5 étel, ami azonnal segít a száraz bőrödön

Borítókép: 5 étel, ami azonnal segít a száraz bőrödön Forrás: Europress
Egy-két finomság nagyon hatékonyan tudja kezelni a bőrproblémákat.

A téli hideg és a fűtés szezon meg tudja viselni a bőrödet. Az alaposan kiszáradt bőrt jó bőrápolási rutinnal és megfelelő táplálkozással tudod helyre tenni. Eláruljuk, mi az az 5 étel, ami könnyen segít a bőröd puhaságának helyreállításán.

Méz és tej

Kleopátra tejben és mézben fürdött, és csodájára jártak a bőrének. Ez azért nem lehet véletlen. A tejes-mézes kombinációt érdemes külsőleg és belsőleg is alkalmazni a bőrödre. Készítsd pakolást belőlük, és feküdj be így a kádba, illetve a téli időszakban rendszeresen egyél naponta néhány kanál mézet és fogyassz tejtermékeket.

Kókuszolaj

Ahogy a mézes tej, a kókuszolaj is alkalmazható krémként is, és fogyasztásával is segíted a bőröd regenerálódását. Rengeteg antioxidáns található benne, jó gombaölő, és belülről is táplálja a bőrödet. Kend pirítósra, főzz vele és rendszeresen kend be vele a bőrödet.

Szója

A szójabab segíti a kollagéntermelést, és ruhalmassá teszi a bőrt. Időnként készíts magadnak ételeket szójából, vagy csak süss ki serpenyőben 1-2 marék szójababot és rágcsáld el. A bőröd rugalmassága hamar helyreáll tőle.