Ki se találnád, hol lehet a legjobban dolgozni (segítünk: nem az irodában)

Ki se találnád, hol lehet a legjobban dolgozni (segítünk: nem az irodában)
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy új kutatás meglepő felfedezéssel állt elő az ideális munkakörnyezetet illetően.

A kávézókban vagyunk a legproduktívabbak a fizetett munkánkat illetően is, állítja egy új kutatás.

Egy japán egyetem tudósai önkénteseket kértek meg arra, hogy végezzenek el néhány feladatot, amelyek koncentrációt igényeltek. Az egyik csoportnak úgy kellett munkához látnia, hogy közben nehezen értelmezhető zaj hallatszott a háttérben. Mások jól érthető beszélgetést hallottak, miközben az íróasztalnál ültek. A kutatók összehasonlították a teszteket és monitorozták az önkéntesek agyi aktivitását, hogy megtudják: feldolgozzák-e a munka közben hallott információkat vagy rá se hederítenek.

Kép

Az eredmény ezután már nem meglepő: az összefüggéstelen zaj nyert. Azok az önkéntesek bizonyultak produktívabbnak, akiknek nem kellett odafigyelniük a háttérzajra. Ebből akár az is következhet, hogy az irodai környezet kifejezetten árt a teljesítménynek. Különösen a nagy, egybefüggő terek akadályozhatják az alkalmazottakat a koncentrációban, állítják a kutatók.

Kép

Ezzel szemben egy nyüzsgő kávézó nem akadályoz az elmerülésben, sőt. A szomszédos asztaloknál beszélgető emberek nem vonják annyira magukra a figyelmet, mert nem ismerjük őket. Ráadásul a legtöbb kávézóban zene szól, nem beszélve a kávédaráló és a tejhabgőzölő megnyugtatóan ismerős zajáról.

Kép

Persze kizárt, hogy mostantól egyáltalán ne járjunk be az irodánkba; de azért egy-egy kávézóban töltött ihletett órát lophatunk magunknak!

NEKTEK MI A TAPASZTALATOTOK – HOL TUDTOK LEGJOBBAN DOLGOZNI?
Munkahelyen
Otthon
Kávézóban
Könyvtárban
Ismerősnél
Sehol :/
Megosztom az eredményt

telegraph.co.uk

Tovább olvasok
Komolyabban vesszük a fiúk fájdalmát, mint a lányokét

Egy friss kutatás szerint máshogy becsüljük meg a különböző nemű gyerekek fájdalmát. Nagyobbra becsüljük a fiúk fájdalmát a lányokéval szemben.

Nyolc dolog, amire még használhatod a régi telefonodat

Mielőtt visszavinnéd a szolgáltatónak vagy elektronikus hulladék válna belőle, nézd meg, hogy nem tudod-e még valamire használni az elfekvőben levő okostelódat.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem