Napi horoszkóp, december 6.: a Kosok komoly kihívás előtt állnak, a Bakok elégedettek az életükkel

Borítókép: Napi horoszkóp, december 6.: a Kosok komoly kihívás előtt állnak, a Bakok elégedettek az életükkel
Ezt a horoszkópot találtuk a csizmánkban.

Napi horoszkóp, december 6.

KOS (március 21-április 20)

Komoly kihívás körvonalazódik előtted, amely ugyan igalommal tölt el, mégis ha a részletekbe gondolatban belemerülsz, minden porcikád megremeg a félelemtől. Ez azt jelenti, hogy bár nagyon szeretnél belevágni, jelen pillanatban azonban mégsem állsz készen az indulásra. Addig nem is érdemes semmit elkezdened, amíg meg nem nyugtattad magad, le nem higgadtál, nem számoltál miden egyes veszéllyel. Csak akkor fogj bele bármibe, ha mindent alaposan lezongoráztál és a kockázatokat vállalni tudod. Ebben az esetben lesz ugyanis csupán csak sikerélményed, ha nem hajtod görcsösen a sikert és elfogadod, hogy pont ugyanannyi esélyed van a győzelemre, mint arra, hogy hasra ess! Amennyiben az indulás mellett döntöttél, ne késlekedj belevágni még a mai napon, mert lehet, hogy holnap már késő lesz!

BIKA (április 21-május 21)

Borzasztóan sok energiát pazarolsz arra, hogy másokat elégedettnek és boldognak láss, ennek érdekében minden, bonyolultabb helyzetet magadra vállalsz csak azért, hogy senki ne csalódjon, mert attól tartasz, hogy nem lesz mindenki olyan kitartó, mint amilyen Te vagy és idejekorán fel fogják adni azokat a dolgokat, amelyekért érdemes lenne küzdeniük. Ez azonban roppant fárasztó kihívás és mialatt a környezeted boldogságára koncentrálsz, nem marad sem időd, sem energiád arra, hogy a saját ügyeid kontroll alatt tartsd és sok esetben már csak akkor kapsz a fejedhez, amikor nagyon távol úszott a hajó. Tudd saját magad előtérbe helyezni a prioritási sorrendben, mert ha mindig arra figyelsz, hogy mások mosolyogjanak és kerek legyen számukra a világ, Te magad nem fogsz tudni boldog és elégedett lenni.

IKREK (május 22-június 21)

Kezded elveszíteni a türelmed egy bizonyos dologgal kapcsolatban, úgy érzed, teljesen feleslegesen futod a köröket, abszolút semmi eredményt nem hoz, ennek következtében pedig egyenesen feldühít az, hogy csak menetelsz anélkül, hogy a célvonal feltűnne a látóhatárban. Nem érdemes azonban most hátat fordítanod, ha már eddig eljutottál, inkább szedd össze minden erőd, kitartásod és akard a sikert! Senki nem mondta, hogy magától az öledbe fog hullani, ne feledd azonban, hogy sokkal édesebb lesz az íze, ha megkóstolód, annál, mintha csak úgy kaptad volna, kész állapotban! Menj tovább, mert az utad még nem ért véget!

RÁK (június 22-július 22)

Nagyon pontosan kiszámítottál mindent, sokat fáradoztál azért, hogy a körülmények ideálisak legyenek ahhoz, hogy teljesen simán végigmenj az akadálypályán. Most azonban mégis úgy tűnik, hiba csúszott a számításaidba, olyan váratlan történések befolyásolják ugyanis a helyzetet, amelyek gyors és hatékony beavatkozást igényelnek. Ez is azt bizonyítja, hogy nem mindig lehet a matekra alapozni mindent, hisz vannak bizonyos dolgok, amelyeket bármennyire is szeretnél, egyszerűen nem tudsz befolyásolni. Próbálj globálisan tekinteni a dolgokra, ne csak részleteket láss, hisz így csupán csak részeredményeket fogsz tudni felmutatni!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Rendkívüli tudatossággal és racionalitással tekintesz a folyamatban lévő ügyeidre, szeretnéd ugyanis, ha a lehető legjobb kimenetele lenne mindennek. Útközben azonban könnyen akadhatnak kisebb-nagyobb akadályok, melyeket muszáj lesz megugranod ahhoz, hogy a tervek szerint alakuljon a vége. Ne félj megküzdeni ezekkel a bizonyos akadályokkal, hisz ha rendelkezel annyi tapasztalattal, hogy ne jelenthessen gondot az, hogy odaállj és minden erődet bevetve legyőzd őket, ezzel önmagadnak is bizonyíthatsz. Nincs lehetetlen, csak lehet, hogy ez most tovább tart egy picivel, mint a többi terved!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Hosszú ideje foglalkoztat a gondolat, hogy olyasmiben is kipróbáld magad, amely nem tartozik a megszokott hétköznapi tevékenységek közé. Mostanra érett azonban meg benned az elhatározás, hogy végre kilépj a komfortzónádból és olyan kalandra indulj, amelyhez foghatót még hírből sem ismersz. A környezeted nem fogadja kitörő örömmel az ötletet, de próbáld megnyugtatni őket, hogy jól esik a féltés, de ez most az az élethelyzet, amikor érdemesnek találod az alkalmat arra, hogy végre új élményekkel gazdagodj! Ügyelj azért a testi épségedre is!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Mindig az volt az életedben az elsődleges és legfontosabb szempont, hogy a környezetedben élők elégedettek legyenek veled, hogy ne okozz senkinek csalódást és ne hagyj semmiféle űrt magad után. Mindeközben lemaradtál számtalan élményről, amely tálcán kínálkozott, ám mivel Te attól tartva, mit gondolnak majd rólad, nem ragadtad meg ezeket a lehetőségeket. Most már ne bánd a dolgot, de ébredj fel, nyisd ki a szemed és kezd el a saját életed úgy élni, ahogy neked jó, helyezd önmagad mások fölé és Te legyél a hab a tortád tetején! Elvégre úgy nem lehet egy egész életet leélni, hogy attól tartasz, ki és mit fog szólni ehhez, vagy ahhoz a tettedhez! Légy ön azonos és valósítsd meg az álmaid!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Nagyon nincs ínyedre egy bizonyos feladat, legszívesebben nem is foglalkoznál vele, hisz megítélésed szerint sok más dolog van, amire koncentrálhatnál ehelyett. Mivel azonban valaki megbízott vele, Te pedig elvállaltad, jobb, ha mégis előveszed, időt áldozol rá és mihamarabb abszolválod. Ha a végtelenségig nyújtod a dolgot, annál később szabadulsz, ám az a bizonyos bogár folyamatosan ott ül addig is a füledben, hogy nem odázhatod el. Hidd el, neked is sokkal jobb lesz, ha befejezed és lezárhatod az ügyet, mert így csak egyfolytában frusztrál a dolog, ennek pedig semmi értelme! Nyugtasd meg a lelkiismereted, mert senki nem szeret bűntudattal élni!

NYILAS (november 23-december 21)

Biztonságban érzed magad, megmelegedtél a fészekben, nehezen veszed tehát rá magad arra, hogy elhagyd, hisz attól félsz, ha túl magasra repülsz, nagyobbat eshetsz és esetleg bele is törhet a szárnyad. Így azonban soha nem fogsz tudni új élményeket szerezni, új helyeket megismerni. Igen, lehet, hogy nem minden szituáció a legkényelmesebb számodra, de meg kell tanulnod ezeket is kezelni, mert ha nem készülsz fel rájuk és váratlanul eltalálnak, nagy csalódással fog eltölteni. Higgy magadban, lehet, hogy az első két próbálkozásnál nagyot esel, de harmadikra már biztosan sikerülni fog! És ha elesel?! Állj fel, porold le magad, igazíts a koronádon és indulás tovább!

BAK (december 22-január 20)

Ugyan elégedett vagy a jelenlegi életeddel, mások mégis igyekeznek a szemedre vetni, hogy nem ott kellene tartanod, ahol éppen most ballagsz. Ne foglalkozz azzal, ki mit mond, mert ha úgy élnéd a mindennapjaid, ahogy az emberek elvárják, valószínűleg futhatnál az eredmény után. Ne az legyen mérvadó, hogy azok a kívülálló személyek, akik nem hordják a cipőd, de még csak fel sem próbálták, elégedettek-e a teljesítményeddel. Honnan tudhatnák ugyanis, hogy mennyi energiát fektettél már bele és mennyi áldozatot hoztál már érte?! Amíg nem éltek hasonló életet, nincs is miről beszélnetek! Hadd mondják a magukét, neked érdemben egyáltalán nem kell foglalkoznod velük!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Rádtestáltak egy igen bonyolultnak látszó, felelősségteljes feladatot, amely normál esetben a kompetenciahatáraidon kilométerekkel túlmutat. Mivel azonban felettesed bízott meg vele, nem mertél nemet mondani, így most már kénytelen vagy végigvinni és a lehető legtökéletesebben abszolválni a feladatot. Ne ess kétségbe, arra koncentrálj, hogy egyszerűen nincs más választásod, mint megoldáscentrikus gondolkodással, minden tudásod és eddigi tapasztalatod felhasználva pontot tenni a végére. Ha mindent az előírtaknak megfelelően használsz, nem lesz probléma az eredménnyel sem!

HALAK (február 20-március 20)

Valakitől többet vártál ugyan, de a vártnál rosszabbul abszolválta a feladatot, amely megingatja belé vetett bizalmad is. Igyekezz a benned lévő tudást és tapasztalatot átadni neki, hogy ő is megtanulhassa azt, amit Te már a kisujjadból kirázol. Később büszkén fogsz a munkád gyümölcsére tekinteni, hisz ez az, amit látni szeretnél. Hogy az, amit elvársz magadtól, azt mások is teljesíteni tudják. Légy azonban türelmes, hisz nem mindenkinek olyan sima ügy ez, mint amilyen neked volt!