Könnyű ünnepi vendégváró: cukormentes banánkenyér

Könnyű ünnepi vendégváró: cukormentes banánkenyér
Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Senkinek sem kell lemondania a jóízű falatozásokról! Íme egy szuper cukormentes édességrecept...

A banánkenyér hagyományos vendégváró desszert: könnyen össze lehet ütni, ugyanakkor ínycsiklandó, otthonos ízvilágot kapnak a vendégeink. Most mutatunk egy cukormentes változatot, hogy az egészséges életmódot kedvelők se maradjanak hoppon:

Recept
Elkészítési idő: 15+35
6-8 személyre
Cukormentes banánkenyér
Hozzávalók
  • 10 dkg mazsola
  • 2 banán (nagyon érett)
  • 15 dkg datolya
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg darált dió (és/vagy mogyoró)
  • 12 dkg kókuszvaj
  • 2 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
1. lépés
A datolyát magozd ki és öntsd le forró vízzel. Hagyd 10 percet puhulni.


2. lépés
A megpuhult datolyát, a banánt, a tojást és a vaníliát keverd el a folyékony kókuszvajjal és pürésítsd.


3. lépés
A diót vagy mogyorót száraz serpenyőben pirítsd le és daráld nomra.


4. lépés
Keverd össze a lisztet, a fűszereket és a darált diót.


5. lépés
Keverd hozzá a banános masszát, oszd el 6–8 kisebb formában és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd
35 percig. Ha nagyobb formában sütöd (például őzgerinc), a sütési idő kábé 1 óra 20 perc. Fontos: hagyd teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztod!

Éva magazin archív

Tovább olvasok
Napi horoszkóp január 20.: a Vízöntők racionalitásukról híresek, a Halak másokat szeretnének boldoggá tenni

A hét utolsó napján is érdemes a horoszkópod elolvasni, izgalmas részleteket rejtenek ugyanis az egyes csillagjegyek!

5 érzés, amit bizony a kutyád is képes érezni

Ha van kutyád, biztos tisztában vagy vele, hogy ő is lehet boldog, vagy éppen szomorú, sőt, még félhet is bizonyos dolgoktól.

Kövess minket

60%-os kedvezmény!!! Fizess elő fél évere (5 lapszám) és fél évig az InStyle-t is megkapod!

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem