Újabb történelmi pillanat: plus size modell a Vogue címlapján

Borítókép: Újabb történelmi pillanat: plus size modell a Vogue címlapján
Anna Wintour is beadta a derekát – kész, győzött a testpozitív szemlélet! Hé, Victoria's Secret, nektek is közeleg az időtök!

Oké, elismerjük: az, hogy egy plus size modell kerül egy divatmagazin címlapjára, nem akkora világrengető esemény, mint hogy például egy milliomos, a nőkkel eléggé udvariatlanul bánó médiasztárt választanak az Egyesült Államok elnökének. De azért elég nagy lépés ez is a nők önelfogadásának történetében, tudjátok miért?

Azért, mert a Vogue magazin hozta meg ezt a döntést. Az a magazin, amelynek működéséről Az ördög Pradát visel című filmet mintázták. Tudjátok, ahol minden munkatárs koplalt, ahol szállóige volt, hogy „a 0-ás méret az új 2-es.”

Hogy a valóságban is így van-e, arról csak találgatni tudunk, de az, hogy Ashley Grahamet választották a Vogue 2017. januári számának címlapjára, akkor is nagy dolog, na. Azt üzeni, hogy még a high fashion világában is van helye a 44-es méretnek. Hogy az átlagos testalkat is számít. Hogy a divat többé nem álomvilág, amelyet mi, földi halandók csak kívülről figyelhetünk, hanem olyan „intézmény”, amelyben bármelyikünk otthon érezheti magát, szégyenkezés nélkül.

Ashley egyébként úttörőnek számít a modellvilágban: ő volt az első plus size modell a Sports Illustrated címlapján, amelyen eddig csak olyan modellek szerepelhettek, akiken nagyítóval sem lehetett volna egyetlen bőrredőcskét vagy cellulitisz-morzsikát sem találni. Szerepelt egy mainstream popvideóban Joe Jonas partnereként, aki egyáltalán nem a „méretei” miatt választotta Ashleyt, hanem azért, mert „gyönyörűnek találja”. És nemrég még egy új Barbie-t is Ashleyről mintáztak!

Már alig van olyan divatesemény, amelyben csak a vékony testalkat fordulhatna elő – Victoria's Secret, nektek sem jósolunk sok időt, amíg megadjátok magatokat!