az, hogy nem bélyegzi meg a hangulatod és az általános közérzeted az, hogy nem tudsz valamit lezárni, amit már régen le kellett volna, épp ezért most légy erős, bátor és határozott, állj a sarkadra és egyszer, s mindenkorra tegyél pontot a dolog végére. Levontad a megfelelő konzekvenciát, egy tapasztalattal gazdagabb lettél, itt az idő tehát, hogy újra a boldogságod keresd, hisz mint ahogy mindenki másnak, neked is alanyi jogon jár!

MÉRLEG (szeptember 23-október 23)

Olyasfajta lehetőséget kínálnak fel neked, amelyet az első pillanatban el sem mersz hinni, hisz ezzel egyszer, s mindenkorra véget érhet a bizonytalan lét számodra, mindenféle szempontból. Mivel ez a „tizenkilencre lapot” tipikus esete, így pontosan tudod azt is, hogy elég nagy a kockázata, hogy esetleg mindent el is veszíthetsz egyetlen másodperc alatt. Mivel azonban pontosan tisztában vagy a céljaiddal, ne hagyd, hogy a félelem megingasson, hisz most be kell látnod, hogy ha nem szeretnél életed végéig bizonytalanságban élni, kénytelen vagy kockáztatni.

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Maximalista lévén minden körülmények között a lehető legjobbra törekszel, nagyon fontos számodra az, hogy az általad megkezdett folyamatokat a lehető legtökéletesebben végezd el. Épp ezért amennyiben valami nem a terveidnek megfelelően sikerül, hajlamos vagy lelkileg összeomlani és dühödben azonnal csapot-papot otthagyni. Rendkívül nehezen dolgozod fel a kudarcot, amely sokszor nagyon megnehezíti a helyzeted, hisz ebből adódóan nem igazán találod a megfelelő kommunikációs formát sem. Érdemes azonban időnként leülnöd és higgadtan végiggondolnod több alternatívát is, ha azonban mégsem úgy sül el a helyzet, azt is el kell tudnod fogadni és úgy feldolgoznod a kudarcot, hogy emiatt sem Te, sem mások ne szenvedjenek maradandó károsodást!

NYILAS (november 23-december 21)

Hosszú idő után először tölt el az elégedettség érzése azokkal a folyamatban lévő ügyeiddel kapcsolatban, amelyeken régóta, már-már kissé hitevesztetten dolgozol és ez rendkívüli elégedettséggel tölt el. Ne hagyd most, hogy kicsússzon minden a kezeid közül, figyelj oda arra, ami még képlékeny és ne lankadjon a koncentrációd azzal kapcsolatosan sem, amiről azt gondolod, már csak át kell lépni vele a célvonalat. Ne feledd, bármikor jöhet olyasfajta, váratlan fordulat, amely mindent megváltoztathat! Ne engedd ki az irányítást a kezedből, mert csakis így lesz lehetőséged arra, hogy learasd a babérokat!

BAK (december 22-január 20)

Komoly célokért küzdesz, nem látsz semmi mást jelen pillanatban, mint a hegycsúcsot, amelyet minden áron el szeretnél érni. Ennek következtében képtelen vagy más dolgokra koncentrálni, csak az érdekel, hogy a célod megvalósíthasd. Próbálj azonban más tényezőket is figyelembe venni, engedd, hogy a kitűzött céltól független dolgok is látótérbe kerülhessenek. Ha beleszorítod a fejed egy csőbe és semmi mást nem engedsz a közeledbe, számos olyan dologról csúszhatsz le, ami hozzásegít a hegycsúcs eléréséhez. Próbálj több szempontot figyelembe venni, az ugyanis, amit most csinálsz, nem fogja meggyorsítani a folyamatot. Sőt!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Néhány olyan dolog kísért a múltadból, amelynek nem tettél pontot a végére, ezek lezáratlanságuk miatt férkőznek bele a mostani életedbe is. Mivel nem hagynak nyugodni, te pedig nem tudsz továbblépni, érdemes visszatekinteni és kísérletet tenni arra, hogy le tudd zárni őket. Addig a kis bogár a füledben folyton duruzsolni fog és nem fogsz tudni nyugodtan aludni sem. Talán ha elhatározod magad, nem lesz olyan nehéz újra elővenni a múltat és minden egyes részletet töviről hegyire újra átrágni. Hidd el, minél hamarabb veselkedsz neki, annál előbb szabadulsz!

HALAK (február 20-március 20)

Hosszú várakozás után elérkezett a pillanat, amikor mindenkinek megmutathatod, mire vagy képes. Olyan szituáció adódik ugyanis, amelyben kizárólag te tudod a megoldást, rajtad a sor tehát, hogy kivezesd az embereket a sűrű bozótból. Nagyon hálásak lesznek neked talpraesettségedért és magabiztosságodért. Arasd le a babérokat, ünnepeld magad, hisz ez most tényleg az a helyzet, amikor nem kell szerénynek lenned! Ha begyűjtöttél minden elismerést, visszaszállhatsz a földre és ha ismét talajt fogtál, keress új feladatokat, amelyek segítségével fejlesztheted tudásod!