Ötödik éve száguld padlógázzal a Hankook Abroncsadományozási Programja

Borítókép: Ötödik éve száguld padlógázzal a Hankook Abroncsadományozási Programja

Több mint 10 ezer átadott gumiabroncs, megközelítőleg 128.500.000 megtett kilométer, 846 érintett nonprofit szervezet, 93.030 négyzetkilométeren 3155 település és 9.893.899 érintett személy, vagyis Magyarország teljes területe és lakossága. Ezek a számok írják le legpontosabban a Hankook Tire Magyarország öt éve elindított abroncsadományozási programját. Rideg, objektív adatok, amelyek mögött hétköznapi hősök, embertelen erőfeszítések és segítségre váró sorsok vannak.

Rácalmás, 2016. november 8. – Az elmúlt öt esztendőben az abroncsgyártó óriás rácalmási egysége, a Hankook Tire Magyarország több mint 10.300 abronccsal, 210.000.000 forint értékben támogatta a hazai nonprofit szektor 846 kisebb és nagyobb szervezetét. Ha ezeket az abroncsokat mind egymásra raknánk, több mint 5 km magas tornyot építhetnénk, amely ötször magasabb lenne, mint a Dubaiban található Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolója (828 m). A támogatott szervezetek összesen több mint 120.000.000 km-t tettek meg, ami nagyjából 3.200 Föld körüli utat jelent.
A 2012-ben indított, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy olyan közhasznú szervezeteket és kisebb alapítványokat támogasson a Hankook, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, akik sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett, nagyon gyakran láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat.

2016 őszén a Hankook Magyarország Kft. 3010 db abroncsot, 65 millió forint értékben adott át a kedvezményezetteknek, ebből több mint 2000 darab abroncsot a pályázó kisebb nonprofit szervezetek vehettek át, köztük többen már nem az első alkalommal.
Az Országos Mentőszolgálat és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idén harmadik, a Magyar Vöröskereszt pedig második alkalommal kapott abroncstámogatást.

„Büszkék vagyunk arra, hogy öt évvel ezelőtt európai szinten egyedülálló kezdeményezést indítottunk a Hankook Abroncsadományozási Programmal, amelyben közvetetten a teljes lakosságot érintő támogatást biztosítunk. Mi sem bizonyítja a program sikerességét jobban, mint hogy évről-évre egyre több non profit szervezet pályázik a lehetőségre, így széles körben támogathatjuk a magyar civil szervezetek mindennapi áldozatos munkáját. Továbbra is csak buzdítani tudom őket, hogy jelentkezzenek, pályázzanak és kitartást kívánok munkájukhoz!” – mondta el Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Magyar Vöröskereszt munkatársai évente több tízezer kilométert tesznek meg gépjárművel. Legyen szó véradásszervezésről, szociális munkáról vagy a katasztrófa-válaszadásról, elengedhetetlen az autók használata. Utcai szociális szolgálatunk a krízis időszakban csúcsra jár és karácsony közeledtével is egyre több családhoz kell eljuttatni a beérkezett adományokat. A mindennapos használat miatt kiemelten fontos, hogy megfelelő gumik legyenek az autóinkon, ezzel is biztosítva kollégáink biztonságos utazását. Köszönettel tartozunk a Hankook Tire Magyarország Kft-nek a hasznos adományért.” - mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„Egyesületünk eltűnt személyek mentőkutyával történő felkutatásával, és speciális mentési szakértelmet igénylő feladatok ellátásával foglalkozik. A mentésekhez használt gépjárművek évente több tízezer kilométert tesznek meg, ezért fontos, hogy a járművek mindig jól felszereltek és biztonságosak legyenek.” – nyilatkozta Pappné Altsach Andrea, a Cserhát. Mentőkutya Közhasznú Egyesület elnökhelyettese.

A tervek szerint 2017 késő tavaszán újra indul a Hankook Abroncsadományozási Programja, a kisebb nonprofit szervezeteknek már márciustól érdemes figyelni a www.hankookadomany.hu weboldalt.